6 Minute English from the BBC

Vydáno dne 01.07.2013

Odkaz na zajímavé podcasty pro zlepšení angličtiny od BBC.



Zajímavé podcasty, které vám pomohou zlepšit se v poslechu angličtiny, rozšířit si slovní zásobu, dozvědět se spoustu zajímavých informací a nezaberou příliš času, naleznete zde.

Nové nahrávky se na uvedené adrese objevují pravidelně každý pátek a jsou dostupné po dobu 30 dnů (ještě starší nahrávky jsou pak k dispozici v archivu). Naleznete zde podcasty týkající se širokého spektra atraktivních témat, např. pracovních zlozvyků, dopravních problémů, příčin a dopadů spánkového deficitu na kvalitu studia apod.

Každá nahrávka trvá cca 6 minut. Hlavní část je věnována obecné prezentaci dané problematiky a rozhovoru mezi dvěma mluvčími. V závěru jsou pak klíčové výrazy a fráze, které zde zazněly, ještě individuálně zopakovány, takže má posluchač možnost znovu slyšet odpovídající výslovnost. Pro kontrolu správnosti poslechu si lze také stáhnout buď přepis celého rozhovoru, zkusit odpovědět na malý kvíz nebo si vypsat pouze neznámá slovíčka, jedná se tedy o stránky, které je možné využít i pro samostudium.

Domnívám se, že, co se náročnosti týká, jsou tyto nahrávky vhodné pro jazykovou úroveň od B1.

Přepis bublinkové nápovědy: