Soutěž o seriál BREAKING BAD na DVD

Vydáno dne 09.01.2012

Seriálové soutěže jsou zpět. V lednu si zahrajeme o DVD se seriálem BREAKING BAD!



Soutěž o seriál na DVD


Breaking Bad ############

10. – 20. ledna ===============

Po cca půlroční pauze se opět vracíme k oblíbeným seriálovým soutěžím. Opět si s námi každý měsíc budete moci zahrát o jeden britský/americký seriál na DVD. V minulosti to byly desítky zajímavých seriálů jako např. Bones (Sběratelé kostí), Prison Break (Útěk z vězení), The Big Bang Theory (Teorie velkého třesku), Glee, How I Met Your Mother (Jak jsem poznal vaši matku), The IT Crowd (Ajťáci), Little Britain (Malá Velká Británie) a mnoho dalších.

Na leden jsme si pro Vás připravili skvělý americký seriál BREAKING BAD. Soutěž začíná 10. ledna, kdy také zveřejníme podrobná pravidla a první soutěžní otázku.

POZOR: Tento seriál je dle Britské rady pro klasifikaci filmů (BBFC) nevhodný pro děti a mládež do 18 let. Proto požadujeme, aby minimální věk soutěžících byl 16 let.

 

Průběh soutěže


Na této stránce bude 10. a 11. ledna umístěna první soutěžní otázka týkající se seriálu BREAKING BAD, dalších devět otázek se vždy objeví v průběhu následujících dní vždy jedna denně. Váš úkol bude jednoduchý. Odpovědět vždy na otázku, určit správný chemický prvek dle pokynů v otázce a ten si anglicky zapsat (nebojte, uvedu příklad). V poslední den soutěže nám seznam chemických prvků zašlete.

Ti, kdo zašlou alespoň 8 správných chemických prvků z deseti, budou zařazeni do slosování. Vítěze vyhlásíme 21. ledna.

Pro správné zodpovězení otázek není nutná znalost seriálu, vše je možné dohledat na internetu. Není ani nutná znalost chemie, i to lze snadno dohledat i na našich stránkách.

 

Příklad: ========

Question 0:

What is the name of this website?

Chemical element: First two letters in the first word.

Na otázku jistě snadno odpovíte, je to Help for English. A chemický prvek? První dvě písmenka prvního slova naší odpovědi, což je HE. A chemický prvek, který má značku He je ‘hélium’. A to je to, co si poznamenáte.

Na konci soutěže tedy pošlete deset (či alespoň osm) takovýchto chemických prvků. Otázky budou anglicky, odpovědi by také měly být anglicky. Chemické prvky budeme chtít anglicky i s českým překladem.

 

Důležité zásady


Soutěž je pouze pro registrované uživatele stránek Help for English. Pokud ještě uživatelský účet nemáte, je nutné si ho vytvořit nejpozději 11. ledna 2012 do 24:00. Registrace je zdarma, k ničemu nezavazuje.

Soutěž není určena osobám mladším 16 let.

Soutěžním dnem se rozumí daný kalendářní den od 7:00 do 22:00. Soutěžní otázka se mění v nočních či ranních hodinách, ne tedy přesně o půlnoci.

Každý soutěžící smí soutěžit pouze jednou, pod jedním registrovaným jménem. Není tedy povoleno účastnit se pod několika jmény/přezdívkami zároveň.

Každý soutěžící musí soutěžní odpovědi zpracovat sám, není dovoleno posílat okopírované odpovědi (týká se především případů, kdy soutěží v jedné rodině více lidí).

Je zakázáno na stránkách Help for English (v diskusním fóru, v komentářích apod.) zveřejňovat soutěžní otázky, odpovědi na ně, vyměňovat soutěžní otázky, a takovou výměnu nabízet či poptávat.

Nedodržování těchto pravidel může vést k diskvalifikaci soutěžícího v této i příštích soutěžích na Help for English.

Soutěž je organizována jako zábavní aktivita na vzdělávacím portálu. Účast v soutěži je zcela zdarma. Účastí v soutěži nevznikají soutěžícím žádné nároky vůči provozovateli stránek. Provozovatel stránek nenese žádnou zodpovědnost za škody, které by mohly soutěžícímu vznikout přímo či nepřímo v souvislosti s účastí v soutěži. Provozovatel stránek si vyhrazuje právo pravidla soutěže kdykoliv upravit či změnit.

S jakýmikoliv osobními údaji, které soutěžící odešle v rámci soutěžního příspěvku, bude nakládáno dle zákona a nebudou v žádném případě poskytnuty třetím stranám.

 

Questions:

Question 1 (January 10 – 11): ???
Question 2 (January 12): ???
Question 3 (January 13): ???
Question 4 (January 14): ???
Question 5 (January 15): ???
Question 6 (January 16): ???
Question 7 (January 17): ???
Question 8 (January 18): ???
Question 9 (January 19): ???

Question 10 (January 20):

Did you think the questions were too easy? Here's one for you…

When you watch this show, you will probably need a lot of colloquial phrases like SO WHAT, NO WAY etc. On our website, we have a few articles about colloquial expressions, too…

Chemical element: Look for this element in an article about SO WHAT, NO WAY etc.


Všechny otázky již byly zveřejněny. Své odpovědi můžete po celý den 20. ledna posílat níže popsaným způsobem:

Termín odeslání soutěžních příspěvků je 20. ledna 24:00! Později zaslané příspěvky nebudou do slosování zařazeny.

Připomínám, že každý smí zaslat pouze jeden příspěvek. Máte-li u nás více uživatelských účtů, smíte odpovědi zaslat jen z jednoho.

Slosování proběhne v sobotu 21. ledna. O výsledku soutěže budete informováni samostatným článkem.

 

Soutěž sponzoruje náš obchod se seriály v angličtině TV-shows.cz, kde si tento seriál (stejně jako stovky dalších titulů) můžete zakoupit.

TV-shows.cz
 
Přepis bublinkové nápovědy: