Laugh and Learn - Směj se a uč se

Vydáno dne 25.10.2009

Odkaz na stránku, kde každý týden naleznete nový obsah ve formě článku, zajímavostí, vtipů a mnohého dalšího.



Laugh and Learn

aneb Směj se a uč se

Jak už sám název říká, jde o stránku, kde je možné se pobavit i něčemu novému přiučit. Autorem je rodilý Američan, který se věnuje vyučování českých žáků jak ve školách, tak prostřednictvím psaní těchto stránek. Nejedná se tedy o žádné oficiální stránky. Nový díl vychází pravidelně každý týden (obvykle v sobotu). Jistě vás zaujme poměrně jednoduchý a krátký obsah roztříděný do několika částí. Na čtenáře čekají články, citáty, zajímavosti z americké kultury, vtipy psané i kreslené, odkazy, kvízy a cvičení. Tématem může být cokoli, někdy se ale soustředí na určitý americký svátek, tradiční slavnosti či významné události jako třeba Thanksgiving Day nebo volby v USA. Celý text je vždy proložen obrázky.

Thought for Today

- hlavní myšlenka vydání
- tato část vážnějšího charakteru obsahuje kromě citátu na úvod někdy článek k tématu, z něhož můžete pochytit nové informace a případně se naučit neznámá slovíčka, jindy gramatický nebo lexikální problém, který autor považuje za vhodné zmínit, nebo také cvičení - zejména na doplňování vhodných slov do vět

The Links

- několik odkazů na videa k tématu

The Laughs

- spousta vtípků posbíraných z amerických stránek

Na stránkách se nepravidelně objevují také oddíly jako Fun Facts about..., Quiz Time, Recipe for... a další.

Jedna z výhod této stránky spočívá v tom, že si kdykoli můžete projít LL Archive, kde najdete uložená předchozí vydání seřazená podle data. Je možné si je stáhnout ve formátu .doc nebo .pdf.

Přepis bublinkové nápovědy: