Penfriends - najděte si kamaráda na dopisování v AJ

Vydáno dne 24.05.2009

Odkazy na webové stránky, kde si můžete vyhledat cizince, jež si chtějí dopisovat v angličtině.



Penfriend

Najít si kamaráda cizince k dopisování je asi jedním z nejlepších způsobů, jak si vylepšit komunikační schopnosti v daném jazyce (samozřejmě za předpokladu, že nemáte možnost se s ním setkat osobně ). Snažila jsem se proto vyhledat internetové stránky, kde si takového “trvalého penfrienda” najdete.

INTERPALS

Graficky i obsahově velice dobře zpracovaný web. Registrace i zasílání/při­jímání zpráv je zcela zdarma. V sekci hledání si můžete výběr penfrienda omezit v závislosti na věku, pohlaví, státu a jazyku v němž chcete komunikovat. Pro ty vybíravější i dle fotek 🙂. Výhodou je, že online uživatele (lze je vyfiltrovat) můžete ihned vyzvat k soukromému chatu. Jestliže uživatel není online, pošlete mu zprávu. No a jestli míříte dále než pouze k dopisování a nezávaznému chatování, zkuste se podívat na partnery pod sekcí Romance/Flirting nebo A relationship:-). Nicméně web se nechová jako klasická seznamka, naleznete zde “seriózní” uživatele hledající procvičování jazyka.

http://www.interpals.net

EUROPA PAGES

Pro vyhledání a kontaktování osoby nevyžaduje registraci. Vyberte si jazyk (AJ, NJ, FJ, SJ a další) a vyhledejte si ze seznamu někoho, kdo vám “padne do oka”. Z výčtu se dozvíte národnost uživatele, věk, pohlaví, znalost jazyků a jejich krátké představení. Zaregistrujte se a nechte ostatní kontaktovat vás.

http://www.europa-pages.com/…anguage.html

ANGLIK

Otevřete odkaz, vyberete si muže či ženy a ihned se vám zobrazí seznam uživatelů s jejich popisky a kontaktním emailem. Denně přibývá okolo pěti nových inzerátů. Přidání vlastního inzerátu je velice snadné a nevyžaduje registraci.

http://www.anglik.net/penpals.htm


Pomoci může také klasická seznamka.

Přepis bublinkové nápovědy: