Help for English

Shopping online in Britain 3 (praktický průvodce)

ALL LEVELS Vydáno dne 10.11.2013

Máte rádi nakupování online? A chcete si koupit zajímavé věci a zároveň si zlepšit angličtinu? Nabízíme seznam dalších 10 e-shopů, které dováží své zboží i do České republiky.



Shopping online in Britain 3

Letos jsme vám nabídli už dva články, kde najdete nejen seznamy obchodů, které dováží své zboží do České republiky, ale také užitečné rady k nakupování na těchto obchodech: Shopping online in Britain Článek číslo 1 nebyl nenalezen! Shopping online in Britain Článek číslo 2 nebyl nenalezen!

Dnes tedy pokračujeme další desítkou obchodů. Pro vstup na příslušný web stačí kliknout na logo.


Začneme obchodem, kde můžete najít hodně tipů na dárky. Jejich moto je The coolest things you can buy a prodávají hračky, jídlo, pití, oblečení, nádobí, i různé “vychytávky”. Může posloužit jako inspirace k blížícím se Vánocům.

Cena dopravy do Česka začíná na 3 librách.


Další obchod, jak už logo napovídá, je obchod s módou pro pány. Prodávají zde široký sortiment oblečení i doplňků za přijatelné ceny. Pozor, nejedná se o značku Burton, která prodává oblečení pro skejťáky. Stejné jméno je myslím pouze náhoda. Britský pánský Burton prodává oblečení jako svetry, bundy, obleky apod.

Jednotná cena dopravy k nám je 6 liber.


Další obchod je vlastně taková online lékárna. Nejznámější a asi nejlepší je sice britský Boots, ale ten bohužel zatím nedováží své zboží do Česka. Tento web s tím však nemá problém.

Najdete zde široký sortiment klasického zboží z lékárny, ale taky drogistické zboží, parfémy, nebo třeba holicí strojky. Netradiční je určitě kategorie embarrassing, kde najdete zboží, které si lidi neradí kupují, protože se cítí trapně.

Cena dopravy začíná na ceně 3,95 liber.


Ben Sherman byl založen roku 1963, slaví tedy 50 let. Jde o luxusní pánskou módu, čemuž odpovídají i ceny. Nabízí obleky, košile, boty a další doplňky. Pozor, tento web pozná, že na něj vstupujete z kontinentální Evropy a ceny jsou vedeny v eurech.

Cena dopravy do České republiky je 10 euro. Pokud nakoupíte za více než 120 euro, je zdarma.


Lush je velice populární britský řetězec s ručně vyráběnou kosmetikou. Byl založen teprve v roce 1994, ale v dnešní době má již 830 obchodů v 51 zemích. Najdete ho dokonce i v Praze a česká pobočka má i svůj web s e-shopem, kde si mohou nakoupit ti, co to mají do Prahy daleko a nechtějí nakupovat v Británii. České ceny jsou však vyšší.

Pokud obchod neznáte, určitě stojí za to navštívit alespoň web. Jejich zboží o způsob prezentace je totiž dosti netradiční a určitě vás zaujme.

Před Vánoci prodávají vždy také krásně zabalené vánoční dárky, kde pak jen vložíte jmenovku a dáte pod stromek.

Jestli bydlíte v Praze či okolí, doporučuji navštívit jejich českou prodejnu v Praze v Palladiu.

Doprava z britského webu stojí 7,95 liber při objednávce do 1kg a 9,95 liber při objednávce do 2 kg.

Doprava z českého webu je 97 Kč při platbě kartou předem nebo 122 Kč při platbě dobírkou (jakákoli hmotnost zásilky). Na první pohled se tedy zdá, že objednávat zboží z Británie není výhodné. Vše však záleží na druhu zboží a množství. Doprava do Česka je z Británie sice dražší, ale zboží samotné je určitě levnější.


Asos je další britský obchod s oblečením. Byl založen v roce 2000 a neprovozuje žádné kamenné obchody. Primárně se zaměřuje na oblečení a doplňky pro muže a ženy ve věku 18 – 34 let.

Doprava do Česka (i do celého světa) je zcela zdarma, a to i když si objednáte třeba jen malou drobnost.


A máme tady další britský obchod s oblečením (do Česka totiž dovážejí své zboží právě hlavně obchody s oblečením). Tentokrát se jedná o dámskou módu. Obchod je v Británii velice populární a byl založen roku 1969.

Kromě běžného sortimentu mají také širokou nabídku oblečení pro těhotné nebo plnoštíhlé.

Cena dopravy je pouze 5 liber a při nákupu na 55 liber je dokonce zdarma


BBC shop prodává většinou zboží, které nějakým způsobem souvisí s pořady britské televize BBC. Najdete zde knihy, DVD, CD, hračky a různé dárkové předměty.

Cena dopravy závisí na počtu kusů objednaného zboží. Za první položku zaplatíte 4,50 liber, za každou další pak 2 libry navíc.


Obchod Liberty na Regent Street v Londýně patří společně s Harrods k nejznámějším a nejluxusnějším obchodním domům v Británii. Byl založen roku 1875, takže je trochu mladší než Harrods (1834). Má zajímavou a bohatou historii a prodává běžné zboží velkého obchodního domu, ale zaměřuje se na luxusnější produkty. Proto se zde vyplatí nakupovat především v době slev.

Najdete zde oblečení, kosmetiku, hračky, látky nebo dárkové předměty těch nejlepších britských značek.

Jednorázová cena dopravy do Česka je 15 liber.


Náš poslední obchod se opět zaměřuje na módu. Prodává sportovní oblečení, boty a doplňky známých světových značek.

Zajímavá je určitě záložka clearance TTT *1, kde nakoupíte za zajímavé ceny.

Jednotná cena dopravy je 4,99 liber, při nákupu na 30 liber je pak zdarma.


Když už jsme u slev, jako bonus vám dnes nabízím ještě jeden web. Jmenuje se Offer of the day a najdete zde přehledně všechny akce a slevy mnoha britských obchodů. Většina z nich však bohužel nedováží zboží do České republiky, ale je zde i pár těch, o kterých jsme již v našem seriálu psali: Lakeland, John Lewis, Dorothy Perkins, House of Fraser, Sports Direct, Amazon.co.uk a The Hut.

Seznam akčního zboží si můžete řadit podle výše slevy, podle ušetřené částky nebo třeba od nejnovějších slev.


Jelikož jsme společně s Velkou Británií v EU, nemusíte řešit clo nebo DPH. Ceny jsou konečné. Zboží přijde poštou nebo prostřednictvím DHL a už nic neplatíte.

Nicméně je třeba zmínit, že se v posledních dnes značně zhoršil směnný kurz koruny, protože oslabuje. Britská libra tedy není již za 30 Kč, ale pohybuje se v současnosti kolem 32 Kč. Nákup vás tedy vyjde trochu dráž.

Překlad:
  1. výprodej


Online angličtina od autorů Help for English!

Bezkonkurenční online angličtina za 169 Kč měsíčně.
Přečtěte si více informací nebo si ji hned zdarma vyzkoušejte.

Pokračovat můžete zde:

ALL LEVELS

Shopping online in Britain 2 (praktický průvodce)

Máte rádi nakupování online? A chcete si koupit zajímavé věci a zároveň si zlepšit angličtinu? Nabízíme seznam dalších 10 e-shopů, které dováží své zboží i do České republiky.

ALL LEVELS

Shopping online in Britain 4 (praktický průvodce)

Máte rádi nakupování online? A chcete si koupit zajímavé věci a zároveň si zlepšit angličtinu? Nabízíme seznam dalších 10 e-shopů, které dováží své zboží i do České republiky.

ALL LEVELS

Shopping online in Britain 5 (praktický průvodce)

Máte rádi nakupování online? A chcete si koupit zajímavé věci a zároveň si zlepšit angličtinu? Nabízíme seznam dalších 10 e-shopů, které dováží své zboží i do České republiky.

Komentáře k článku
Téma Přísp. Přečteno Poslední příspěvek
Nepřečteno Shopping online in Britain #3 (praktický průvodce) 3 6575 Od Roman Svozílek poslední příspěvek
před 10 lety