Help for English

Pomůcky pro UČITELE cizích jazyků

ALL LEVELS Vydáno dne 21.06.2009

Jestliže vyučujete cizí jazyk a rádi byste hodinu zpestřili různými aktivitami, stránky Tools for Educators mohou poskytnout jedno z řešení. Vytvoříte zde např. vlastní křížovky, doplňovačky, deskovou hru, domino aj.



Tools for Educators

Vyučujete-li angličtinu nebo jakýkoliv jiný jazyk včetně například češtiny na MŠ či ZŠ, na níže uvedeném odkazu naleznete pomůcky, jež vám pomohou udělat výuku trochu zajímavější.

Nejedná se o aktivity online - jako učitel si vše předem připravíte, vytisknete a s materiály pak pracujete ve výuce.

Tento web je taktéž zdrojem spousty tématicky řazených obrázků velikosti pexesa, kdy výběr aktivit po jejich vytištění už záleží pouze na vás...

Word Search Maker

Vytvořte osmisměrku. Na výběr máte z padesáti témat. Seznam hledaných slov může být ve formě textu či nabízených obrázků.

The Dice Maker

Vyrobte (vytiskněte) si kostku s různými obrázky, jež vaši studenti po hodu pojmenují. Seznam obsahuje kolem třiceti témat a každé z nich má spoustu obrázků, které si můžete libovolně navolit.

Pod seznamem témat se nachází také odkaz, kde se dočtete jaké hry můžete s vaší kostkou hrát.

Make Board Games

Stolní hra, kdy se po hodu kostkou posunete o určitý počet políček a vaším úkolem je pojmenovat obrázek, jež se na políčku nachází. Výběr obrázků záleží na vás, opět je k dispozici nepřeberné množství.

Bingo Board Maker

Místo čísel umístíte do polí obrázky či text. Jinak aplikujete pravidla jako u klasického binga (např. vyvoláte slovíčko "bed" a studenti si zaškrtnou obrázek znázorňující postel).

Maze Maker

Tvorba bludišť.

Domino Maker

Polovina kostky domina tvoří obrázek, druhá polovina slovíčko, jež popisuje obrázek, který se musí k příslušné kostce přiložit.

Spelling Worksheet Maker and Reading Sheet Wizard

Opět si vyberete z daného seznamu témat a obrázků. Vedle obrázků pak můžete položit otázky, případně slovo špatně vyspelovat, popřeházet písmena a dle vámi vybrané aktivity budou studenti s úkolem pracovat.

Writing, Spelling and Tracing Worksheets

Vedle obrázků a slov jsou načrtnuty linky, kam se studenti snaží text kopírovat.

Certificate Creator

K dispozici je spousta tématických diplomů k vytisknutí. Text si můžete libovolně upravit. Výborný motivující doplněk ke všem aktivitám.

The Handout Creator

Jestliže zadáváte za domací úkol nová slovíčka, můžete si vybrat obrázky určitého tématu, jež pojmenujete a takto vytvořený seznam pak předáte žákům k naučení.

Word Bank Worksheet Creator

Vyberte si obrázky dle témat, popište je. Poté se vám vytvoří worksheet, kde v jednom řádku jsou obrázky a ve druhém slova (váš popis). Žáci mají za úkol každý obrázek pojmenovat pomocí vámi zadaných slov.

Na těchto stránkách je toho k nalezení více. Věřím však, že mnou uvedený popis je pro nástin dostačující.



Online angličtina od autorů Help for English!

Bezkonkurenční online angličtina za 169 Kč měsíčně.
Přečtěte si více informací nebo si ji hned zdarma vyzkoušejte.

Pokračovat můžete zde:

ALL LEVELS

English Me pro učitele a jejich studenty

Díky nové funkci je naše aplikace English Me ještě lepší pomůckou pro učitele a jejich studenty!
ALL LEVELS

Slovíčko dne v English Me!

V naší výukové aplikaci English Me nyní každý den vychází Slovíčko dne!
ALL LEVELS

Rozhovor: O výuce cizích jazyků

Podle Marka Víta, který se řadu let věnuje výuce angličtiny, je při výuce cizích jazyků nejdůležitější motivace. A třeťáky, kteří s jazykem začínají, nesmíme v žádném případě odradit. Povídali jsme si o tom, co ve výuce cizích jazyků „funguje“, a co nikoli. (Rozhovor z časopisu Rodina a škola)
Komentáře k článku
Téma Přísp. Přečteno Poslední příspěvek
Nepřečteno Pomůcky pro UČITELE cizích jazyků 9 31858 Od eshleYnka poslední příspěvek
před 8 lety