Help for English

News in Levels

ALL LEVELS Vydáno dne 17.10.2011

Informace o webových stránkách, kde najdete krátké články vždy ve třech úrovních současně.



News in Levels

Články, kterým budete rozumět

 

Mnohokrát jsme již mluvili o tom, že student angličtiny by měl co nejvíce číst v angličtině. Pokud možno, mělo by se jednat o texty psané pro jeho úroveň pokročilosti. Na výběr potom má např. zjednodušené knížky z edice Penguin Readers, Oxford Bookworms, Macmillan Graded Readers, National Geographic readers apod. Dnes se ale podíváme na stránky, kde si krátké jednoduše psané články můžete číst zdarma.

Web nese název NEWS IN LEVELS a ač se nachází na doméně .com, jedná se o český projekt. Je navíc poměrně mladičký, první články se na něm začaly objevovat teprve letos v září. Princip spočívá v tom, že každý článek, který zde najdete, je napsaný celkem ve třech úrovních - začátečníci (A1), mírně pokročilí (A2) a pokročilí (B1). Každý si tedy může vybrat úroveň, která mu nejvíce vyhovuje, nebo si článek přečíst nejprve v té nejjednodušší angličtině, naučit se případná nová slovíčka, potom pokročit o úroveň výš atd.

Jak to vypadá ve skutečnosti? Zde je příklad jednoho článku:


Level 1:

Steve Jobs was born in 1955. And he died in 2011. He didn't finish university. But he started his company with his friend. It was in 1976. They made their first computer Apple I. They made it in a garage. And they were millionaires in 1980.

But some people kicked him out of the company. But the company had problems. They lost a lot of money. So he came back in 1996. He was a director and the company made very good products, for example iPod, iPhone and iPad.

In 2004 Steve Jobs started to be ill. He died on October 5, 2011.

Interesting words: born, millionaire, kick, ill.


Level 2:

Steve Jobs was born in 1955 and died in 2011. He didn't finish university but started his own company with his friend in 1976. They made their first computer Apple I. They made it in a garage and they were millionaires in 1980.

Later Steve Jobs was kicked out of his company. But the company had problems when he left and they lost money. So he came back in 1996. He was a director and the company produced some very good products, for example iPod, iPhone and iPad.

In 2004 Steve Jobs started to be ill. He died on October 5, 2011.

Interesting words: millionaire, kick out, left, produce.


Level 3:


Steve Jobs was born in 1955 and passed away in 2011. He didn't finish university but started his own company with his friend in 1976. They made their first computer called Apple I. They made it in a garage and became millionaires in 1980.

However, he was kicked out of his own company but the company didn't do well without him and he came back in 1996. He became a director and the company produced some very good products such as iPod, iPhone and iPad.

From 2004 he was ill but he was fighting hard. He died on October 5, 2011.

Interesting words: pass away, kick out, fight hard.


Vidíte, že se jedná o opravdu kratičké texty, jejichž přečtení Vám nezabere dlouho. Nové materiály přibývají téměř každý druhý den. Navíc zde můžete najít videa namluvená jednoduchou angličtinou (zatím nahrávaná českým mluvčím, časem by se ale měli objevit i rodilí mluvčí), soutěže a další. Vše je na stránkách zdarma.

Stránky NEWS IN LEVELS určitě stojí za návštěvu. Věřím, že si své příznivce i mezi čtenáři našeho webu najdou. Posuďte sami:

 



Online angličtina od autorů Help for English!

Bezkonkurenční online angličtina za 169 Kč měsíčně.
Přečtěte si více informací nebo si ji hned zdarma vyzkoušejte.

Pokračovat můžete zde:

ALL LEVELS

Breaking News English Lessons

Internetové stránky, kde najdete velké množství zjednodušených článků z novin. Materiály určené převážně učitelům angličtiny se však mohou hodit i studentům, kteří si chtějí zlepšit čtecí a poslechové dovednosti.
INTERMEDIATE

IF vs. IN CASE

Mnoho studentů zaměňuje spojení IN CASE za spojku IF. Myslí si totiž, že mají stejný význam i použití, což však není pravda.

INTERMEDIATE

Slovíčko INSTEAD

Článek o slovu INSTEAD, u kterého je zajímavé hlavně postavení ve větě.
Komentáře k článku
Téma Přísp. Přečteno Poslední příspěvek
Nepřečteno News in Levels 32 46056 Od Standa poslední příspěvek
před 7 lety