Help for English

Angličtina na YouTube (3)

PRE-INTERMEDIATE Vydáno dne 09.10.2014

YouTube je velice užitečný pomocník při studiu angličtiny. Projděte si další tři kanály, které jsme pro vás vybrali.



Webový portál YouTube je bez přehánění nekonečnou studnicí videí všeho druhu. Studenty angličtiny určitě potěší, že zde najdou i nepřeberné množství kanálů, které jim mohou pomoci k lepší angličtině. Jako všude na internetu, i zde však najdete příliš velké množství informací a navíc spoustu balastu a hledání něčeho užitečného občas zabere hodně času.

Proto vám v našem seriálu článků vždy představujeme tři kanály, které určitě stojí za zhlédnutí. Po prvním a druhém dílu dnes nabízíme pokračování, tedy další tři užitečné YouTube kanály.

U každého kanálu stačí kliknout na úvodní obrázek a otevře se vám YouTube stránka daného autora.


Dnes začneme oficiálním YouTube kanálem stránek Cambridge English Language Assessment, kde podávají podrobné informace o různých zkouškách, které Cambridge zajišťuje. Jde o oddělení Cambridge univerzity se stoletou historií v oblasti hodnocení (assessment).

Na jejich YouTube kanálu najdete přes 100 videí, kde mají největší zastoupení webinars (online semináře), které jsou určeny převážně všem organizacím, které se chtějí přidat do programu Cambridge zkoušek. Každý je o délce kolem 45 minut.

Pro studenty je zde však asi nejzajímavější část speaking, kde najdete několik videí, která se natáčela přímo při skládání ústní části zkoušek Cambridge. Zde je jeden příklad (pokud si otevřete video přímo na webu YouTube, najdete tam i odkaz na podrobné hodnocení):

Pozn.: V roce 2015 dojde opět ke změnám některých částí zkoušek Cambridge. Navíc se tentokrát přidá i změna názvu zkoušek, proto na tomto webu již nepoužívají například známé označení FCE (First Certificate in English), ale Cambridge English: First. Více o změnách FCE a CAE zde.


Náš druhý odkaz je propojen s placeným webem EnglishClass101­.com. Jejich YouTube kanál je však zdarma. Najdete zde přes 150 videí, která jsou velice různorodá.

Pokud nahlédnete do jejich “playlistu”, určitě vás zaujme English Listening Comprehension (porozumění poslechu), nebo Learn British / American Holidays, kde se zajímavou formou dozvíte něco o reáliích, ale zároveň se naučíte nová slovíčka (která během výkladu běží na obrazovce).

Learn English with Videos and Picture je užitečná sekce pro začátečníky. Jde o velmi vizuální znázornění slovní zásoby a jednoduchých vět. Najdete zde ale spoustu dalších zajímavých sekcí a videí. My si ukážeme video ze sekce amerických svátků, které je nyní docela aktuální:


I třetí dnešní YouTube kanál je propojen se webovými stránkami. Tentokrát jde spíše o blog doingenglish.com, který založil jistý Julian. Je to trochu excentrický mladík, ale přesto (nebo právě proto) má zajímavá videa, kde cílí na “věčné” problémy studentů různých úrovní.

Podívejte se například na jeho krátké video o rozdílu mezi slovy between a among. Určitě vám neunikne jeho velmi výrazná britská výslovnost:

Pozn.: U tohoto autora si neotvírejte “playlist” s kategoriemi videí, protože některá videa nemá umístěna do žádné kategorie, proto by vám mohlo uniknout třeba ze sekce tricky words zajímavé video o slovech compliment / complement.


subscribe

U každého kanálu i videa najdete tlačítko subscribe (v české verzi odebírat). Pokud máte na YouTube účet, určitě se hodí tuto možnost využít. Budete mít totiž přehled o všech svých oblíbených kanálech, ale hlavně o nových videích, která autoři připravili.

titulky

U některých videí najdete vpravo dole ikonku obdelníku, kde si můžete zapnout anglické titulky (pokud tedy již nejsou rovnou vsazeny do videa). Nebuďte však překvapeni, někdy anglický mluvený text a titulek bohužel neodpovídá.

sledování offline

Pokud nemáte možnost stálého připojení k internetu, nebo si chcete třeba video stáhnout a pouštět v jiném zařízení (například mobilním telefonu, kde je přehrávání online náporem na data), v mnoha prohlížečích najdete speciální přídavné funkce (add-on) a po jejich nainstalování se vám pod videem na Youtube objeví ikonka “stáhnout”, kde je dokonce často možnost stáhnout video v různé kvalitě, nebo stáhnout případně jen zvuk ve formátu MP3.


Kvalitních kanálů na YouTube je pochopitelně mnohem více, o čemž se budete moci přesvědčit v dalších dílech našeho nového mini seriálu. Pokud však máte sami oblíbený kanál, určitě se o něj můžete podělit už teď v komentářích pod článkem.



Online angličtina od autorů Help for English!

Bezkonkurenční online angličtina za 169 Kč měsíčně.
Přečtěte si více informací nebo si ji hned zdarma vyzkoušejte.

Pokračovat můžete zde:

PRE-INTERMEDIATE

Angličtina na YouTube (2)

YouTube je velice užitečný pomocník při studiu angličtiny. Projděte si další tři kanály, které jsme pro vás vybrali.

PRE-INTERMEDIATE

Angličtina na YouTube (1)

YouTube je velice užitečný pomocník při studiu angličtiny. Projděte si první tři kanály, které jsme pro vás vybrali.

PRE-INTERMEDIATE

Angličtina na YouTube (4)

YouTube může být velice užitečný pomocník při studiu angličtiny. Projděte si další tři kanály, které jsme pro vás vybrali.

Komentáře k článku
Téma Přísp. Přečteno Poslední příspěvek
Nepřečteno Angličtina na YouTube (#3) 5 8396 Od 123456Martina poslední příspěvek
před 9 lety