Chat with A.L.I.C.E.

Vydáno dne 11.03.2007

Už jste si někdy povídali s robotem vybaveným umělou inteligencí? Vyzkoušejte chat s Alicí!



alicebot.org

Chat with A.L.I.C.E.

Dnešní odkaz vás zavede na stránky organizace, která se zabývá vývojem umělé inteligence. Dr. Richard S. Wallace a jeho robot ALICE získali v roce 2000 ocenění za 'nejlidštější počítač'.

S Alicí si můžete popovídat i vy a to zcela zdarma. Přejděte na webovou stránku www.alicebot.org a klikněte v menu po levé straně na Chat with A.L.I.C.E.. Otevře se nové okno a pokec s robotem může začít. Alice si s vámi bude povídat, jako by to byl skutečný člověk, i když je pravda, že přeci jen na některé otázky reaguje trochu nesmyslně. Nicméně, můžete si povídat o obyčejných věcech, o životě, o tom, jaké to je být robotem... Možná vás takový rozhovor brzy přestane bavit, ale věřím, že alespoň na několik minut vás Alice zaujme a budete si s ní moci procvičit angličtinu.

Vývoj samozřejmě od roku 2000 pokročil dále. Na jejich stránkách si teď můžete povídat i s dalšími roboty, jako např. s vylepšenou Alicí (Silver Edition), která získala další cenu v roce 2004., a čeká tu na Vás dokonce učitel angličtiny DAVE - robot určený cizincům, kteří se učí anglický jazyk. Je zde dokonce robot (C.L.A.U.D.I.O.), který testuje vaši osobnost. Bohužel, tyto další funkce jsou již placené, každá stojí cca 10 dolarů na měsíc.

Chat with A.L.I.C.E.
(Po kliknutí se odkaz otevře v novém okně prohlížeče)
Přepis bublinkové nápovědy: