Angličtina na YouTube (4)

Vydáno dne 30.03.2015

YouTube může být velice užitečný pomocník při studiu angličtiny. Projděte si další tři kanály, které jsme pro vás vybrali.



Webový portál YouTube je bez přehánění nekonečnou studnicí videí všeho druhu. Studenty angličtiny určitě potěší, že zde najdou i nepřeberné množství kanálů, které jim mohou pomoci k lepší angličtině. Jako všude na internetu, i zde však najdete příliš velké množství informací a navíc spoustu balastu a hledání něčeho užitečného občas zabere hodně času.

Proto jsme si pro vás připravili nový seriál článků, kde vám představujeme vždy tři kanály, které určitě stojí za zhlédnutí. Po prvním, druhém a třetím dílu dnes nabízíme pokračování, tedy další tři užitečné YouTube kanály.

U každého kanálu stačí kliknout na úvodní obrázek a otevře se vám YouTube stránka daného autora.


Dnes začneme jednou britskou slečnou, která je na kanálu YouTube aktivní teprve necelý rok. Její videa jsou však velice vtipná a hlavně značně informativní.

Najdete zde zatím jen necelých 30 videí v sekci “Anglophenia” a “Language”.

Nedozvíte se tentokrát nic o gramatice, ale spíše o britských reáliích. Často pak najdete zajímavá videa, kde se porovnává americká a britská angličtina.

V následujícím videu se můžete podívat na různé britské přízvuky, které tato slečna ovládá:


Kanál DailyDictation vám pomůže zlepšit vaše poslechové dovednosti. Založil ho učitel Shane, který vyučuje angličtinu již dvacet let. Používá reálné situace ze života, reálné rozhovory, které pak následně rozebírá. Je to Američan, proto je kladen největší důraz na americkou angličtinu.

Zde je jeho úvodní video:


Náš dnešní poslední odkaz je provázán s placenými webovými stránkami, ale jejich YouTube kanál je zdarma a určitě stojí za zmínku. Najdete zde totiž spoustu zajímavých videí hlavně ke gramatice a slovní zásobě.

Jsou tu ale třeba i užitečná poslechová cvičení (jako je například toto), kde musíte poznat frázi, kterou slyšíte.

V následujícím videu vám hlavní protagonistka kanál představí:


subscribe

U každého kanálu i videa najdete tlačítko subscribe (v české verzi odebírat). Pokud máte na YouTube účet, určitě se hodí tuto možnost využít. Budete mít totiž přehled o všech svých oblíbených kanálech, ale hlavně o nových videích, která autoři připravili.

titulky

U některých videí najdete vpravo dole ikonku obdélníku, kde si můžete zapnout anglické titulky (pokud tedy již nejsou rovnou vsazeny do videa). Nebuďte však překvapeni, někdy anglický mluvený text a titulek bohužel neodpovídá.

sledování offline

Pokud nemáte možnost stálého připojení k internetu, nebo si chcete třeba video stáhnout a pouštět v jiném zařízení (například mobilním telefonu, kde je přehrávání online náporem na data), v mnoha prohlížečích najdete speciální přídavné funkce (add-on) a po jejich nainstalování se vám pod videem na Youtube objeví ikonka “stáhnout”, kde je dokonce často možnost stáhnout video v různé kvalitě, nebo stáhnout případně jen zvuk ve formátu MP3.


Kvalitních kanálů na YouTube je pochopitelně mnohem více, o čemž se budete moci přesvědčit v dalších dílech našeho nového mini seriálu. Pokud však máte sami oblíbený kanál, určitě se o něj můžete podělit už teď v komentářích pod článkem.

Přepis bublinkové nápovědy: