Výsledky soutěže se Schuyler Fisk

Vydáno dne 21.06.2009

Vyhlášení vítězů soutěže o DVD s filmem ORANGE COUNTY a CD zpěvačky Schuyler Fisk, k dispozici zde jsou i všechny soutěžní příspěvky.



Výsledky soutěže se

Schuyler Fisk

Naší soutěže se zúčastnilo celkem deset soutěžících, kteří na naši adresu zaslali svůj článeček o této výjimečné mladé dámě. Všechny soutěžní příspěvky si nyní můžete přečíst a nakonec se dozvíte, kteří dva soutěžící získávají ceny.


Schuyler Fisk

(uživatel Vontorman)

Bylo osmého července roku 1982 a v americkém státě Kalifornii, přesněji v Las Vegas, se narodila rodině Fiskových dcera. Ano. Schuyler Fisková. Nikdo o této dívence netušil, že se stane známou americkou zpěvačkou a také herečkou. Herecký talent však měla v krvi už díky své matce, která byla, a stále je, známou herečkou. Když u Schuyler byly zjištěny vlohy a talent na herectví přestěhovala se se svou rodinou do Virginie, kde nastoupila na školu zaměřenou na herectví. Její první role byla ve školním představení hry Charlotte´s Web. První velká nabídka však přišla z Ontaria od režisérky Mealie Mayronové. Debutově si střihla roli Katy v rodinném snímku The Baby-Sistters Club. A pak už to šlo lehce. Zahrála si v teenagerovské komedii Orange Country po boku komika Jacka Black a syna Toma Hankse Colina Hankse. Měla roli i v seriálu One Tree Hill a Law and Order.
Od své matky se v dětství naučila hrát na kytaru, a tak podepsala smlouvu s Universal Records a začala se tedy věnovat i folkové hudbě. V roce 2009 natočila svou první desku s názvem The Good Stuff. Schuyler Fisková má před sebou ještě dlouhý život, a tak můžeme jen čekat co tato nadějná folko-hudebně založená herečka ještě dokáže. Já si totiž myslím, že svůj hlas využije na sto procent někde ne jen v Americe, ale i mimo ní.


Schuyler Fisk

(Robin Bröckl)

Schuyler Fisk, svým celým jménem Schuyler Elizabeth Fisk, je americká herečka a zpěvačka, která se narodila 8. července 1982 v Los Angeles. Schuyler vystudovala vysokou školu svobodných umění a vědy ve Virginii.

Nebyla to však škola, která jí k umělecké dráze přivedla. Schuyler jako dcera herečky Sissy Spacek a produkčního výtvarníka Jacka Fiska měla ke své umělecké kariéře předpoklady již od narození. Své první herecké zkušenosti získala ve školních divadelních hrách jako dítě. Do své první hlavní role byla obsazena v muzikálu Annie a jako filmová herečka se poprvé na plátně objevila ve snímku The Babby-Sitters Club v roce 1995, coby třináctiletá divoká dívka. Nejvíce jí však proslavila teenagerská komedie Orange county v roce 2002, kde si zahrála jednu z hlavních představitelek a předvedla své herecké schopnosti.

Jak jsem již zmínil, Schuyler se věnuje mimo herectví také hudbě. Na kytaru se naučila hrát díky své mamince a dnes se reprezentuje ve stylu folkové hudby. V roce 2006 napsala společně s Joshuem Radinem skladbu Paperweight, která se stala součástí soundtracku k dramatu The Last Kiss. Po záměrech nad vydáním svého singlu, se Schuyler nakonec rozhodla do světa vypustit své první LP a to úspěšně proniklo na trh v lednu 2009 pod názvem The Good Stuff. Díky svému talentu si rychle získává posluchače, čemuž je důkazem první místo v hitparádě iTunes Folk Charts, na které se album vyšplhalo.

Pokud máte rádi klidnou folkovou hudbu s krásnými texty, tak Vás Schuyler Fisk svým půvabným hlasem a nápaditostí určitě zahřeje u srdce, až se rozezní z Vašeho přehrávače.


Schuyler Fisk

(Jana Vánišová)

Schuyler Fisk se narodila 8. července 1982 v Los Angeles, Kalifornie. Za svůj domov ale považuje Virgnii, kde vyrůstala. První, co většinu lidí zaujme je její neobvyklé křestní jméno, u kterého si nevíme rady s výslovností. Schuyler je americká herečka, folková zpěvačka a autorka mnoha písní. Svou první píseň napsala už ve čtyřech letech. Schuyler se při zpěvu doprovází na kytaru, na kterou se naučila hrát díky své matce. Jako herečka se představila například v komedii Orange Country v roli Ashley, objevila se také v jedné epizodě seriálu One Tree Hill a filmu I´m Reed Fish, pro který napsala písničku From Where I´m Standing. V roce 2006 napsala a nazpívala se zpěvákem jménem Joshua Radin duet Paperweight, který se objevil na soundtracku k filmu The Last Kiss. V témže roce dokončila studium na univerzitě ve Virginii. V letošním roce vydala album The Good Stuff, které obsahuje 14 písniček, z nichž tři máme možnost si poslechnout na stránkách HFE. Schuyler na mě působí velice sympaticky. Má krásný hlas, jemný vzhled a příjemné vystupování. Na jejích stránkách www.myspace.com/schuylerfisk si můžeme poslechnout několik dalších písní, zanechat jí vzkaz, přehrát si video a mnoho dalšího. O její popularitě na myspace svědčí fakt, že ji má v přátelích 48 211 lidí (údaj z 3. 6. 2009). Doufám, že se brzy stane populární i v České republice.


Schuyler Fisk

(Lukáš Kruchňa)

Schuyler Fisk, celým jménem Schuyler Elizabeth Risk se narodila v Los Angeles v Kalifornii 8. července 1982. Schuyler je dcera herečky Sissy Spacek a režiséra Jacka Fiska, její sestra se jmenuje Madison. Navštěvovala univerzitu ve Virginii.

Schuyler Fisk je sympatická dlouhovlasá mladá slečna, které má v sobě plno talentu, a které svým elánem světu dokazuje, že není jen dobrá zpěvačka, ale také herečka. Její hudební vystupování se jeví jako profesionální a znalé. Jako mladá herečka a zpěvačka, která má spoustu kuráže má pořád, co rozvíjet a poznávat. Určitě si zaslouží naši pozornost. Tato slečna je pořádně ještě nevyloupla, takže se máme, na co těšit.

Hraje na kytaru, na kterou ji naučila hrát její matka Sissy. Přezdívkou se jí stala Skyler, zkráceně Sky.
Za nejzamilovanější kapely a zpěváky, kteří ji zároveň ovlivnili život kupříkladu řadí The Beatles, Elliott Smith, Loretta Lynn, Bob Dylan a Rickie Lee Jones.
Pro zajímavost má Elizabeth jednoho psa, její oblíbené televizní pořady jsou Six Feet Under a Curb your Enthusiasm. Mezi své koníčky řadí jízdu na kolečkových bruslých, ale pozor je zapřísáhlá vegetariánka. Zbožňuje prázdninový svátek, kterým je Halloween. Píseň "That's Virginia" napsala a věnovala své sestře Madison.
Koncertovala s umělci jako jsou Sheryl Crow, Rachael Yamagata, Cary Brothers, Priscilla Ahn, a Weepies, hrála po celé Severní Americe. Objevila se v několika celovečerních filmech a televizních představení, například "Orange County" a "One Tree Hill". Také napsala píseň do soundtrack k filmu "Last Kiss" a "Penelope".


Schuyler Fisk pro každého

(Nikola Švábová)

Schuyler Elizabeth Fisk je 27 letá folková zpěvačka a herečka. Přestože měří pouhých 165cm, je prakticky nepřehlédnutelná nejen pro svůj nesporný talent, ale i díky dlouhým rudým vlasům a obličeji plném pih. Jako dcera výborné americké herečky a zpěvačky Sissy Spacek a režiséra Jacka Fiska již odmala účinkovala nejen ve školních divadelních hrách. V hlavní filmové roli si zahrála poprvé v roce 1995, tedy ve svých 13 letech. Odmala ráda poslouchala svou matku při hře na kytaru a díky tomu se na tento nástroj brzy naučila. Písně, které pro své fanoušky zpívá s neodolatelným úsměvem si píše sama, v některých situacích ovšem nepohrdne ani spoluprácí s jinými umělci (za svou nedlouhou kariéru si již zazpívala např. s Priscillou Ahn, nebo Bennem Taylorem). Svoje poslední CD s názvem The Good Stuff vydala v roce 2009 a rozhodně jím potěšila všechny své fanoušky, kterých není málo. Díky příjemným melodiím a neobyčejně zabarvenému hlasu získává nové a nové fanoušky již při prvním poslechu. Pokud byste toužili po setkání s touto přátelskou, veselou dívkou, není to tak problém-stačí obejít fotbalová a lakrosová hřiště v Los Angeles a je možné, že ji uvidíte přímo v akci. Pak už stačí jen zavolat Sky! A uvidíte, jak rychlé je kulometní tempo-Sky totiž mluví neuvěřitelně rychle. Určitě ji můžete zkusit pozvat na večeři, ale pozor! Sky je veganka! Sice nemá moc koncertů, ale každý z nich je jedinečným zážitkem. Tak určitě neváhejte a navštivte alespoň její internetové stránky myspace.com/schuylerfisk.


Schuyler Fisk

(Ilonna.n)

Schuyler Elizabeth Fisk je americká zpěvačka, herečka a skladatelka. Narodila se 8. července 1982 v Los Angeles v Kalifornii. Krátce poté se její rodina přestěhovala do Charlottesville ve Virginii. Je dcerou herečky Sissy Spacek a produkčního Jacka Fiska. Má sestru Madison.

Ve škole byla členkou divadelního kroužku. První větší roli dostala, když byla v šesté třídě. Byla to role v muzikálu Annie. Její ale asi nejslavnější role je z roku 2002 v komedii Orange County, kde hrála dívku Ashley. Objevila se také v seriálu One Tree Hill nebo krimi sérii Právo a pořádek.

Schuyler hraje na kytaru, což ji naučila matka Sissy. V roce 2006 napsala a natočila s Joshem Radinem duet "Paperweight." Její debutové album "The Good Stuff" se stalo jedničkou na iTunes Folk Charts. Má smlouvu se světoznámou nahrávací společností Universal Records.

Zajímavosti:
- Vystudovala univerzitu ve Virginii.
- Má české předky.
- Ráda hraje fotbal a lackrosse.
- V 17ti letech se předstěhovala do LA, aniž by o tom věděli její rodiče.
- Má ráda Boba Dylana a Lorettu Lynn.
- Je vegetariánka.
- Píseň "That's Virginia" věnovala své sestře.
- Fisk znamená ve švédštině ryba

Jsem ráda, že jsem se mohla s touto zpěvačkou ?seznámit" skrze Helpforenglish. Většina jejich písniček se mně líbí a je škoda, že u nás není více známá.


Schuyler Fisk

(Anna Riečičiárová)

Schuyler Fisk se narodila 8.července 1982, Los Angeles, California, USA
Je vysoká 165cm. Její celé jméno je Schuyler Elizabeth Fisk. Její matka je herečka Sissy Spacek a otec návhář Jack Fisk. Má sestru Madison Fisk. Vyrůstala v Charlottesvill, Virginia. Po školských hrách sa stala herečkou. Hraje na kytaru.Baví jí fotba a pozemní hokej. Do LA se přestěhovala v 17-ti letech bez rodičů, predtím promovala na VS. Vydala i vlastní CD. Má psa.
Natočila 14 filmů:
I'm Reed Fish (2006) .... Jill
"Law & Order: Special Victims Unit" .... Ella Christiansen (1 episode, 2006)
The Locrian Mode (2005) .... Thora
American Gun (2005) .... Cicily
"One Tree Hill" .... Daytona Green (1 episode, 2005)
Orange County (2002) .... Ashley
Skeletons in the Closet (2001) .... Robin
Snow Day (2000) .... Lane Leonard
My Friend Joe (1996) .... Joe
The Baby-Sitters Club (1995) .... Kristy Thomas
Trading Mom (1994) .... Suzy
Hard Promises (1991) .... Mary
The Long Walk Home (1990) .... Judy (Girl at Oak Park)
Daddy's Dyin'... Who's Got the Will? (1990) .... Little Sara Lee

Její písně se mi moc líbí, myslím si že je možnost že bude více slavná, protože má talent.. Moc mě zaujala...


Schuyler Fisk

(Vlaďka Poledníčková)

Kdo může mít tak nevyslovitelné a nezapamatovatelné jméno? Ptala jsem se sama sebe, když jsem si přečetla téma této soutěže. Nikdy předtím jsem o Schuyler Fisk neslyšela, nic o ní nevěděla. Ale nyní mohu s klidným svědomím prohlásit, že mi připadá jako moje mladší sestra. Znám její dětství, její rodiče, její tvář i hlas, plány a snad i touhy.

Ale vezměme to od začátku. Schuyler (jejíž jméno se čte Skyler a příjmení znamená ryba) se narodila 8. července 1982 v Los Angeles v Kalifornii slavným rodičům. Její matka Sissy Spacek je známá herečka 6x nominovaná na Oscara a držitelka Oscara za rok 1981 a její otec Jack Fisk je (také na Oscara nominovaný) produkční. Přestože se rodina krátce po jejím narození přestěhovala do Charlottesvile ve Virginii na koňskou farmu, daleko od filmového průmyslu, svým genům Schuyler neunikla.

Již jako 6-leté dítě vystupovala v roli čmeláka v divadelním představení Šarlotiny pavučinky. A to byl jen začátek. Její první větší rolí byla Annie a také její filmový debut na sebe nenechal dlouho čekat.V roce 1995 si zahrála ve filmu Baby-Sitters Club, následovala role ve filmu My friend Joe (1996), Snow Day (2000) a objevila se také v seriálech One Tree Hill (2005) a Law and Order (2006). Nejvíce pozornosti si ale získala díky komedii Orange County (2002). Kvůli své herecké kariéře také v 17 letech opustila rodný dům a odstěhovala se do L.A.

Po nějaké době se ale zaměřila zcela jiným směrem. Začalo to zcela nevinně. Když jí bylo asi 14 let, ukázala jí její matka pár akordů na kytaru a Schuyler začala hrát a skládat své vlastní písně, jen tak, pro své vlastní potěšení. Teprve když jí několik filmařů, kteří slyšeli její hudbu, řeklo, že by ji měla vydat, začala vážně uvažovat také o pěvecké dráze. Vyrostla na hudbě Bonnie Raitt, Ricki Lee Jones, The Allman Brothers, The Beatles a Patsy Cline a jak sama říká, popsala by svou hudbu jako nezávislou, rock, pop, alt-country, blues, jazz, folk.

Možná proto si něco hezkého z její hudby vybere téměř každý. Svou zásluhu na tom zajisté má i její čistý a příjemný hlas, jednoduše zapamatovatelné texty o lásce a vztazích mezi lidmi a také její milý úsměv.


Schuyler Elizabeth Fisk

(Klára Portešová)


Schuyler Elizabeth Fisk (vyslovováno jako Sky-ler) se narodila 8. července 1982 v Los Angeles v Kalifornii. Je dcerou herečky Sissy Spacek a filmového producenta Jacka Fiska. Celá rodina se brzy přestěhovala do Charlottesvillu, ve Virginii.

Schuyler je úspěšná zpěvačka a herečka. Zpívá už odmala a svou první písničku složila, když jí byly čtyři roky a hrála na ukulele. Jmenovala se ?There was a little girl named Schuyler". Naučila se hrát na kytaru od své matky a písně s doprovodem kytary začala skládat v patnácti letech. To se stalo jejím velkým koníčkem. Momentálně hraje především folkovou hudbu a vydala už i své první album The Good Stuff.
Účinkovala s některými známými zpěváky, jako jsou například Sheryl Crow, Cary Brothers, Ben Taylor či Joshua Radin, s kterým nazpívala píseň Paperweight k filmu The Last Kiss.

Je známá také jako herečka, a to díky několika filmům, ve kterých si zahrála. Jako dítě vystupovala ve školních divadelních hrách a přes tuto cestu se později dostala k filmovému plátnu. Už když jí bylo 8 let, zahrála si ve filmu Dlouhá cesta domů. Následovaly další filmy, například Dívčí klub, kde si zahrála jednu z hlavních rolí Kristy Thomas, Orange County, kde hrála přítelkyni Shauna Brumdera, kterému byla oporou při splňování jeho snu - dostat se na Stanfordskou univerzitu, či nejnovější film I'm Reed Fish.

Pro Schuyler nebylo ze začátku lehké udělat si své vlastní jméno, později totiž uvedla: "Lidé mě představovali: 'Toto je dcera Sissy Spacek.' Byla to ta nejhorší věc na světě. Jsem velice hrdá na svou matku, ale je mnohem lepší, když mám svou vlastní identitu."
Přesto je dnes známá jako Schuyler Fisk, a to především díky svému zvučnému a příjemně znějícímu hlasu, který na ni oceňuji.

Na této zpěvačce se mi líbí, že si nehraje na nějakou velkou hvězdu, ale na druhou stranu se nenechává zatlačovat do pozadí a jde si za svým. Myslím si, že třeba v Evropě není až tak známá, což je celkem škoda, protože by si její písničky určitě hodně lidí oblíbilo. Mě se některé její písničky hned zalíbily a ráda si je někdy poslechnu (moje oblíbená píseň je Paperweight), i když ne vždy mám náladu poslouchat něco klidného. Všimla jsem si však, že na novém CD Schuyler zahrnula i nějaké rychlejší písničky, což mě moc těší. Doufám, že se dočkáme další její jedinečné hudební tvorby a herecké činnosti. K tomu přeji Schuyler hodně vytrvalosti a úspěchů!


Talentovaná Schuyler Fisk

(Soňa Géciová)


Táto 26-ročná americká speváčka a skladateľka piesní narodená v Californii si svojím krásnym hlasom získala davy ľudí. Tvorí folkovú hudbu a na gitare sa naučila hrať od svojej matky. Aj keď jej tento rok vyšiel zatiaľ len debutový album The Good Stuff, na svojom konte má už speváčka viac piesní. Podarilo sa jej spolupracovať aj s inými známymi umelcami ako napríklad Sheryl Crow, Rachael Yamagata, Cary Brothers, Priscilla Ahn, a The Weepies. Niektoré jej piesne môžete počuť vo filmoch Snow Day (Snehová kalamita) alebo Skeletons in the Closet (Osudové podozrenie), v ktorých si aj zahrala, či vo filme Penelope, kam si ju vyžiadala samotná Reese Witherspoon. Spolu so skladateľom Joshuom Radinom zložili pieseň ?Paperweight", ktorá sa stala soundtrackom k filmu The Last Kiss.

Okrem toho, že je Schuyler vynikajúcou speváčkou, je aj skvelou herečkou. Prvýkrát si zahrala úlohu čmeliaka v hre Charlotte´s Web (Šarlotina pavučinka). Postupne sa v herectve vypracovala a dnes je známa najmä z filmu Orange County, v ktorom účinkovala ako jedna z hlavných postáv - Ashley. Spozorovať ju môžete aj v seriáloch, kde si zahrala len v jednej epizóde, napríklad v úspešnom One Tree Hill, či Zákon a poriadok.
Jej upokojujúca a melodická hudba pôsobí veľmi príjemne nie len na milovníkov tohto druhu hudby. Za najkrajšiu pieseň, ktorá každého chytí za srdce, považujem From Where I'm Standing z filmu I'm Reed Fish. Za počutie určite stoja aj piesne Hello, Who Am I To You alebo spomínaná Paperweight.
Príjemná nie len na počúvanie ale aj na pohľad, je Schuyler Fisk jednou z talentovaných osobností, ktorých čaká sľubná budúcnosť v speváckom aj hereckom prostredí.


Vyhlášení vítězů

Všech deset výše uvedených příspěvků jsme si přečetli a obodovali. Nejvíce bodů získali Vlaďka Poledníčková a Robin Bröckl a ti také získají za svůj článek odměnu. Počítač náhodným výběrem rozhodl, že první cenu získá Robin Bröckl (CD + DVD) a Vlaďka Poledníčková si tedy odnese "jen" CD. Oba se jistě mají na co těšit! K výhře gratuluji!

Schuler Fisk competitionVšem velice děkuji za čas, který jste nad svými články trávili. Věřím, že to nebyl čas promarněný a vy jste se nejen něco dozvěděli o Schuyler, ale procházením anglických zdrojů jste si i procvičili angličtinu. Těším se na Vaši účast i v příštích soutěžích! 

Přepis bublinkové nápovědy: