Ask About English

Vydáno dne 21.03.2007

Výborné stránky pro všechny, kteří se zajímají o angličtinu.



Matt Ford's Ask About English


Dnešní odkaz na stránky pro studenty angličtiny vás zavede na blog s názvem Ask About English, které vede u nás žijící Brit, Matt Ford. Cíl jeho snažení je velice podobný tomu našemu, tedy pomáhat studentům ve studiu angličtiny. To je patrné jak z názvu webu, tak i z tohoto sdělení hned ze začátku hlavní stránky:

Please ask me any question
about the English language
or British Culture and I will
put the answer online.

Stačí tedy Mattovi zaslat mail, nebo vyplnit formulář, a odpověď se brzy objeví na webu.

To není však zdaleka jediný prvek tohoto projektu. Naleznete zde několik rubrik, které obsahují množství zajímavých a přínosných materiálů. Podívejme se na některé rubriky blíže:

PHRASE OF THE DAY

Každý den se zde objevuje jedna anglická fráze, idiomatické spojení, přísloví apod. U každého příspěvku je vysvětlení, příklad použití, a dokonce jeho původ. Dozvíte se zde například, jak vyjádřit, že se někdo 'zhroutil', či že je někdo 'naprostý šílenec'.

COMMON PROBLEMS

Zde se objevují poznámky k různým problémům a chybám, se kterými se Matt jako lektor setkává při výuce Čechů. Tato oblast je jen zřídka pokryta v nejrůznějších učebnicích, protože ty jsou většinou psány mezinárodně a na malé problémy malých Čechů se ne vždy dostane. Autor tohoto webu se však zaměřuje především na chyby typické pro náš národ.

BRITISH CULTURE

Zajímavosti o britské kultuře. Dozvíte se zde např. o britském jídle, o královské rodině, o tom, jak v Británii zdravit, atd.

TESTS

Některé gramatické články jsou doplněné testem. Můžete si tak své znalosti ihned ověřit.

Dále zde naleznete rubriky jako 'Speaking Tips', 'Humour', 'Phrasal Verbs' a další.

Rozhodně doporučuji přidat si tuto stránku mezi oblíbené a pravidelně ji navštěvovat. Projekt Ask About English je jistě přínosný. Mezi jeho klady patří určitě to, že je každý den aktualizován, je nekomerční a zcela zdarma, neobsahuje žádné otravné reklamy a bannery. Celá stránka je psána anglicky, je tedy potřeba alespoň průměrná znalost angličtiny.

http://askaboutenglish.blogspot.com/
(Po kliknutí se odkaz otevře v novém okně prohlížeče)
Přepis bublinkové nápovědy: