English Me: Zkoušení slovíček výběrem z obrázků

Vydáno dne 14.01.2014

Novinka v English Me: procvičovat slovíčka si nyní můžete i tak, že budete z nabídky jednoduše vybírat vždy obrázek odpovídající slovíčku.



English Me

Výběr z obrázků

Pro uživatele naší aplikace English Me máme novinku – nový typ cvičení, novou metodu procvičování slovíček.

Aplikaci ENGLISH ME najdete na www.englishme.cz. Připomínám, že první týden používání je pro všechny zdarma.

English Me

Jak by se Vám líbilo si procvičovat nebo opakovat slovní zásobu jednoduše tak, že vyberete správnou variantu kliknutím na obrázek? Tuto možnost jsme mívali v našem předchozím software a nyní přichází ve vylepšené podobě i do English Me!

Výběr

Je nepochybné, že slovní zásoba lépe ‘leze do hlavy’, když ke slovu vidíte i obrázek, obzvláště pokud jste tzv. vizuální typ. V English Me máme tisíce obrázků, tak proč je nevyužít?

Jak to funguje?

Vyberete si okruh slovní zásoby, který má dostatečné množství obrázků (nyní je limit 16), otevřete si jeho detail (ikonka lupy ve výpisu dostupných okruhů) a zvolíte ‘Spustit výběrem’.

Výběr

Můžete si také nechat okruh sestavit náhodně. V záložce ‘Slovní zásoba’ na horní liště zvolíte “automatický výběr”. Nyní si nastavíte, že chcete např. 20 podstatných jmen, které mají obrázek a cvičení spustíte pomocí tlačítka “Spustit výběrem”:

Automatický výběr

Na počátku zkoušení budete mít na výběr vždy jen ze dvou obrázků. Postupně bude nabídka obrázků přibývat a zkoušení tak bude ‘přituhovat’. Navíc je na výběr vždy jen omezený čas, po jehož uplynutí se sama označí správná odpověď.

2 pictures

Program si samozřejmě opět pamatuje slova, která si pletete a ta Vám bude opakovat ve zkoušení častěji. Aktivita končí, když máte slova bezpečně zapamatovaná.

Opakování, procvičování, kdekoliv

Věříme, že se tato nová metoda bude hodit z několika důvodů:

Slovník
MobilyMobily Mobily

Na funkci dále pracujeme

Tuto novinku budeme nadále vylepšovat a vylaďovat. Do budoucna počítáme i s možností podobného výběru ne z obrázků ale i např. z českých/anglic­kých ekvivalentů slova. Budeme moc rádi za zpětnou vazbu, aby tento typ aktivity byl co nejefektivnější a nejzábavnější. Případné připomínky pište prosím pomocí formuláře pro nahlášení problému (na každé stránce English Me dole) nebo v diskusi pod tímto článkem.

Přepis bublinkové nápovědy: