Bublinková nápověda v novém

Vydáno dne 15.12.2010

Informace o nové podobě bublinkové nápovědy.



Jedním z důležitých prvků stránek HelpForEnglish a našich sesterských webů je bublinková nápověda. Pomocí bublinkové nápovědy schováváme na stránkách překlad vět nebo zobrazujeme vysvětlení a správné odpovědi v testech. Rozhodli jsem se připravit její novou verzi. Mezi hlavní výhody patří především funkčnost ve všech prohlížečích (včetně Google Chrome) i bez zapnutého JavaScriptu.

Aktualizace stránky

Pokud si chcete novou bublinkovou nápovědu vyzkoušet, bude nutné aktualizovat stránku, nejlépe opakovaným stisknutím klávesy CTRL+F5. Prohlížeč si zřejmě bude pamatovat minulou verzi, proto, pokud se objeví problémy se zobrazením, zkuste stránku znovu několikrát aktualizovat.

Vyzkoušejte

Nová verze, kromě výše uvedených výhod, nám umožňuje nastavit například prodlevu mezi zobrazením, proto se Vám překlad zobrazí pouze pokud nad žárovičkou myš zastavíte, a ne například omylem. Bublinkovou nápovědu můžete vyzkoušet najetím myši na žárovičku níže.

Hledání chyb

Na HelpForEnglish se bublinková nápověda vyskytuje velice často, a tak není v našich silách projít všechny články a testy, zda se v nich nevyskytl konflikt například s jiným prvkem na stránce. V případě, že naleznete v jakémkoliv článku nebo testu chybu v zobrazení bublinkové nápovědy, zkuste nejdříve stránku opět aktualizovat. Pokud problém přetrvává, napište mi prosím soukromou zprávu nebo komentář pod tento článek, nezapomeňte připsat také verzi Vašeho prohlížeče, děkuji.

 

Přepis bublinkové nápovědy: