NUMBERS (pomůcka)

Vydáno dne 04.10.2010

Dnes nabízíme pro oživení učení další pomůcku, díky které si možná už jednou provždy zapamatujete anglická čísla. Jde o stojánek, který si můžete postavit na stůl a mít čísla stále před sebou.



NUMBERS (pomůcka)

Mnoho začátečníků dlouho zápolí s anglickými čísly. Po zvládnutí základních 1 – 9 pak přichází další skupina 10 – 20 a nakonec desítky 20 – 90. Určitě to není žádná věda, a pokud budete trochu systematičtí, tato slovíčka se můžete brzy naučit.

Možná vám pomůže dnešní stojánek, kde máte problematické skupiny čísel rozděleny do tří sloupečků:

Jak vidíte, červeně jsou označeny přípony -teen a -ty. Navíc jsou zeleně označena čísla, kde se nemění základní tvar (seven – seventeen – seventy), modře na šedém pozadí jsou pak označena čísla, kde dochází ke změně (five – fifteen – fifty). Nechybí také velmi důležitá výslovnost.

Pokud si tento stojánek sestavíte, uvidíte vždy jen jednu z těchto skupin. Pochopitelně si stojánek nemusíte sestavovat do podoby 3D. Stačí si jej vytisknout a vložit do sešitu. Možností je určitě více.

My zde také nabízíme dvě velikosti. Menší formát o výšce 11 cm a větší formát o výšce 16 cm.

Pokud kliknete na odkazy výše (popřípadě na náhled), otevře se vám soubor PDF, který si vytiskněte. Pak obrázek vystřihněte, přehněte, a slepte. Vznikne vám stojánek s půdorysem trojúhelníku.

Pokud s angličtinou začínáte, určitě si přečtěte článek o anglických číslech v našem Kurzu pro začátečníky.

Přepis bublinkové nápovědy: