Help for English

Christmas TV ads (1)

ALL LEVELS Vydáno dne 05.12.2013

Vánoce se nezadržitelně blíží a v hodinách angličtiny možná plánujete tematickou vánoční hodinu. K jejímu oživení můžete použít britské vánoční televizní reklamy, které jsou k dispozici na serveru YouTube.



Christmas TV ads (1)

Dnešní článek bude trochu neobvyklý. Možná vás ale naladí na vánoční notu a možná si trochu rozšíříte znalosti britských reálií. Dnes vám totiž nabízíme odkazy na několik YouTube videí s vánoční tématikou (jde převážně o vánoční reklamy).

Jak s tímto článkem naložit? Pokud jste studenti angličtiny, můžete si jednotlivá videa zhlédnout (jsou často nápaditá a vtipná) a snažit se pochopit pointu. Pokud jste ale učitelé angličtiny, možná videa využijete při vaší vánoční hodině. U videa, kde se mluví, jde pochopitelně o porozumění textu, ale najdete zde i mnoho videí, kde se nemluví. Ty se však dají také velice dobře využít. Po zhlédnutí totiž studenti mohou popisovat, co se ve videu dělo.


Doporučujeme nepouštět reklamy přímo v tomto článku kliknutím na červenou šipku, ale vždy kliknout na její název v okénku YouTube. Otevře se vám pak samostatné okno, které bude větší a video se bude lépe přehrávat.


Obchodním domem se zajímavými reklamami je Harvey Nichols. Jejich letošní reklama je trochu zvláštní. V podstatě staví na tom, že Harvey Nichols je takový pojem a tak luxusní obchodní dům, že obdarovaným stačí opravdu jen drobnost se jménem tohoto obchodního domu. Když totiž šel dárce nakupovat, nemohl odolat, koupil si něco pro sebe za peníze určené původně na dárek pro někoho jiného. Ten pak dostal třeba párátka. Reklama má trefný název Sorry, I spent it on myself TTT *1.

Tato reklama se hodí do hodin pro pokročilejší studenty, zda pochopí její pointu. A nyní další dvě starší reklamy stejného obchodního domu, ze kterých je jasné, že Harvey Nichols prodává především módu:

Obchodních domů je v Británii určitě víc, ale Harrods, Selfridges či House of Fraser většinou nemají moc nápadité reklamy. Proto se nyní pojďme podívat dál.

Řetězec Boots je myslím největší britský obchod se zaměřením na drogistiku a kosmetiku. A překvapivě i oni mají občas velice vtipné vánoční reklamy, ačkoli ta letošní je spíše poetická:

Nicméně jejich reklama z roku 2011 určitě pobaví:

Nyní si pojďme zaskočit za velkou louži, kde je kraťoučká reklama na bonbóny M&M's. Mohla by se hodit do hodin angličtiny, když se vyučuje zdůrazňování sloves:

Na závěr zůstaneme v Americe, kde nabízíme dva skeče. Jsou sice velice vtipné, ale trochu vulgární. První má vulgární název a druhý vulgární slovník ve videu. Následující videa jsou tedy určena pouze dospělým a na vlastní nebezpečí. Navíc jsou z dnešních videí nejsložitější, pokud jde o angličtinu.

První skeč je dílem velice úspěšného amerického Saturday Night Live a jmenuje se “Two A-holes buying a Christmas tree”. Co název znamená, najdete v bublině: TTT *2

Poslední dnešní video s nevinným názvem Christmas Morning je dílem komediální dvojice Greg and Lou. Pokud máte rádi černý humor a nevadí vám přisprostlí rodiče, určitě klikněte:


Pokud máte možnost v hodině pouštět videa, ale nemáte tam připojení k internetu, můžete si stáhnout do prohlížeče doplněk, který vám nainstaluje na stránku YouTube tlačítko download, a můžete si videa stáhnout na svůj počítač a pak přehrát i bez připojení na internet.

Překlad:
  1. Promiň, utratil jsem to za sebe
  2. A-hole = asshole = řiť / kretén, proto je název “Dva kreténi kupují vánoční stromek”


Online angličtina od autorů Help for English!

Bezkonkurenční online angličtina za 169 Kč měsíčně.
Přečtěte si více informací nebo si ji hned zdarma vyzkoušejte.

Pokračovat můžete zde:

ALL LEVELS

Christmas TV ads (2)

Vánoce klepou na dveře a proto vám dnes opět ukážeme několik anglických televizních reklam, které vám snad navodí tu správnou atmosféru.

ALL LEVELS

Christmas TV ads (4)

Opět jsme tu s várkou anglických vánočních reklam, abyste se dostali do té správné předvánoční nálady.

ALL LEVELS

Christmas TV ads (3)

Další várka anglických vánočních reklam, abyste se dostali do správné předvánoční nálady.

Komentáře k článku
Téma Přísp. Přečteno Poslední příspěvek
Nepřečteno Christmas TV adverts and sketches 2 6980 Od Lucka Skrčená poslední příspěvek
před 10 lety