Help for English

VŠ kombinované studium AJ, jaká úrovneň pro přihlášení?

 

Dobrý den, na jaké úrovni by měl být člověk, který se hlásí na kombinované studium VŠ Bc? Jsem na úrovni B2, připravuji se na CAE, jazyky mě baví, učím se denně. Rok jsem byla v Anglii, kde jsem chodila na kurzy (což samozřejmě o ničem nevypovídá). Z rodinných důvodů se nemůžu přihlásit na denní studium. Myslíte, že má cenu se přihlásit na kombinované, nebo je to spíše pro ty, co už učí či mluví plynně? V budoucnosti bych chtěla jazyk učit. Mám zkušenosti jen s doučováním spolužáků.

Toto bych vůbec neřešil. Pokud aspirujete na úroveň C1, jsou vaše znalosti víc než dostačující (z vlastní zkušenosti vím, že hodně prváků na anglistice by CAE nezvládlo). Od žádné anglistiky nemůžete očekávat, že vás bude učit jazyk jako takový. Spíše se berou odborné věci – lingvistika, literatura, reálie. U specializovaných oborů pak jejich stěžejní předměty – didaktika, překlad, tlumočení, business English. Praktickému jazyku není většinou věnováno tolik prostoru, kolik by si studenti většinou představovali. Ale všude je to jiné. Moje angličtina třeba kvete nejvíc, když mám prázdniny. Mám čas sledovat filmy, seriály, číst, rýpat se v gramatice nebo někam vyjet.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.