Help for English

Essay-linking words

 

Zdravím, v stredu sa u nás maturovalo z AJ. Na sloh sme mali tému: Can a Book Still Be Your Best Friend? Nejak som sa rozpísal, ale zabudol som pri tom na linking words, neviem ako ale proste žiadny odstavec som nezačal slovom typu firstly,moreo­ver,furthermo­re… Myslíte si že to bude veľká chyba? Keď som začal písať nový odstavec tak som napísal nejakú hlavnú vetu, ktorú som sa potom snažil rozviť. (napr. The more children will read, the higher literacy they achieve a potom som už písal o tom,ako možno predísť rôznym hrúbkam a ako byť úspešný v gramatike) Je nutné, aby sa tieto slová v eseji vyskytovali?

Není to nutné, je ale nutné, aby informace měly naznačený nějaký logický sled. A k tomu právě ta slovíčka slouží. Nový odstavec… je jakoby rozšířením, přidáním, nebo poukázáním na něco protichůdného, je to shrnutí či závěr… to je důležité v eseji nějak naznačit, aby se v tom čtenář neztrácel, aby pokud možno čtenář musel přemýšlet CO NEJMÉNĚ. Zvláštní pravidlo, ale je to tak.

Ďakujem za informáciu. Tak mal som si dávať viacej na to pozor, ale za tú hodinu som sa snažil vymyslieť 5 argumentov a k tejto téme v tom strese to pre mňa až také jednoduché nebolo.Zameriaval som sa hlavne na gramatiku a lexiku ale na tie spájačky som proste nejak zabudol, tak snáď mi až toľko bodov nestrhnú no…uvidím v máji, aspoň som sa poučil.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.