Help for English

Nepravidelná slovesa a další novinky!

ALL LEVELS Vydáno dne 01.06.2013

V English Me se nyní můžete učit i nepravidelná slovesa, množné číslo podstatných jmen nebo stupňování přídavných jmen! Co dále je nového v English Me a na Help for English?



English Me!

Novinky na Help for English a v English Me

V poslední době si možná na našem webu všímáte nižší frekvence vydávání nových článků. Pracujeme totiž kromě Help for English i na naší nové aplikaci English Me. Toto ale možná není přesné, protože o obou rádi přemýšlíme jako o jednom komplexním projektu. English Me i Help for English jsou totiž navzájem propojené a mají se navzájem doplňovat.

Hodně práce v posledních měsících probíhala v pozadí, tedy ne na věcech, které by byly na první pohled znát tady na Help for English.

Co je tedy nového?

Slovník

Pokud jste se zatím nerozhodli předplatit si aplikaci English Me, možná oceníte, že se v poslední době rozrostl slovník na již více než 17 tisíc hesel a snad každý den přibývají slova nová. Navíc ve spolupráci s nakladatelstvím Bridge probíhá nahrávání zvukových nahrávek slov v britské angličtině a v blízké době by se měly objevit tisíce nových nahrávek. Pracujeme také na přepisu slov v americké angličtině, který nám doposud chyběl.

Databáze testových otázek a vět

I když testové otázky přibývají nyní pomaleji, téměř neustále provádíme drobné úpravy a korekce především ve starších testech. Uživatelům English Me tímto děkuji za všechna jejich hlášení a upozornění, která nám pomáhají chybky a nepřesnosti odhalit a opravit.

GRAMATICKÉ DRILY

O gramatických drilech v English Me jsem psal již před měsícem. Nicméně za poslední měsíc jsme náš systém zdokonalili a přidali DESÍTKY nových drilů. Mezi nimi jsou např. drily zaměřené na trpný rod, rozkazovací způsob, gerundium, infinitiv a úplně nově také na stupňování přídavných jmen, tvoření množného čísla a hlavně nepravidelných sloves!

Nově jsme začali přímo do článků dávat odkaz na gramatický dril. Jste-li uživateli English Me, můžete si spustit např. dril zaměřený na předpřítomný čas přímo z článku o tomto gramatickém jevu. Odkaz vypadá např. takto:

gramatické drily Tvoření předpřítomného času si můžete procvičit formou gramatického drilu v aplikaci English Me (více informací zde). Pokud jste předplatiteli této aplikace, můžete spustit dril PŘEDPŘÍTOMNÝ ČAS.

Nepravidelná slovesa

Ano, od dnešního dne má English Me i funkci na procvičování nepravidelných sloves. Nejedná se ale o klasické doplňování všech tří tvarů (go – went – gone), jako tomu bylo v našich straších programech Language Lab či Word Manager (i když tuto funkci také do budoucna plánujeme). V English Me budeme nepravidelné tvary doplňovat do vět. Na výběr máme procvičování pouze minulého tvaru, pouze minulého příčestí nebo obou tvarů zároveň. Jednoduše si vyberete typ drilu a počítač Vám z naší databáze vybere věty, kde se dané tvary objevují. A můžete doplňovat. Výhodou je, že se nebudete učit izolovaná slovíčka ale doplňovat smysluplné věty. Navíc vět s nepravidelnými tvary máme v databázi stovky!

Množné číslo

Začátečníci možná ocení i další drily, kde si budou moci procvičit různé tvary slov, jako např. tvoření množného čísla (jak pravidelného tak nepravidelného) nebo komparativu a superlativu. Opět na vás čekají stovky vět k doplnění.

STAY TUNED

Práce na našem portálu rozhodně nestojí a těšit se můžete ať jako předplatitelé English Me tak uživatelé stránek Help for English zdarma na mnoho nového. Budeme Vás průběžně informovat.

Připomínám, že English Me můžete týden zkoušet a testovat zcela zdarma. Pokud jste tuto možnost ještě nevyužili, můžete to udělat nyní a vyzkoušet si třeba některý z nových gramatických drilů. English Me naleznete na www.englishme.cz



Online angličtina od autorů Help for English!

Bezkonkurenční online angličtina za 169 Kč měsíčně.
Přečtěte si více informací nebo si ji hned zdarma vyzkoušejte.

Pokračovat můžete zde:

ALL LEVELS

Gramatické drily a další novinky v English Me

V English Me si nyní můžete trénovat i konkrétní gramatické struktury formou gramatických drilů. A jaké další změny se v English Me objevily v měsíci dubnu 2013?
ALL LEVELS

Sdílení uživatelských lekcí v English Me!

Další červnové novinky v English Me! Nyní uživatelé mohou své okruhy slovní zásoby sdílet s ostatními a nebo si vytvářet vlastní slovíčka!
ALL LEVELS

Skupiny uživatelů v English Me

Učitelé, rodiče i další uživatelé aplikace English Me si nyní mohou vytvářet skupiny uživatelů. Co je to, a k čemu je to?
Komentáře k článku

K článku nejsou zatím žádné komentáře

Přidat komentář