2. ročník Englishbooks Day with City & Guilds

Vydáno dne 28.02.2012

Pozvánka na druhý ročník akce Englishbooks Day with City & Guilds aneb setkání fanoušků Helpforenglish.cz.



2. ročník

Englishbooks Day with City & Guilds

aneb

setkání fanoušků Help for English

Milí přátelé a příznivci webu Helpforenglish.cz,

s radostí si Vás dovolujeme informovat, že díky úspěchu loňského setkání "Englishbooks Day with City & Guilds aneb setkání fanoušků Helpforenglish.cz" se naše knihkupectví Englishbooks.cz rozhodlo uspořádat 2. ročník celodenního programu určeného všem milovníkům angličtiny. Termín letošního ročníku jsme stanovili na sobotu 14. dubna 2012 v Berouně.

A na co se můžete letos těšit?

Dopoledne si budete moci nechat otestovat ústní a písemný projev na základě formátu mezinárodních jazykových zkoušek City & Guilds na úrovních A2 až C2. Testovat Vás budou zkušení lektoři a hodnotitelé; výsledky se dozvíte ještě tentýž den. Ti, kteří dosáhnou nejlepšího výsledku ve "SPEAKING" a "WRITING", vyhrají poukaz na vykonání zkoušky City & Guilds zdarma!

Po zkouškách na Vás budou čekat zajímavé přednášky a semináře vedené jak rodilými mluvčími, tak zkušenými lektory, mezi nimiž rozhodně nebudou chybět Marek Vít a Roman Svozílek z našeho partnerského webu Helpforenglish.cz. Kompletní program seminářů zveřejníme při spuštění registrace, malou "ochutnávku" seminářů pro studenty i učitele angličtiny ale nabízíme již nyní:

21st Century English - New Vocabulary in Use

Andrew Power

As one student put it, "English never sleeps". We are constantly adding new words to the dictionary, which means textbooks can quickly become stuffy and inadequate to modern conversation. In addition, foreign speakers of English can easily become confused or make embarassing mistakes. The impact of the Internet has also been considerable.

 

Get the best out of study abroad!

Will Gathings, ESL

Compared to possibilities of just a few years ago, the options for those looking to study abroad are enormous. Traditional language study in the classroom is now supplemented by tons of opportunities outside the classroom. And what can they include you may ask? Well, anything you can imagine: English plus scuba diving. Definitely--Australia. French plus cooking. Got it--where better than Paris? English plus Yoga. India's got that. English plus film studies. Sure--Los Angeles--where else?!

 

Focus on 'correct' English Pronunciation

Mgr. Marek Vít, Helpforenglish.cz

Teachers and students tend to focus on a lot of things - grammar, vocabulary, reading, writing, speaking, listening.... but very rarely do they put emphasis on CORRECT PRONUNCIATION. This seminar will show you why it is important to learn correct pronunciation in English, what it is you should know about English pronunciation and what you can do to improve and maybe even sound (almost) like a native speaker.

 

Nevím? Najdu.

Mgr. Marek Vít, Helpforenglish.cz

Studenti angličtiny se mě často ptají: Je toto takhle dobře? Může se použít toto sloveso s touto předložkou? Ve škole nám učitel říkal, že .... Je to pravda? Vy říkáte tohle, ale naše učitelka říká něco jiného; kdo má tedy pravdu? Možná to ani nevíte, ale odpovědi na podobné otázky má každý takřka na dosah ruky. V tomto semináři se dozvíte, jak a kde spolehlivě hledat to, co o angličtině nevíte.

 

Ze zápisků učitele věčného začátečníka

Roman Svozílek, Helpforenglish.cz

Máte pocit, že jste věční začátečníci a nevíte, jak se dostat z tohoto začarovaného kruhu ven? Pojďte si s ostatními věčnými začátečníky porovnat své znalosti. Možná zjistíte, že už se mezi ně řadit nemusíte, nebo naopak zjistíte, kde zapracovat. Seminář vás interaktivní formou provede častými chybami, které v angličtině dělají ze začátku snad všichni studenti.

 

Holiday English

Roman Svozílek, Helpforenglish.cz

Bojíte se na dovolené mluvit anglicky? Možná máte strach, že se dostanete do neočekávaných situací a nebudete vědět, jak reagovat. Pojďte se s námi podívat na letiště, do restaurace či hotelu, a zjistíte, že se nemáte čeho bát.

 

Free resources on the internet

Mgr. Ondřej Matuška, Macmillan

This talk will introduce websites where teachers can download hundreds of ready-made worksheets for all age groups. Each worksheet comes with teacher's notes and a key - just print, photocopy and use in class!
The talk is based on services provided by www.onestopenglish.com and accompanying projects.

 

Corpus - an interesting way to look at language

Mgr. Ondřej Matuška, Macmillan

Compared to today's possibilities, linguists in the past had to learn about word usage from very small samples of language which lead to imperfect or incomplete conclusions. Consequently, dictionaries sometimes contained information that did not correspond fully to the real use of the language. Nowadays, the use of corpora provides exact information and makes us notice phenomena that would have gone unnoticed.
The talk provides insight into the proces of dictionary making including live demonstration of the latest software used for writing dictionaries.

 

Stejně jako v loňském roce se po skončení přednáškového pásma přemístíme do restaurace, kde proběhne vyhlášení výsledků zkoušek a také na Vás bude čekat velmi bohatá tombola! Večer bychom opět rádi zakončili přátelským posezením, při němž můžete získat spoustu tipů, nápadů a praktických zkušeností od ostatních nadšenců do angličtiny.

Po celý den bude naše knihkupectví Englishbooks.cz pro Vás otevřeno a budete moci nakupovat s 20% slevou!

 

REGISTRACE

V týdnu od 5.3. do 11.3. zveřejníme na stránkách Helpforenglish.cz přesný program akce s podmínkami registrace. Sledujte tedy prosím tyto stránky - jakmile vyvěsíme program spustíme i registraci! I přes to, že jsme kapacitu oproti loňsku dvojnásobně navýšili, z důvodu velkého zájmu doporučujeme, abyste se včas přihlásili.

Na dubnové setkání s Vámi se těší

Englishbooks.cz

 

Fotografie z 1. ročníku si můžete prohlédnout zde.

 

Hlavní partner:

City and Guilds

 

Další partneři a sponzoři:

Help for English

Enlish link

ESL

Macmillan

Channel Crossings

Oxford University Press

 

 

 

 

Přepis bublinkové nápovědy: