Výukový program WORD MANAGER

Vydáno dne 22.11.2010

Informace o novém výukovém programu WORD MANAGER od autorů tohoto webu.



Word Manager

Váš manažer slovní zásoby

Word ManagerMám velkou radost, že Vám dnes mohu po opravdu dlouhém čekání představit náš nový výukový program. Nese název WORD MANAGER a já bych Vám v tomto článku rád přiblížil, co od něj můžete očekávat.

Již cca 5 let byl v prodeji můj program Language Lab, který jste si mnozí pořídili a oblíbili. Bylo to dílo učitele angličtiny, nikoliv profesionálního programátora, a tak měl mnoho nedostatků. Proto jsme před necelými dvěma roky začali s Petrem Hudíkem (programátorem tohoto webu a autorem programové části programu SMART TESTS) pracovat na zbrusu nové aplikaci, která by uměla vše, co uměl Language Lab, a umožnila přidání nových prvků, funkcí apod. Výsledek naší práce je zde.

Lekce ve Word Manager

WORD MANAGER je program pro efektivní učení anglické slovní zásoby. Toto jsou jeho hlavní funkce:

 

Inteligentní zkoušení

Word Manager Vás bude zkoušet ze slovíček a podle toho, ve kterých slovech budete dělat chyby, přizpůsobí zařazování slovíček do zkoušení. Jednoduše řečeno, slova, ve kterých chybujete, bude opakovat častěji, a naopak ta, která již znáte, se budou ve zkoušení objevovat méně. Docílí tak podobného efektu, jako kdybyste byli zkoušeni člověkem a nebo kdybyste se učili pomocí kartiček. Word Manager zkouší osmi základními způsoby, které si uživatel může libovolně nastavovat dle potřeby. Díky tomu docílíte rychlého a efektivního zvládnutí vybraného okruhu slov. Můžete se nechat zkoušet klasicky překladem z jednoho do druhého jazyka, podle definicí slov, podle obrázků nebo si zkusit např. diktát slov.

Zkoušení ve Word Manager

Menší děti se mohou učit slovíčka s obrázky. Nemusí ani ještě umět číst!

Zkoušení výběrem z obrázků ve Word Manager

Okruhy slovní zásoby

Word Manager obsahuje desítky již předpřipravených lekcí pro různé pokročilé studenty, od těch začínajících až po pokročilé. Najdete tu témata jako můj dům, základní barvy, lidské tělo, nemoci, vojenské pojmy, filmy apod. Kromě toho si lze stovky dalších lekcí pohodlně stahovat přímo z našich stránek helpforenglish.cz (sekce Okruhy slovní zásoby). Hlavní síla však spočívá v tom, že si každý student může jednoduše vytvářet své vlastní okruhy slovíček a z těch se potom nechat zkoušet. Můžete si vytvářet lekce podle učebnice, kterou ve škole probíráte, podle knihy, kterou právě čtete, vypisovat si slovíčka z písniček, filmů, seriálů, článků v novinách apod.

Výběr slov ve Word Manager
 

Slovník

Nedílnou součástí programu Word Manager je elektronický překladový a výkladový slovník. Ten v současnosti obsahuje přes 14000 hesel. Hesla mají český překlad, výklad v angličtině, přepis výslovnosti psaný mezinárodní fonetickou abecedou a tisíce z nich obsahují i zvukovou nahrávku rodilého mluvčího a barevnou ilustraci. Slovník si stahuje nová a upravená hesla přímo z těchto stránek, takže je stále aktuální. Díky slovníku je vytváření vlastních okruhů pro zkoušení velice jednoduché. Stačí slova ze slovníku do vytvářené lekce vkládat – nic nemusíte zdlouhavě vypisovat.

 

Generátor lekcí

Novinkou je generátor, který Vám vytvoří lekci ušitou na míru. Zadáte si např. že chcete lekci o 25 slovech pro mírně pokročilého studenta, která se bude skládat jen z podstatných jmen s ilustracemi. Počítač Vám přesně takovou lekci vytvoří.

 

Statistiky a paměť

Word Manager si vede průběžně statistiky pro každé slovíčko, na které jste kdy ve zkoušení narazili. Díky funkci REVIZE se tak můžete pohodlně vracet ke slovům, která Vám dělala problémy. Slova Vám tak nezůstávají pouze v krátkodobé paměti. Pomocí statistik také můžete monitorovat své pokroky.

Výběr slov ve Word Manager
 

Spolupráce se Smart Tests

Uživatelé programu Smart Tests mohou při práci s ním používat slovník programu Word Manager, přidávat si do něj neznámá slovíčka a ta se potom učit.

 

Slovní hry

Pro ty, kteří si rádi hrají se slovíčky, tu máme několik her. Nechybí ani Metamorphosis (slovní proměny) či What's in a Word (sestavování slovíček z písmen obsažených v daném slově).

Word Builder

Desková hra pro jednoho či dva hráče, ve které máte za úkol z kostiček s písmenky postavit co nejvíce slov. Počítač samozřejmě ví, která slova v angličtině existují a která ne.

Wordbuilder

X-Word

Ve Word Manager nechybí výukové křížovky. Doplňovat lze s nápovědou českého překladu, definice či obrázku. Křížovku lze sestavit ze slov vybraných z celého slovníku nebo ze slov obsažených ve zvolené lekci. Křížovku lze dokonce použít jako nápovědu při zkoušení. Nevzpomenete-li si při výuce na slovíčko, počítač Vám sestaví křížovku tak, aby požadované slovo bylo v tajence.

X-Word

Hangman

Oblíbený “oběšenec” je opět tady. Hádejte písmenka v tajence a vyhněte se oprátce! Slova se ve hře vybírají opět několika způsoby – z celého slovníku či z vybrané lekce. Také tato hra může být použita jako nápověda při zkoušení. Nebudete-li znát nějaké slovíčko, můžete zkusit hádat písmenka!

Hangman
 

Další vývoj Word Manageru

Současná verze Word Manageru je pouhý začátek. Budeme ho nadále rozšiřovat a přidávat zajímavé nové funkce.

 

Lepší než Language Lab?

Možná vlastníte a nebo znáte náš starší program Langauge Lab. Co má Word Manager navíc?

 

Demo verze

Všechny základní funkce programu Word Manager si můžete vyzkoušet v demo verzi. Ta je ke stažení zde:

 

Zakoupení Word Manager

Program Word Manager, tedy licenci k užívání, si můžete zakoupit na našich komerčních stránkách www.vitware.cz/wordmanager. Jeho cena se pohybuje od 590 Kč, záleží na typu licence, kterou si zvolíte. Věřím, že vynaložených finančních prostředků nebudete litovat.

 

Děkujeme za Vaši podporu!

    
Přepis bublinkové nápovědy: