Help for English

Angličtina na YouTube (5)

PRE-INTERMEDIATE Vydáno dne 28.10.2016

YouTube může být velice užitečný pomocník při studiu angličtiny. Projděte si další tři kanály, které jsme pro vás vybrali.



Webový portál YouTube je bez přehánění nekonečnou studnicí videí všeho druhu. Studenty angličtiny určitě potěší, že zde najdou i nepřeberné množství kanálů, které jim mohou pomoci k lepší angličtině. Jako všude na internetu, i zde však najdete příliš velké množství informací a navíc spoustu balastu a hledání něčeho užitečného občas zabere hodně času.

Proto jsme si pro vás připravili nový seriál článků, kde vám představujeme vždy tři kanály, které určitě stojí za zhlédnutí. Po prvním, druhém, třetím a čtvrtém dílu dnes nabízíme pokračování, tedy další tři užitečné YouTube kanály.

U každého kanálu stačí kliknout na úvodní obrázek a otevře se vám YouTube stránka daného autora.


Dnes začneme poměrně netradičním kanálem. Papa English je sice jeden ze stovky kanálů, kde se snaží pomoci vám s angličtinou, ale jeho forma je poměrně netradiční. Někomu může přijít velice zábavná, někomu někdy občas trochu za hranou.

V každém případě jde ale o velice užitečný kanál, který spolu tvoří dva Britové. Své první video nahráli před pěti lety a nyní jich zde najdete více než sto.

Kromě věcí jako gramatika a slovní zásoba se zaměřují i na britskou kulturu, jsou hodně vizuální a často používají vtipné kreslené pomůcky.

Zde je jejich úvodní video:


Slečna Lucy je z Británie a první video nahrála teprve před devíti měsíci a má teprve něco přes 30 videí. Její kanál English with Lucy by však neměl ujít vaší pozornosti, protože její videa jsou opravdu zábavná, věnují se problémům, které trápí mnoho studentů, a i vizuálně jsou zajímavá (Lucy dříve pracovala v oboru marketing, proto videa umí “prodat”).

V prostředí YouTube se umí pohybovat velice dobře, jediné mínus je zde častá reklama na placený web, kterou dává většinou na začátek videa.

Jinak ale (na rozdíl od mnoha jiných autorů) začala poměrně brzy spolupracovat i s jinými kolegy na YouTube, což je další způsob, jak udělat svůj kanál ještě zajímavějším.

Zde se můžete například podívat na velice zajímavé video o rozdílu ve výslovnosti mezi severní a jižní britskou angličtinou (ve spolupráci s jinou kolegyní z YouTube):


Kanál Tarle Speech je na YouTube již 7 let a najdete zde přes 200 videí, která se zaměřují na mnoho aspektů (americké) výslovnosti.

Pro lepší představu, jak podobná videa vypadají, se podívejte na vysvětlení rozdílu ve výslovnosti slovíček abundant a abandoned:


subscribe

U každého kanálu i videa najdete tlačítko subscribe (v české verzi odebírat). Pokud máte na YouTube účet (což máte automaticky, pokud máte Google účet), určitě se hodí tuto možnost využít. Budete mít totiž přehled o všech svých oblíbených kanálech, ale hlavně o nových videích, která autoři připravili.

titulky

U některých videí najdete vpravo dole ikonku obdélníku, kde si můžete zapnout anglické titulky (pokud tedy již nejsou rovnou vsazeny do videa). Nebuďte však překvapeni, někdy anglický mluvený text a titulek bohužel neodpovídá. Titulky totiž mohou být připraveny samotným autorem videa, a pak vše sedí, ale mohou být také vygenerovány automaticky, a pak může dojít k chybám.

sledování offline

Pokud nemáte možnost stálého připojení k internetu, nebo si chcete třeba video stáhnout a pouštět v jiném zařízení (například mobilním telefonu, kde je přehrávání online náporem na data), v mnoha prohlížečích najdete speciální přídavné funkce (add-on) a po jejich nainstalování se vám pod videem na Youtube objeví ikonka “download/stáh­nout”, kde je dokonce často možnost stáhnout video v různé kvalitě, nebo stáhnout případně jen zvuk ve formátu MP3.


Kvalitních kanálů na YouTube je pochopitelně mnohem více, o čemž se budete moci přesvědčit v dalších dílech našeho nového mini seriálu. Pokud však máte sami oblíbený kanál, určitě se o něj můžete podělit už teď v komentářích pod článkem.



Online angličtina od autorů Help for English!

Bezkonkurenční online angličtina za 169 Kč měsíčně.
Přečtěte si více informací nebo si ji hned zdarma vyzkoušejte.

Pokračovat můžete zde:

PRE-INTERMEDIATE

Angličtina na YouTube (4)

YouTube může být velice užitečný pomocník při studiu angličtiny. Projděte si další tři kanály, které jsme pro vás vybrali.

PRE-INTERMEDIATE

Angličtina na YouTube (6)

YouTube může být velice užitečný pomocník při studiu angličtiny. Projděte si další tři kanály, které jsme pro vás vybrali.

PRE-INTERMEDIATE

Angličtina na YouTube (2)

YouTube je velice užitečný pomocník při studiu angličtiny. Projděte si další tři kanály, které jsme pro vás vybrali.

Komentáře k článku
Téma Přísp. Přečteno Poslední příspěvek
Nepřečteno Angličtina na YouTube (#5) 4 5982 Od Tomash poslední příspěvek
před 7 lety