Help for English

Praktická učebnice pro maturanty

 

Dostalo se mi ‘úkolu’, vybrat pro studenty nástavby (tedy 2 roky) učebnici, podle které se budou připravovat k maturitě. Jediné co mě napadá je Maturita Aktivátor, kterou jsem ovšem nikdy prakticky nezkoušela. Co je podstatné zmínit, že studenti mají spíš (velmi) nízkou úroveň angličtiny… a zapálením pro jazyk prý dvakrát netrpí (a to se změní 8-) )

Jaké jsou Vaše zkušenosti? Ideálně něco, co lze používat 2 roky a nebude to málo a ani příliš ‘nedodělané’. Jsou to kuchaříci a spol..nicméně na to státní maturita stejně nebere ohled…

vítám všechny názory :-)

Dnes jsem byla okouknout Maturita aktivátor. Musím říct, že pro výuku co bych měla vést to nebude.

  • tím tedy nemyslím, že by byla špatná – to vůbec.

Líbí se mi jak je udělaná, ale už se tam nějak rovnou počítá s určitou úrovní jazyka. Nemůžu to tedy předložit někomu, kdo anglicky skoro nepozdraví.

Opravdu bych uvítala nějaký nápad. Asi si umím představit, že bych hodiny připravovala po svém (stejně to tak dělám u soukromé výuky), ale učebnici studenti mít musí. A zase když ji budou kupovat, tak bychom ji měli používat.

Ostatní studenti budou používat chill out, který má i chill out k maturitě, ale to bude podle obsahu něco v bledě modrém…

Pokud studenti neumí vůbec nic, nemá podle mne smysl snažit se je dostat na úroveň, kterou vyžaduje maturita. Spíš bych to směřoval k získání základních dovedností někde na úrovni A1-A2. Pokud dostanou dobré pevné základy, můžou projít maturitou lépe než když budou celou dobu dělat něco, čemu v podstatě nebudou rozumět a z čeho se nic nenaučí.

Souhlasím. Jen bych doplnila, že něco málo umět budou. Úplní začátečníci to nejsou. Jde mi o to, aby ta učebnice svou náplní pokrývala alespoň v základní úrovni tématické okruhy..a tak vůbec, co jsem psala v prvním příspěvku. Co si myslíte o té učebnici? Kterou byste doporučil?

https://elt.oup.com/…aexcellence/?…

Knížka není lehká, ale uklidní, že je to jen jedna knížka. Že to nevypadá, že to nemá začátku ani konce… Nutné doplnit a přizpůsobit.

Wow Kidney díky! to jdu hned prozkoumat :-) líbí se mi, že to mají rozdělené na základní a vyšší úroveň! To co mě děsí, že už na první stránce se objevuje minulý i předpřítomný čas… podobně jako u maturita aktivátor.

Doplnit a přizpůsobit asi nebude takový problém, jsem docela tvůrčí (jen to musím sladit se ŠVP..asi..více-méně). V týdnu se půjdu podívat do pražského Luxoru, a prolistovat, snad tam bude. Posledně jsem se z –2 nemohla dostat, tak teď už vím kudy :-)

Jsem poměrně fascinovaná těmito emulacemi zahraničních vydavatelstvích na českou maturitu. Podobně jako maturita solution…

pokud by to zaujalo někoho v budoucnu, tady jsem našla ukázku..

uložto samozřejmě nabízí trochu delší ‘ukázky’.

Napadlo mě, použít třeba straight forward pro pre-intermediate pro výuku gramatiky a tuto nebo aktivátor jako doplňující knihu, případně až pro ten druhý ročník (je to nástavba)…kdy už budou seznámeni s předpřítomný a minulým časem… problém je, že vůbec nevím na jaké budou úrovni. Prý dostali nějaký vstupní test, ale ten jsem ještě neviděla…

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.