National Geographic Footprint Reading Library

Vydáno dne 11.05.2010

Zjednodušená četba, jaká tu ještě nebyla!



 

National Geographic

Footprint Reading Library

 

Verdikt: 100%

 

National Geographic Footprint Reading Library

produktNational Geographic Footprint Reading Library
popisknížka (různé tituly) + DVD
(24 stran, barevný tisk, paperback)
úroveňA1-B2 (začátečníci až pokročilí)
vydavatelstvíHeinle, Cengage Learning, 2008 - 2010
cena*105,- Kč

*Uvedená cena byla platná v den vydání recenze.Vydavatelství však může ceny průběžně měnit.

O zjednodušené literatuře už tu padlo slovo nejednou. Knížky psané jednoduchou angličtinou ať s audio nahrávkou či bez prosazuji jako vynikající způsob jak být v kontaktu s angličtinou a nenásilnou a zábavnou formou své jazykové schopnosti zlepšovat. Více si můžete přečíst v článku Zjednodušená četba zde.

V dnešní recenzi Vám ale představím něco možná pro mnohé daleko lepšího. Budou to knížky ze série FOOTPRINT READING LIBRARY, které Vám přináší nakladatelství Heinle Cengage Learning spolu s National Geographic. V této edici na Vás čeká několik desítek "čítanek" psaných jednoduchou angličtinou, z nichž každá je doplněna ne poslechovým CD ale filmovým DVD!

Je to skutečně tak - National Geographic je tu nyní i pro Vás, kdo se učíte anglicky a dáváte přednost poznávání naší planety, přírody, různých kultur apod. Čekají na Vás profesionální dokumentární filmy s komentářem, kterému budete rozumět!

Pojďme ale vzít vše popořadě.

 

Video

Video nahrávka je cca 4-5 minut dlouhá. Na začátku máte možnost volby zvukové stopy - britskou angličtinu nebo americkou angličtinu. Student má možnost sledovat film s anglickými titulky. Celý text je samozřejmě obsažen i v knize, takže si ho můžete v klidu prostudovat před či po sledování filmu.

 

Kniha

Každá knížka obsahuje 24 stran.

National Geographic Footprint Reading Library

Na začátku je umístěna dvojstrana s nadpisem WORDS TO KNOW, kde se student seznámí s důležitou slovní zásobou pro téma knihy. Jedná se vlastně o několik ilustrovaných cvičení. V samotném textu knihy jsou složitější slova zvýrazněna a pod čarou na dané stránce vysvětlena jednoduchou definicí v angličtině. Na konci knihy Vás ještě čeká dvojstránkový kvíz, ve kterém prověříte, co jste se naučili. Následuje dvojstrana doplňkového čtení na dané téma.

National Geographic Footprint Reading Library

National Geographic Footprint Reading LibraryText knihy je doplněn nádhernými fotografiemi National Geographic, nejrůznějšími mapkami, časovými osami, doplňkovými otázkami pro pochopení důležitých myšlenek vyjádřených v textu, ilustracemi složitější slovní zásoby apod.

Úrovně

K dispozici jsou knížky v osmi úrovních dle pokročilosti studentů. Knihy první úrovně jsou psány pomocí 800 klíčových slov (headwords) a jsou tak vhodné pro úrovně A1-A2 (elementary - pre-intermediate). Nejvyšší level obsahuje 3000 klíčových slov a je určen pro pokročilejší studenty. Vidíte, že autoři myslí na všechny!

 

CLIL

V oboru výuky cizích jazyků se v poslední době stále více mluví o tzv. CLIL (Content and Language Integrated Learning), což je trend, který kombinuje učení cizího jazyka s dalšími předměty. Pomocí této knihovničky se tedy budete učit jak angličtinu, tak zeměpis, společenské vědy, historii apod. Učení tedy bude mít daleko větší rozměr. Konec větám typu PETER HAS GOT A NEW CAR či LOOK, IT'S GOING TO RAIN.

 

Pro jednotlivce i školní použití

Věřím, že tato řada knih je vynikajícícm materiálem pro individuální studium i jako jedinečný doplněk vyučovacích hodin na základních i středních školách. Pro učitele je připraven i Teacher's book pro každou úroveň, kde jsou detailní plány vyučovacích hodin, poznámky, kopírovatelné pracovní listy, klíč k otázkám v knížkách, gramatické okruhy založené na textech a další aktivity.

 

Celkové hodnocení

Nerad uděluji knížkám a učebnicím 100% hodnocení, ale v tomto případě musím udělat výjimku. Heinle Cengage Learning přišli s něčím převratným, s něčím, co mnoha studentům jistě chybělo. Spolupráce s National Geographic přinesla své ovoce a studenti angličtiny tu mají bezpočet motivujících dokumentů o neuvěřitelných tvorech, úžasných místech na Zemi, vědeckých objevech, pozoruhodných lidech a nejrůznějších aktivitách lidí po celém světě. Vše je zpracováno velice profesionálně, je zaručeno nejen učení ale i poznávání a zábava.

 

Cena

Každou z těchto knížek si můžete pořídit za přibližně jednu stokorunu. Ano, knížky mají sice jen 24 stránek a video je jen cca 5 minut dlouhé, ale myslím, že se tato investice vyplatí. Zkuste si jich několik pořídit na zkoušku a uvidíte, že s nimi budete spokojeni a svoji sbírku začnete postupně rozšiřovat.




englishbooks.czEnglishbooks.cz
V tomto e-shopu zakoupíte knížky z edice Footprint Reading Library s 15% slevou.
Footprint Reading Library (www.englishbooks.cz)

Přepis bublinkové nápovědy: