Help for English

Netflix - filmy a seriály pro vaši angličtinu

ALL LEVELS Vydáno dne 05.10.2016

Informace o službě Netflix, díky které můžete sledovat filmy a seriály v angličtině.



Netflix

Již mnohokrát v historii našich stránek jsme mluvili o tom, jak se lze učit anglicky pomocí filmů a seriálů. V minulosti jsme pořádali desítky soutěží, ve kterých jste mohli vyhrát DVD s těmi nejpopulárnějšími seriály v angličtině. Dnes bychom vás rádi seznámili se službou Netflix, pomocí které můžete také filmy a seriály sledovat.

Co je to Netflix?

Netflix je americká společnost, která se zabývá “streamováním” filmových a televizních děl. Ve své nabídce má stovky či dokonce tisíce filmů a seriálů, které můžete sledovat kdykoliv odkudkoliv (tedy za předpokladu, že máte rychlejší internetové připojení). Prostě si vyberete z nabídky film či seriál, který chcete, a můžete začít sledovat.

Na čem mohu Netflix sledovat?

Netflix lze sledovat na jakémkoliv “chytřejším” přístroji. Samozřejmost je počítač (stačí v prohlížeči zadat www.netflix.com), tablet či chytrý telefon. Sledovat Netflix lze i na chytrých televizích a prostřednictvích některých DVD či Blu-Ray přehrávačů. Majitelé herních konzolí Xbox 360, Xbox ONE, PS3 a PS4 si mohou Netflix spustit přímo v konzoli.

V jaké kvalitě je možné Netflix sledovat?

Dle zvolené služby je k dispozici HD a u nových pořadů často dokonce Ultra HD.

Podporuje Netflix češtinu?

Nikoliv. Netflix zatím českou podporu (dabing ani titulky) nenabízí. O to více je ale ideální pro vás, studenty angličtiny. Všechny pořady jsou v angličtině a lze si je přehrávat s anglickými titulky, což má pro zdokonalování porozumění angličtině obrovský přínos. O sledování pořadů s titulky jsme psali např. ve starším článku Učíme se anglicky s televizními seriály.

Kolik Netflix stojí a jak se platí?

Netflix se platí každý měsíc, společnost si cenu předplatného sama strhává ze zadané platební či kreditní karty. K dispozici jsou tři varianty předplatného:

  • současné přehrávání jen na jednom přístroji, standardní kvalita, 7.99 EUR měsíčně (cca 220 Kč měsíčně)
  • současné přehrávání až na dvou přístrojích, HD kvalita, 9.99 EUR měsíčně (cca 280 Kč měsíčně)
  • současné přehrávání až na čtyřech přístrojích, Ultra HD, 11.99 EUR měsíčně (cca 330 Kč měsíčně)

Současné přehrávání zde znamená, že můžete i na několika přístrojích zároveň sledovat různé pořady, tedy na televizi můžete sledovat jeden pořad, a děti se ve svých pokojích mohou dívat třeba úplně na něco jiného.

První měsíc na Netflix bude na vyzkoušení zdarma. Údaje o své platební kartě ale je nutné vložit ještě před spuštěním služby, první platba ale proběhne až po uplynutí této zkušební lhůty. Během té můžete službu kdykoliv zrušit a žádná částka Vám stržena nebude.

Co na Netflix najdu?

Výběr filmů a seriálů na Netflix možná neuspokojí náročné diváky, kteří “sjíždějí” denně několik filmů či dokáží zhlédnout celou sezónu seriálu za pár dní. Nabídka ale neustále roste a ke stovkám filmů a seriálů postupně přibývají další.

Netflix neuspokojí ani fanoušky nových seriálů, kteří čekají na den odvysílání každé nové epizody v USA, aby si ji již za několik hodin mohli stáhnout a zhlédnout také. Netflix obsahuje zpravidla již natočené řady seriálů, ne tedy právě vysílané novinky.

Kromě mnoha klasických titulů (např. Gilmore Girls, Californication, House, Dr. Who, Pretty Little Liars, Weeds, The IT Crowd apod.) zde najdete i originální produkci společnosti Netflix, včetně hitů jako např. House of Cards nebo Orange is the New Black. Nechybí ani obrovské množství dětských animovaných filmů a seriálů. Naleznete zde např. i krásné dokumentární pořady o přírodě z produkce BBC nebo dokonce vystoupení známých stand-up komiků. Vše je v angličtině s anglickými titulky.

Proč nezůstat u stahování oblíbených seriálů z internetu?

Možná si řeknete, že Netflix není pro vás, že raději zůstanete u toho, jak jste seriály sledovali doposud. Netflix má ale určitě mnoho výhod, které vás možná přesvědčí:

  1. nemusíte zdlouhavě vyhledávat každou novou epizodu na internetu, všechny epizody máte po ruce najednou
  2. nemusíte si pamatovat, jakou epizodu jste viděli naposledy, Netflix si to pamatuje za vás – stačí pokračovat ve sledování
  3. nemusíte pátrat po anglických titulcích a stahovat je zvlášť, protože každý film či seriál na Netflixu už titulky obsahuje
  4. můžete se spolehnout, že titulky budou kvalitní – už žádné amatérské verze z internetu
  5. po přihlášení do Netflix můžete sledovat na libovolném přístroji, tedy nemusíte řešit, jak stažený film přenesete do mobilu či televize apod.
  6. můžete sledovat např. část filmu v počítači, potom si Netflix otevřít v tabletu a pokračovat přesně tam, kde jste ve sledování skončili
  7. to vše je za velmi příznivou cenu – i kupování kreditu do ulozto či hellspy apod. Vás může přijít dráž

Pokud Vás tato služba zaujala, můžete si ji ihned vyzkoušet. My ji vřele doporučujeme. Najdete ji na adrese:

www.netflix.com



Online angličtina od autorů Help for English!

Bezkonkurenční online angličtina za 169 Kč měsíčně.
Přečtěte si více informací nebo si ji hned zdarma vyzkoušejte.

Pokračovat můžete zde:

ALL LEVELS

Učíme se anglicky s televizními seriály

Článek o tom, jak lze používat televizní seriály pro učení angličtiny.
PRE-INTERMEDIATE

Slovní zásoba - televizní seriály

Krátký test zaměřený na slovní zásobu týkající se televizních seriálů.
UPPER-INTERMEDIATE

Grammar Theme Park: Name that show!

Gramatický test, ve kterém se každá z patnácti vět týká nějakého seriálu. Dokážete správně doplnit gramatické jevy? Poznáte, o jaké seriály se jedná?
Komentáře k článku
Téma Přísp. Přečteno Poslední příspěvek
Nepřečteno Netflix - filmy a seriály pro vaši angličtinu 5 5924 Od Franta K. Barták poslední příspěvek
před 4 lety