Macmillan English Dictionary

Vydáno dne 27.03.2008

Recenze výborného výkladového slovníku pro pokročilejší studenty.




Macmillan English Dictionary

for Advanced Learners

(New Edition)

Verdikt: 100%

Obálka Macmillan English Dictionary

produkt
Macmillan English Dictionary
popis
slovník + CD-ROM
(1880 stran, paperback / pevná vazba)

vydavatelství
Macmillan, 2007
cena
1006,- Kč (pevná vazba)
714,- Kč (paperback)

Dnes si představíme jeden z nejlepších výkladových slovníků pro pokročilé angličtináře, Macmillan English Dictionary for Advanced Learners (dále jen MED). První vydání tohoto slovníku z roku 2002 získalo několik prestižních ocenění. Toto druhé vydání z roku 2007 reflektuje změny a vývoj angličtiny v posledních letech a využívá nových technologií a metod v oboru jazykového výzkumu. Především se snaží ještě více vyjít vstříc potřebám studentů angličtiny.

V čem spočívají hlavní klady tohoto slovníku? Pojďme společně v této publikaci zalistovat a představit si jednotlivé prvky. Je tento slovník skutečně tak dobrý, jak všichni tvrdí?

Hesla ve slovníku

Co bude každého asi nejvíce zajímat, jsou jednotlivá hesla. Macmillan English Dictionary

Macmillan English Dictionary
Macmillan English Dictionary

Další prvky

Kromě hesel najdete v MED i tyto následující prvky:

Verze s CD ROM

Ke slovníku patří i CD-ROM, kde najdete vše, co v tištěné verzi a mnoho dalšího. Proč se nevydat na virtuální prohlídku toho, co vám CD-ROM k tomuto slovníku nabízí? Klikněte zde: MED CD-ROM Virtual Tour.

Celkové hodnocení

Po důkladném prostudování slovníku musím konstatovat, je to je skutečně jeden z nejlepších slovníků na trhu, jestli ne dokonce ten nejlepší. Poprvé jsem se proto rozhodl ohodnotit recenzovaný titul sto procenty. Slovníku MED není opravdu co vytknout. Je po všech stránkách praktický, podrobný, důkladný, srozumitelný, názorný, přehledný. Prvky, které slovník nabízí navíc, nejsou pouze výplní prázdného místa, ale skutečně užitečným doplňkem. Pořídíte-li si verzi s CD-ROM, jistě se stane jednou z nejpoužívanějších aplikací ve vašem počítači. Slovníků tohoto typu vlastním několik, nejčastěji ale sahám právě po Macmillan English Dictionary. Věřím, že ani vy nebudete investice do tohoto nepostradatelného pomocníka litovat.

Ještě nejste rozhodnutí? Prolistujte si ukázkové stránky z tohoto slovníku: Macmillan English Dictionary: ukázkové stránky

Macmillan.czExterní Odkazy:
Macmillan English Dictionary - Informace o slovníku MED na oficiálních českých stránkách vydavatelství Macmillan.


englishbooks.cz Englishbooks.cz
V tomto e-shopu zakoupíte Macmillan English Dictionary s 10% slevou.
Macmillan English Dictionary - hardcover (www.englishbooks.cz)
Macmillan English Dictionary - paperback (www.englishbooks.cz)

Přepis bublinkové nápovědy: