Help for English

Časopis GATE

PRE-INTERMEDIATE Vydáno dne 02.12.2013

Recenze časopisu určeného studentům na úrovni A1 a A2.



Časopis GATE

Verdikt: 90%

Časopis Gate

produkt Časopis GATE
popis časopis, měsíčník, 8× ročně, 20–46 stran
úroveň A1-A2 (Elementary – Pre-Intermediate)
vydavatel Bridge Publishing House
cena 220–290 Kč za roční předplatné (dle počtu výtisků)

O časopisu pro studenty angličtiny jsme Vás již v jedné recenzi informovali. Jednalo se o časopis Bridge, který má mezi studenty dlouholetou tradici. Co jste možná ale nevěděli, je, že od loňského roku má Bridge mladšího sourozence – časopis GATE. A právě na ten se podíváme blíže v dnešní recenzi.

Podobně jako časopis Bridge, i Gate je koncipován jako měsíčník určený českým studentům angličtiny. Jeho cílovou skupinou jsou ale studenti s nižší úrovní pokročilosti, konkrétně ti na úrovni A1 – A2 (Elementary, Pre-Intermediate). Zatímco Bridge je ideálním společníkem pro všechny nastávající maturanty, Gate uvítají žáci druhého stupně základních škol a nižších ročníků středních škol. Vychází ze zkušeností, které tým autorů posbíral za cca 15 let existence Bridge a myslím, že je to na kvalitě časopisu znát.

GATE vychází celkem 8× ročně. Formát časopisu je A4 a jeho stránkový rozsah je cca 20 barevných stran. Čtyřikrát ročně vychází rozšířené vydání s dvojnásobným počtem stran, takže celoroční předplatné Vám vlastně přinese obsah 12 čísel. I Gate je časopis neinzertní a ryze vzdělávací, takže se nemusíte obávat žádných reklam.

GateOko čtenáře zaujme časopis již na první pohled. Na obálce nás nečeká vždy obrázek nějaké brány, jak tomu kdysi bývalo s fotografiemi mostů u časopisu Bridge. Z přebalu se na nás naopak bude upřeně dívat upíří idol Edward, dívka v plamenech Katniss Everdeen, herec Johnny Depp nebo Emma Watson alias Hermiona.

A uvnitř časopisu? Pokud Vás obal nalákal, ani uvnitř byste neměli být zklamáni. Časopis Gate se dotýká nejrůznějších témat, která jsou nejen vhodná pro školní výuku, ale hlavně jsou blízká mladým lidem. Nechybí zde články o současném dění, rozhovory se známými osobnostmi, informace o nových filmech, počítačových hrách či videohrách, o hudbě a sportu. Důležitou součástí jsou i texty o anglicky mluvících zemích, komiksové zpracování různých povídek či naivní fotopříběhy. Ti, kdo by se rádi dověděli i něco o anglickém jazyce a jeho slovní zásobě a gramatice, jistě ocení i nenásilný jazykový koutek. Pravidelně se v časopise také objevují ukázky z mezinárodních zkoušek (např. City & Guilds či Cambridge ESOL) apod.

Časopis je psán pro mírně pokročilé studenty. Těm je přizpůsobena obtížnost anglických textů. Důležitá či méně známá slova jsou v textech zvýrazněna. Na konci článků se vždy nachází malý slovníček včetně výslovnosti a případně poznámky o kultuře nebo otázky testující porozumění.

Vynikající je, že články mívají online podporu. K některým článkům naleznete na webových stránkách časopisu dodatkové cvičení a často také audio nahrávku. Tu si můžete vyhledat online sami nebo si chytrým telefonem oskenovat QR kód a zvuk si pustit rovnou z mobilu.

Ender's Game

Časopis si lze předplatit individuálně, ale ještě lepší je hromadné předplatné. Pro větší objednávky je připraveno mnoho zajímavých bonusů:

až 12 časopisů pro učitele zdarma
5× ročně CD
8×, tj. ke každému časopisu, obrázkovou “speaking card” se slovní zásobou
1× nástěnnou ilustrovanou výukovou mapu s anglosaským motivem
1× DVD s anglickým filmem a k němu zpracovaný výukový materiál
8×, tj. ke každému časopisu, materiály pro učitele (Teachers' File)
8×, tj. v každém časopise, plakáty pro studenty

Závěrečné hodnocení

Celkově mohu říct, že Gate je velice podařeným časopisem pro mírně pokročilé studenty angličtiny. Je poutavý, pestrý, moderní. Není náročný a na žáky/studenty nepůsobí dojmem, že je tu proto, aby se ‘nedejbože’ učili. Je hravý a přesto plný zajímavých informací a poskytuje žákům a studentům příležitost procvičit si angličtinu i mimo školu, mimo hodiny angličtiny, mimo klasické učebnice. Slogan THE EASY WAY TO ENGLISH (snadná cesta k angličtině) je zde jistě na místě.

Je možné Gate také něco vytknout? Chyby se hledají jen velmi těžko. Myslím, že za cenu, kterou za Gate zaplatíte, získáte velmi kvalitní produkt. Zvážíme-li, že kromě papírového časopisu máte k dispozici online materiály (poslechy, testy apod.), není už vůbec co řešit.

Časopis GATE jednoznačně doporučujeme.

Než objednáte, prohlédněte si ukázková čísla časopisů zde.

Další informace naleznete na oficiálních stránkách časopisu Bridge.



Online angličtina od autorů Help for English!

Bezkonkurenční online angličtina za 169 Kč měsíčně.
Přečtěte si více informací nebo si ji hned zdarma vyzkoušejte.

Pokračovat můžete zde:

INTERMEDIATE

Časopis Bridge

Recenze časopisu určeného středoškolákům.
ELEMENTARY

Juno: What can happen to you in 9 months

Znáte oskarový film Juno? Zde je článek z časopisu Gate.
ELEMENTARY

Cardiff: The Home of Doctor Who

Pojďte si přečíst článek z časopisu Gate o Cardiffu, hlavním městě Walesu.
Komentáře k článku
Téma Přísp. Přečteno Poslední příspěvek
Nepřečteno Časopis GATE 0 2473