Komentáře k článkům

Vydáno dne 06.04.2007

Informace o novém systému hodnocení komentářů pod články. Již nebudeme nevhodné komentáře promazávat, ale koho by neslušné a hloupé komentáře zajímaly, může si je přečíst.



Komentáře k článkům

Jistě víte, že ke každému článku na našem webu můžete napsat svůj komentář. Vaše komentáře nás velice zajímají a vážíme si toho, že takto svůj názor vyjadřujete.

Bohužel, často se objevují komentáře nerelevantní, nevhodné, neslušné či dokonce nelegální. Občas to byla jen řada smajlíků, či nesmyslné kombinace znaků. Studenti některých škol totiž na naše stránky chodí v rámci vyučování a jistě si dovedete představit, jak to vypadá, když je angličtina nebaví, musí u našich stránek sedět ať chtějí, nebo nechtějí. Jejich komentáře bývají často až velice sprosté a obscénní. Takové komentáře samozřejmě nemohou být přímo pod článkem, a z toho důvodu jsme zatím všechny takové komentáře každý den promazávali, což bylo značně časově náročné.

Proto jsme se rozhodli spustit novou funkci, která bude komentáře třídit. Běžné a slušné komentáře se nadále zobrazují pod článkem. Komentáře, které jsou zcela zcestné (např. nekonečné opakování smajlíků, obsahující slova, kde se dvacetkrát opakuje jedno písmenko, komentáře se spoustou vykřičníků apod), nevhodné, neslušné či sprosté, se nebudou mazat, ale budou skryté. Pokud by se někdo rozhodl, že ho takové věci zajímají, může si je nechat zobrazit (předtím se ale objeví varování).

Komentáře, které jsou protizákonné, t.j. propagující fašismus, rozšiřující rasismus, apod. se zařadí do poslední skupiny, kterou si už ani uživatelé nemohou prohlédnout. Pokud by někdo takové komentáře psal, předáme celou záležitost Policii České republiky.

Toto třídění můžeme provádět ručně, nebo se provádí automaticky. Náš robot vyhodnotí skóre každého příspěvku, a pokud objeví nějaká sprostá či neslušná slova, spousty opakujících se znaků či smajlíků, automaticky takovému komentáři strhne body. Dále si tento robot pamatuje uživatele, a pokud někdo píše neustále sprosté komentáře, automaticky budou každé jeho další komentáře (i ty slušné) označeny za nevhodné. Je tedy možné, že pokud hodně uživatelů používá jeden počítač nebo jednu IP adresu (např. na síti ve škole), budou všechny komentáře, i těch slušných studentů, umístěny mezi nevhodnými. Za to se omlouváme.

Věříme, že toto opatření přinese několik výhod:
  1. Nám zjednoduší práci
  2. Na hlavní stránce se už nebudou objevovat obscénnostia neslušnosti
  3. Nikdo nemůže říci, že bychom promazávali komentáře, které se nám nelíbí
  4. Spousty lidí to odradí takové komentáře psát, když si je nikdo nebude číst.
Přepis bublinkové nápovědy: