Čeština na Help for English

Vydáno dne 20.09.2008

Informace o nově spuštěných stránkách s výukou českého jazyka.



Pod záštitou stránek Help for english vznikl další nový projekt. Tentokrát se jedná o web zaměřený na výuku českého jazyka. Moječeština je určena především žákům základních a středních škol. Přesto doufám, že i Vy, školou už nepovinní, zde naleznete spoustu pro Vás zajímavých i užitečných informací a rad.

S čím se zde setkáte?

Velkou část naší stránky zabere gramatika, mluvnice, zkrátka všechny ty poučky o tom, kde co a proč psát a co je co ve větě. Tyto poučky tu nejen naleznete, ale budete si je moci i vyzkoušet v testech s vysvětlením správných odpovědí. Testy tedy prověří Vaše znalosti a případně je pomocí vysvětlení i doplní.V mnoha testech budete mít nabídku odpovědí, z kterých je pouze jedna správná. Odpovědi můžete vybírat klikáním na doplňované políčko. Není však vyloučeno, že některé testy budou obsahovat více správných odpovědí, v tom případě na to ale budete v testu upozorněni.

Literatura a věci s ní související nejsou v současné době naší prioritou. I přesto zde o této problematice naleznete několik článků (např. jak rozebrat text apod.) Rozhodně ale na těchto stránkách nenaleznete čtenářský deník s obsahy jednotlivých knížek, které byste si mohli opsat do čtenářských deníků.

Kromě výše uvedených věcí se také můžete těšit na články věnované češtině jako takové, zajímavosti apod.

Kdo stránky tvoří?

V současné době se na obsahu stránky Moje čeština podílí dvě osoby. První osobou je Jana Skřivánková - studentka českého jazyka a občanské výchovy na Pedagogické fakultě v Hradci Králové se zaměřením na výuku na ZŠ. Druhou osobou je Mgr. Lenka Jedličková - učitelka na SŠ s desetiletou praxí, v současné době na mateřské dovolené.

Více informací se dozvíte v uvítacím článku na webu a na webu samotném tím, že si vyzkoušíte naše testy a přečtete si naše články.

Adresa webu je:

www.mojecestina.cz

Za web Moječeština Jana Skřivánková

Přepis bublinkové nápovědy: