Help for English

Angličtina na YouTube (1)

PRE-INTERMEDIATE Vydáno dne 26.08.2014

YouTube je velice užitečný pomocník při studiu angličtiny. Projděte si první tři kanály, které jsme pro vás vybrali.



Webový portál YouTube je bez přehánění nekonečnou studnicí videí všeho druhu. Studenty angličtiny určitě potěší, že zde najdou i nepřeberné množství kanálů, které jim mohou pomoci k lepší angličtině. Jako všude na internetu, i zde však najdete příliš velké množství informací a navíc spoustu balastu a hledání něčeho užitečného občas zabere hodně času.

Proto jsme si pro vás připravili nový seriál článků, kde vám představíme vždy tři kanály, které určitě stojí za zhlédnutí. Pokud máte na YouTube svůj účet, tyto kanály si můžete dát do oblíbených (více na konci článku).

Pojďme rovnou k věci. Kanály nebudou v seriálu řazeny ani abecedně, ani podle oblíbenosti. Bude to jen náhodný seznam, který by neměl uniknout vaší pozornosti.

U každého kanálu stačí kliknout na úvodní obrázek a otevře se vám YouTube stránka daného autora.


BBC Learning English je video kanál ke stejnojmennému webu bbclearningen­glish.com, který nabízí zdarma materiály pro studenty i učitele.

Najdete zde třeba sekci Words in the News, kde jsou kraťoučké reportáže z aktuálního světového dění, ve kterých se zaměříte na pár nových slovíček (například zde).

Další zajímavou sekcí je Pronunciation Tips, kde si velmi podrobně rozeberete výslovnost písmen, jako třeba zde.

Pokročilejší studenty možná zaujmou krátká videa Express English, kde je vždy položena otázka a rodilí mluvčí na ni odpovídají. Text vidíte na obrazovce. Například zde.

Mírně pokročilým studentům pak určitě doporučujeme The flatmates, což je podle BBC the world's best ELT soap opera tedy nejlepší telenovela pro výuku angličtiny. Jde o 200 minutových videí ze života skupinky lidí. Na konci každého videa najdete vždy nějakou otázku. Zde je první díl:

Pozn.:Seznam všech podsekcí najdete v záložce playlists.


Jade Joddle je na webu YouTube relativně nová. Název jejího kanálu je conversation, communication, confidence, tedy konverzace, komunikace a sebedůvěra (nebo tady spíše suverénnost při mluvení).

Její videa jsou tedy určeny spíše pokročilejším studentům, protože se nevěnuje většinou výslovnosti jednotlivých slov, ale zaměřuje se na zlepšení projevu celkově. Pochází z jihu Londýna, což ve svých videích často zmiňuje. Můžete si zde zdokonalit vaši britskou výslovnost, ale také obecně komunikační dovednosti. Sama o sobě totiž píše, že bývala dosti stydlivá a nesebevědomá, což se jí podařilo změnit a pomůže s tím i vám.

Občas si zve zajímavé hosty, se kterými se baví nejen o angličtině z pohledu studenta, ale často i z pohledu kohokoli, kdo má jednoduše problém mluvit (třeba i v rodném jazyce).

Níže se můžete podívat na její uvítací video:

Jade se nedávno také přidala k úspěšnému projektu EngVid, který jsme doporučovali loni v samostatném článku.


Rachel provozuje web www.rachelsenglish.com, kde odkazuje na svá YouTube videa. Jsou rozděleny do několika přehledných kategorií. Na svém webu nabízí i placené hodiny online. Jsou dosti drahé, ale její YouTube kanál je zdarma.

Zde najdete velice užitečné materiály zaměřené hlavně na zlepšení výslovnosti (hlavně pokud je váš cíl americká angličtina). Spusťte si její úvodní video, kde Rachel představuje svůj YouTube kanál:

Její kanál je jedním z nejlepších, které se zaměřují na americkou výslovnost. Rozebírá zde detailně slova, ale i souvislý projev.


subscribe

U každého kanálu i videa najdete tlačítko subscribe (v české verzi odebírat). Pokud máte na YouTube účet, určitě se hodí tuto možnost využít. Budete mít totiž přehled o všech svých oblíbených kanálech, ale hlavně o nových videích, která autoři připravili.

titulky

U některých videí najdete vpravo dole ikonku obdelníku, kde si můžete zapnout anglické titulky (pokud tedy již nejsou rovnou vsazeny do videa). Nebuďte však překvapeni, někdy anglický mluvený text a titulek bohužel neodpovídá.

sledování offline

Pokud nemáte možnost stálého připojení k internetu, nebo si chcete třeba video stáhnout a pouštět v jiném zařízení (například mobilním telefonu, kde je přehrávání online náporem na data), v mnoha prohlížečích najdete speciální přídavné funkce (add-on) a po jejich nainstalování se vám pod videem na Youtube objeví ikonka “stáhnout”, kde je dokonce často možnost stáhnout video v různé kvalitě, nebo stáhnout případně jen zvuk ve formátu MP3.


Kvalitních kanálů na YouTube je pochopitelně mnohem více, o čemž se budete moci přesvědčit v dalších dílech našeho nového mini seriálu. Pokud však máte sami oblíbený kanál, určitě se o něj můžete podělit už teď v komentářích pod článkem.



Online angličtina od autorů Help for English!

Bezkonkurenční online angličtina za 169 Kč měsíčně.
Přečtěte si více informací nebo si ji hned zdarma vyzkoušejte.

Pokračovat můžete zde:

PRE-INTERMEDIATE

Angličtina na YouTube (2)

YouTube je velice užitečný pomocník při studiu angličtiny. Projděte si další tři kanály, které jsme pro vás vybrali.

PRE-INTERMEDIATE

Angličtina na YouTube (3)

YouTube je velice užitečný pomocník při studiu angličtiny. Projděte si další tři kanály, které jsme pro vás vybrali.

PRE-INTERMEDIATE

Angličtina na YouTube (4)

YouTube může být velice užitečný pomocník při studiu angličtiny. Projděte si další tři kanály, které jsme pro vás vybrali.

Komentáře k článku
Téma Přísp. Přečteno Poslední příspěvek
Nepřečteno Angličtina na YouTube (#1) 8 11085 Od Hannelle poslední příspěvek
před 7 lety