BUSINESS 05: e-mail (storyline)

Vydáno dne 24.08.2009

Kurz obchodní angličtiny tentokrát pokračuje lekcí zaměřenou na psaní emailů. V první kapitole (storyline) se posuneme v našem příběhu: Michael dostane odpověď na žádost o místo.



Course Map (mapa kurzu)

Unit 05: e-mail

Vítejte v páté lekci našeho kurzu obchodní angličtiny. Bude se jednat o první lekci, která se zaměří na psaní emailů. K psaní emailů se určitě ještě během kurzu vrátíme, proto si zde probereme jen to nejdůležitější a nejzákladnější.

Jako obvykle je celá pátá lekce rozdělena do několika kapitol, z nichž první je storyline. Určitě si pamatujete, že náš hrdina Michael Skoda se chce ucházet o místo v Anglii. V druhé lekci si našel zajímavý inzerát, ve třetí lekci si připravil životopis a ve čtvrté pak průvodní dopis. Vše odeslal prostřednictvím internetu a čekal, jestli firmu jeho ‘application’ TTT *1 osloví. Po několika dnech se dočkal odpovědi. Pojďme se tedy podívat, jak náš příběh pokračuje dál.

STORYLINE

Hello and welcome back. Do you remember my CV and covering letter, which I sent with it? Well, I've got a response from the recruitment agency I sent it to, but I must say that I'm not too happy about it. On the other hand, this might be the normal procedure and they will hopefully contact me again to offer me the job or at least invite me for an interview. I promised to let you know about any update so here is their email:

Dear Mr. Skoda:

Thank you for your interest in the position of Business Development Manager. We appreciate the opportunity to review your CV for this position as posted on our website.
We are fortunate to receive many CV's from candidates with a variety of qualifications and take the time to review each CV carefully as to select the strongest candidates. Your CV has been forwarded to the appropriate hiring manager for review. If your background and experience is a match with the requirements of the position, you will be contacted for an interview.
We will maintain a copy of your CV on file for the period of one year in the event a suitable opportunity should arise. Best wishes in your job search, and thank you again for your interest in the position.

Sincerely,
Jack Hudson
Consultant

What do you think about it? Quite evasive, isn't it? Well, I'll give it a week and then contact them directly. Until then, bye bye.

Tento krátký vstup nám opět posunul Michaelův příběh trochu dopředu. Než se dozvíte, jak to s Michaelem bude pokračovat dál, čeká vás pátá lekce, která se bude věnovat psaní emailů. Nejprve, jako vždy, rozebereme užitečná spojení z tohoto textu v kapitole Word and Phrase Analyses, pak nás čeká kvíz a poté se dostaneme k hlavní kapitole celé lekce ‘Jak napsat email’. Na závěr budete opět doplňovat text vhodnými slovíčky. Samozřejmě že půjde o email.

Překlad:
  1. písemná žádost o práci
Přepis bublinkové nápovědy: