Help for English

prekladac viet, tvorenie viet..

 

Ahojte, chcem Vas poprosit o radu. Snazim sa teraz vo vacsej miere venovat anglictine. Ale castokrat mam problem zlozit vetu :oops: A zase nechcem sa ucit hluposti. Viete mi poradit ako na to? Je nejaky vhodny prekladac, ktory by mi zarucil spravnost prekladu vety? Dakujem

najděte si tady na stránkách články o slovosledu v anglické větě. Oznamovací věta, otázka, nepřímá otázka… a pak další pravidla (slovní vzorce) týkající se určitých vazeb, sloves. To vás žádný překladač nenaučí.
Jestli ale mluvíte o nových slovíčkách, tak spíš bych volila slovník na seznamu.cz (je tam i slovenština) a pak najít ve výkladovém slovníku v jakém významu se slovo používá. Nebo si najít jestli je tady na stránkách článek s příkladovými větami k tomu slovíčku.
Dobrý je i thesaurus, např.: http://helpforenglish.cz/…esaurus.html

dakujem, ale ja uz mam toho dost prestudovaneho. Jednoducho nemam ale istotu vo vetach, ktore si sama vytvorim a neviem, ako to skontrolovat…

Zadne prekladace nefunguji spravne, casto jsou v nich zcela chybne obraty, dokonce nekdy i uplny opak toho co mela puvodni veta znamenat (google translator). Takze na to bych se nespolehal.

Zkontrolovat si to muzes nechat tady. Vytvor si nejake vety a pak je sem vloz i s tim, co maji znamenat (=preklad).

Zdar, môžes skúsiť http://prekladac-viet.sk/ ale tiež to robí občas chyby.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.