Help for English

Ohlédnutí za rokem 2011

ALL LEVELS Vydáno dne 01.01.2012

Co se na našem webu událo v průběhu uplynulého roku, statistiky, poděkování…



Ohlédnutí za rokem 2011

Už pětkrát jsem se na našich stránkách ohlížel za uplynulým rokem a nebude tomu jinak ani dnes, na přelomu roků 2011 a 2012. I dnes bych rád shrnul, co se v uplynulém roce na našich stránkách stalo a poděkoval těm, kteří se o to vše zasloužili.

 

Stalo se:

  • Jako každý rok, i nyní můžeme říct, že přibyly stovky studijních materiálů, článků, cvičení, testů... je jich nyní již téměř 3750!
    (Časy, kdy přibývaly dva články denně jsou pryč, ale i tak se zdá, že se nám dařilo plnit kvótu průměrně jeden materiál denně).
    .
  • Slovník na našich stránkách se rozrostl asi o 500 hesel, desítky nových ilustrací a stovky (či tisíce) nahrávek výslovnosti.
    (Spolupracovali jsme s mluvčími v USA a Velké Británii a nyní by již téměř každé slovo ve slovníku mělo mít nahrávku v americké či britské angličtině. Nahrávání bude dále pokračovat, abych už nemusel používat slovíčko 'téměř')
    .
  • I letos se návštěvnost našich stránek zvýšila a to o dalších cca 20%. Za celý rok jsme zaznamenali celkem 5,4 milionu návštěv, což je o skoro milion více než v roce 2010.
    (Celkem jsme měli cca 1,7 milionu unikátních návštěvníků, z čehož jsme opravdu nadšeni. Pokud dobře počítám, v uplynulém roce na naše stránky zavítal cca každý šestý Čech!)
    .
  • Oficiálním provozovatelem stránek Help for English je nyní naše nově založená firma Vitware s.r.o. Dále jsou ale naše stránky zcela zdarma a bez rušivých reklam.
    (Změna provozovatele myslím proběhla hladce a uživatelé žádnou zásadní změnu nepocítili.)
    .
  • Spustili jsme nové uživatelské profily! Uživatelé si nyní mohou vytvořit svůj profil obsahující informace o jejich přístupu k angličtině, úrovni pokročilosti apod.
    (Původní informace o uživatelích byly zcela nerelevantní... jsme stránky o angličtině a tomu by měly odpovídat i údaje, které na sebe uživatelé mohou prozradit.)
    .
  • Help for English je nyní na Facebooku a na Twitteru.
    (Přes 3000 fanoušků si nás přidalo mezi oblíbené a pravidelně se tak dovídají o novinkách na našich stránkách.)
    .
  • Proběhly celkem dvě setkání fanoušků Help for English. První (doplněné o semináře, zkoušky nanečisto apod.) se konalo na jaře v Berouně a organizovalo ho knihkupectví Englishbooks.cz a druhé bylo v tradičním pojetí (posezení a popovídání) o cca půl roku později v Kolíně.
    (Obě akce se myslím povedly a moc se těšíme na další.)
    .
  • Spustili jsme nový internetový obchod TV-Shows.cz, kde si můžete zakoupit britské a americké televizní seriály na DVD a Blu-ray v angličtině.
    (Jak to souvisí s Help for English? Kromě toho že učení a procvičování angličtiny pomocí seriálů velice doporučujeme, naše komerční aktivity nám pomáhají udržovat Help for English v této podobě - zdarma a bez rušivých reklam.)
    .
  • Help for English byl jedním z partnerů soutěže Best Teacher of English pořádané nadačním fondem deníku The Prague Post a také soutěže pro studenty středních škol pořádané City and Guilds.
    (V první soutěži jsem byl jedním z porotců, druhou soutěž jsme pomáhali zaštítit mediálně a účastnil jsem se také jejího finálového kola jako jeden z přednášejících.)
    .
  • O Help for English se mluvilo v rádiu!
    (Na rádiu Wave Českého rozhlasu jste mohli slyšet rozhovor se mnou.)
    .
  • Na celých stránkách jsme změnili přehrávání zvukových nahrávek. Snad již vše funguje, jak má.
    (Některé prohlížeče si nedokázaly poradit s některými zvukovými formáty. Ve výsledku jsme provedli změny v programu a překódování všech mp3 nahrávek.)

 

Stane se:

  • Pracujeme na nových textových hrách, které budou moci hrát uživatelé nezávisle na tom, zda pracují na PC, Mac, mobilním telefonu apod.
    (První ovoce naší práce jste měli vidět už v roce 2011, ale jiné aktivity nás zahltily natolik, že se nám první novou textovku spustit nepodařilo.)
    .
  • I v roce 2012 se můžete těšit na dva srazy. První sraz bude opět v režii našeho partnera Englishbooks.cz a druhá akce již bude komornější - přátelské posezení fanoušků.
    (Nač měnit, co se osvědčilo? Otázkou už je jen termín... včas budeme informovat.)
    .
  • Rádi bychom celý web předělali od základu... nově naprogramovaný web umožní i mnohá vylepšení, která v současnosti nepřipadají v úvahu. Snad se nám to v tomto roce podaří realizovat.
    (Zlepšení by pak mělo být patrné na všech frontách... diskusní fórum, nové typy článků, testů a cvičení, jednodušší editace článků pro autory, lepší navigace atd atd.)

 

Poděkování

Jak jsem již řekl mnohokrát, již dávno nejsme stránkami, které jsou dílem Marka Víta a Petra Hudíka. Seznam těch, kteří si zaslouží dík je rok od roku delší, děkovat ale budu jen ve zkratce.

Díky si zaslouží všichni ti z Vás, kdo nás v uplynulém roce podpořili byť jen slovem. Každého pochvalného či kritického komentáře si vážíme. Děkujeme za motivaci, bez Vás bychom to vzdali již dávno!

Děkujeme všem, kdo nás podpořili finančně tím, že si zakoupili naše produkty či reklamní předměty (trička, hrnečky). Za finanční podporu děkujeme i uživateli Random!

Děkujeme všem autorům, kteří u nás letos publikovali své články, testy, cvičení apod. Je to v první řadě Roman Svozílek a moje manželka Michaela Vítová. Díky patří také Janě Skřivánkové (z webu mojecestina.cz) za organizaci srazu a také za její občasné korektury... moje čeština korigování velkých a malých písmen, s/z, i/y apod. potřebuje. Díky i těm, kteří nás na občasné překlepy informovali soukromými zprávami.

Děkuji našim moderátorům, kteří v letošním roce pomáhali udržovat komentáře pod články v čistotě.

Děkuji i našim ilustrátorům a rodilým mluvčím, kteří se postarali o zvukové nahrávky.

Děkujeme sponzorům našich soutěží, tedy Evropskému vzdělávacímu centru, knihkupectví Englishbooks.cz a dalším!

Děkuji i našim blízkým, bez jejichž podpory by nebylo možné takovéto stránky vůbec tvořit.

 

HAPPY NEW YEAR!

Všem přeji hodně štěstí a úspěchů do nového roku!

Snad se staří Májové (či ti, kteří tak jejich kalendář interpretovali) spletli a konec světa nás v tomto roce nečeká, a my se tak s Vámi budeme moci na našich stránkách pravidelně setkávat dále.



Online angličtina od autorů Help for English!

Bezkonkurenční online angličtina za 169 Kč měsíčně.
Přečtěte si více informací nebo si ji hned zdarma vyzkoušejte.

Pokračovat můžete zde:

ALL LEVELS

Ohlédnutí za rokem 2014

Co se na našem webu událo v průběhu uplynulého roku, statistiky, poděkování…
ALL LEVELS

Ohlédnutí za rokem 2015

Co se na našem webu událo v průběhu uplynulého roku, statistiky, poděkování…
ALL LEVELS

Ohlédnutí za rokem 2012

Co se na našem webu událo v průběhu uplynulého roku, statistiky, poděkování…
Komentáře k článku
Téma Přísp. Přečteno Poslední příspěvek
Nepřečteno Ohlédnutí za rokem 2011 13 8681 Od Bateman poslední příspěvek
před 12 lety