Help for English

Profil uživatele: Tulacka

Statistické informace

Datum registrace: 2012-09-03 18:48:51
Poslední aktivita: 2013-02-12 08:40:53
Počet článků: 0
Počet příspěvků: 16
Počet vyhodnocených testů: 24
Počet přečtených článků: 0



Něco o mně

Informace o uživateli

jméno:
pohlaví: žena
věk: 17
Ach jo, nesnáším tyhle okýnka :D Když totálně nevím, jaká vlastně jsem. Jsou ale věci, které můžu říct s určitostí... Mám ráda cestování, tvůrčí psaní, kreslení... Nesnáším, když se mi někdo snaží pomoct způsobem "Já to udělám, protože ty bys to zkazila", dále nesnáším, když mě někdo balí... A mám problém s lidma, kteří mají se mnou problém. :)

Já a angličtina

Jaký je Váš vztah k angličtině? Jak odhadujete svoji úroveň? Jak se učíte dlouho?

Mám ráda cizí jazyky a Angličtina se mnou byla už odmalička, to když se mám a sama učila anglicky a chodila do kurzu. Tehdy mi ten jazyk připadal takový.. divný :D Pak jsem ale o něj zčista jasna projevila zájem a máma mi začala kupovat English Junior :) Takovej časák s Looney Tunes :D Pak jsem nastoupila do školy a ptala se, odkdy nás budou učit angličtinu. Odešla jsem zklamaná, až od čtvrté třídy. Ve čtvrté třídě jsem opravdu začala. Učení bylo pro mě příliš jednoduché a pomalé, naše učitelka byla vlastně němčinář.. Když jsem nastoupila na osmileté gymnázium, neuměla jsem ani hodiny. Tam jsme naštěstí dostali přísnou semetriku. Neměla jsem ji ráda, ale dokázala mi do hlavy nacpat víc, než kdo jiný. To jí vděčím za tak málo problémů s gramatikou. Pak ale odešla a my na rok dostali velmi starou profesorku, která nás nenaučila absolutně nic. Pak se na mě ale znovu usmálo štěstí - Moje nynější profesorka není semetrika, ale dokáže učit stejně výborně, jako ona. Jsem s ní nadmíru spokojená a když jsem se dozvěděla, že ji mám na letošní seminář, málem jsem skákala do stropu. Právě ona mi řekla o tomto úžasném webu. A ten mi ukázal, že je toho ještě spousta, co se musím naučit :)
Proč se učím anglicky? Protože na škole je to jediný předmět, který mě bavil vždycky. Před časem jsem se rozhodla, že si vydělám na cestu kolem světa. Pomoct by mi mohla práce, která by mě bavila a vynášela by mi hodně... Co třeba taková tlumočnice? :) Áno, jsem šílená, ale je to tak - intenzivně se učím anglicky, protože mě bude jednou živit. Možná mě přemůžou ti, kteří mají tetičku v anglii, bohaté rodiče, kteří jim koupili nějaké to roční školení kdesi v Americe, výjimečný mozek nebo prostě jenom štěstí... Budu dělat ale všechno pro to, aby mě na tu vysokou vzali. A tím myslím Olomouc.
odhad úrovně: B2
délka studia: 6 - 10 let

Preferovaná angličtina

Jakou preferujete angličtinu

Preferovaná angličtina: Všechny...
Britská angličtina má opravdu něco do sebe. Jsou to kořeny všech angličtin, mluva všech sirů a džentlmenů, ta opravdová, ta správná. Americká angličtina má úžasný přízvuk. Přiznám se, prostě mi jenom hezky zní. Skotská angličtina má hodně z jazyka Gaelic, který se mi moc líbí. Jako taková ale zní příšerně :D Australská angličtina... Mi zní normálně. Moc jsem se s ní zatím nesetkala, ale třeba kapela Silverchair odtud pochází a musím říct, že se mi jejich angličtina líbí.

Co dělám pro svoji angličtinu

Co děláte, abyste se zlepšovali v angličtině?

Četba knih, sledování anglických filmů, weby jako… několikrát týdně

Vlivy

Co Vás ve studiu angličtiny ovlivnilo a jakým způsobem?

Máma, Gajdošová, Krmášková Odmalička
   

Co je snadné a co těžké

Popište, co je pro Vás na angličtině jednoduché a co Vám nejde.

Poslech poměrně obtížné
Popis obrázků poměrně obtížné

" class="tooltiptext">

Oblíbené materiály

Zde napište, jaké materiály (učebnice, cvičebnice, software, hry apod.) používáte při učení.

Maturita Solutions Oxford
Complete FCE Cambridge
Headway pre-intermediate

Oblíbené webové stránky

Jaké webové stránky používáte při učení angličtiny?

FanFiction
Help For English

Četba

Co rádi čtete? Jaké knihy jste přečetli?

Douglas Adams The trilogy of five anglicky sci-fi
Mo Hayder Ritual anglicky detektivní
J. K. Rowling Harry Potter anglicky fantasy
Nejsem nejlepší čtenář. Čtu hrozně pomalu, máloco mě nadchne... Nikdy jsem moc nečetla. Začala jsem až teď, kvůli angličtině a češtině, kvůli projevu, slovní zásobě... A taky proto, že jsem zjistila, co taková dobrá kniha může nabídnout :) A taky proto, že můj přítel je odmalička ultračtenář :) Mluvit o knihách se s ním dá hodiny a hodiny! Taky je dobrý v angličtině, dokonale se doplňujeme :) On je dobrý v poslechu a slovní zásobě, já v mluveném projevu :)

Filmy, seriály

Jaké filmy, seriály či televizní pořady sledujete?

Mr. Nobody film s anglickými titulky
Shrek 4 film anglicky bez titulků
Toy Story 3 film anglicky bez titulků
Sweeney Todd film anglicky bez titulků
Madagascar 3 film anglicky bez titulků
Ale film mě příjemně překvapil :) A nejlepší scéna? Car chase!! :D

" class="tooltiptext">