4. ročník Englishbooks Day with City & Guilds

Vydáno dne 11.10.2014

Pozvánka na čtvrtý ročník akce Englishbooks Day with City & Guilds aneb setkání fanoušků Helpforenglish.cz.



SRDEČNĚ VÁS ZVEME NA IV. ROČNÍK

Englishbooks Day

with City & Guilds

aneb setkání fanoušků HelpForEnglish.cz

SOBOTA 22. LISTOPADU V BEROUNĚ

Celodenní setkání příznivců angličtiny nabídne stejně jako v minulých ročnících možnost vyzkoušet si nanečisto vybrané části mezinárodních jazykových zkoušek City & Guilds, dále se můžete těšit na široký výběr přednášek a seminářů vedených zkušenými lektory, bohatou tombolu s možností vyhrát zájezd do Anglie a samozřejmě i tradiční večerní posezení.

Nově se také budete moci zúčastnit soutěže “The Bookworm of the Year”, jejíž vítěz získá předplatné beletrie dle svého výběru na 12 měsíců. A samozřejmě po celý den bude pro Vás otevřeno naše knihkupectví Englishbooks.cz, kde budete moci nakupovat s 20% slevou!

Ve spolupráci s jazykovou školou GLOSSA poskytujeme opět zájemcům o testování možnost vyzkoušet si nanečisto zkrácenou verzi zkoušek produktivních dovedností, tj. ústního a písemného projevu (esej) na základě formátu jazykových zkoušek City & Guilds na úrovních A2-C2. Hodnocení provedou kvalifikovaní lektoři a hodnotitelé. Výsledky se dozvíte ještě tentýž den. Ze všech účastníků testování nanečisto bude vylosován výherce poukazu na vykonání zkoušky City & Guilds zdarma, který věnovala jazyková škola Glossa.

I letos máme pro Vás připravenou celou řadu zajímavých SEMINÁŘŮ jak pro studenty, tak i učitele angličtiny. Vybírat budete moci celkem z 20 prezentací / workshopů, jejichž kompletní seznam naleznete ZDE. Chybět samozřejmě nebudou populární semináře Marka Víta a Romana Svozílka z našeho partnerského webu Helpforenglish.cz .

Po přednáškovém pásmu budou zveřejněny výsledky zkoušek nanečisto a z účastníků testování bude vylosován výherce poukazu na vykonání zkoušky City & Guilds zdarma.

Zároveň proběhne i losování TOMBOLY plné řady hodnotných cen. Hlavní cenou bude ZÁJEZD DO ANGLIE ZDARMA, který věnuje cestovní kancelář PRO TRAVEL specializovaná na školní zájezdy a zájezdy do Anglie.

Večer zakončíme přátelským posezením v restauraci, při němž můžete získat spoustu tipů, nápadů a praktických zkušeností od ostatních nadšenců do angličtiny, a také si zahrajeme tradiční PUB QUIZ.

MÍSTO KONÁNÍ AKCE: Gymnázium Joachima Barranda, Talichova 824, Beroun

ČASOVÝ HARMONOGRAM:
9:45 – 10:45 – seminář (výběr z 5 seminářů)
11:00 – 12:00 – seminář (výběr z 5 seminářů)
12:00 – 13:30 – pauza na oběd, prohlídka knihkupectví Englishbooks.cz, od 12:10 do 12:30 pro zájemce soutěž The Bookworm of the Year (písemný test)
13:30 – 14:30 – seminář (výběr z 5 seminářů)
14:40 – 15:40 – seminář (výběr z 5 seminářů)
15:50 – 16:50 – seminář (výběr z 5 seminářů)
17:00 – oznámení výsledků testování, tombola, poté možnost prohlídky knihkupectví Englishbooks.cz
18:00 – večerní program v restauraci – večeře, pub quiz, volná zábava

Testování “speaking” a “writing” bude probíhat po celý den.

REGISTRAČNÍ POPLATEK

Registrační poplatek činí 400 Kč a zahrnuje:

JAK SE PŘIHLÁSIT

Přihlášku si můžete stáhnout zde. Vyplňte ji a zašlete na info@englishbooks.cz . Jako předmět emailu uveďte “Přihláška na Englishbooks Day”. Vaše přihláška bude považována za závaznou, jakmile obdržíme částku 400,– na náš účet č. 259300969/0300. Teprve v tomto momentě Vám bude registrace potvrzena emailem.

Odhlášení od akce a vrácení registračního poplatku je možné do 31.10.2014. Po uplynutí této lhůty registrační poplatek nevracíme, ale je samozřejmě možné poslat za sebe náhradníka.

Místa na všech seminářích jsou zatím ještě volná.

INFORMACE PRO MINULÉ ÚČASTNÍKY ENGLISHBOOKS DAY

Vzhledem k omezené kapacitě hodnocení produktivních dovedností zkoušek City & Guilds dáváme přednost těm účastníkům, kteří se ještě testování City & Guilds nanečisto neúčastnili. Z tohoto důvodu ti, kteří testování v loňských letech již podstoupili, se mohou na Writing a Speaking přihlašovat pouze jako náhradníci. V polovině listopadu jim pak dáme vědět, zda se budou moci těchto částí opět účastnit. Pokud se možnost zúčastnit se nenaplní a zájemci se v tomto případě nebudou chtít účastnit Englishbooks Day, registrační poplatek jim bude samozřejmě vrácen.


Seznam seminářů

BRITSKÁ ČI AMERICKÁ ANGLIČTINA? (Marek Vít, Helpforenglish.cz)

Na to, že se britská a americká angličtina v mnohém rozchází, narážíme snad od chvíle, co se začneme učit anglicky. Proč je např. v učebnici napsáno, že CAR se vyslovuje ‘ká’, když všude slyšíme jasné ‘kár’? Kterou angličtinu bychom se měli učit? Je některá z variant užitečnější, lepší, či dokonce správnější? Je vůbec důležité, aby si student angličtiny s tímto lámal hlavu? Je nutné, abychom si jednu z variant vybrali? Jak velký ‘zločin’ je tyto dvě angličtiny míchat? A pokud si jednu z nich vyberu, jak docílím toho, aby se mi nepletly?

Jazyk: česky
Úroveň: začátečníci – pokročilí studenti, učitelé

COME ON, BABY! – aneb ANGLICKY S DĚTMI JIŽ OD NAROZENÍ (Franta K. Barták, Helpforenglish.cz)

Kdy je nejlepší začít u dětí s angličtinou? Ve škole? Ve školce? Nebo dokonce ještě dříve? Hlavní je nebát se a začít! Když se v Čechách řekne „dvojjazyčná výchova“, většina lidí si představí rodinu, kde jeden z rodičů je cizinec. Jak to ale vypadá, když se český otec rozhodne mluvit na svého potomka pouze anglicky? Zkušenosti s radostmi a strastmi již čtyři roky trvajícího jazykového experimentu se vám pokusí přiblížit tento seminář.

Jazyk: česky
Úroveň: neomezeno

A FLAT MUSHROOM OR BLACK PUDDING …? (Roman Svozílek, Helpforenglish.cz)

Je krásné ráno a vy si objednáváte v britské hospůdce snídani. Servírka na vás v rychlosti vyhrkne tento dotaz. A vy jste ani jeden z těchto výrazů nikdy neslyšeli… Určitě se dá pozeptat, co tím myslí, popřípadě ukázat na obrázku. Anebo přijďte na náš seminář o britském jídle a pití, kde se dozvíte, co je typické pro britskou snídani (že třeba black pudding opravdu jí ke slanině), kdy a co jí k obědu a večeři, a co si představit pod různými názvy jídel a nápojů, které člověk občas nenajde ani ve slovníku.

Jazyk: angličtina / čeština
Úroveň: neomezeno

USING COMICS IN THE CLASSROOM – BENEFITS, ACTIVITIES AND TIPS! (Jan Jásek, Bridge)

Stories are a wonderful way to create lessons that young learners will enjoy, and they are perfect for teaching language. This seminar will show you how to use a comic in the classroom and give you many examples of activities you can do with your students. We will use samples from Gate magazine and its teacher's file as well as multimedia materials. You will try the exercises yourself during the seminar so you know exactly how they will look in the classrooms. I hope you’ll join us for an hour of fun!

Jazyk: anglicky
Úroveň: učitelé

LIVE WORDS, BUILD YOUR VOCABULARY (Emil Waldhauser, Oxford University Press)

In this workshop we are going to tackle ways of using dictionaries in an inspirational way so that we not only look up unknown words, but also build a net of stories that associate with them, which leads into their reinforcement. You will be shown that the learning process does not end up with looking a word up. On the contrary, this is the moment when it is our part to come up with an amazing word story to reinforce the learning process and make it easier to associate a new word with everyday situations.

Jazyk: anglicky
Úroveň: středně pokročilí – pokročilí, vhodné i pro učitele

ACH TY ANGLICKÉ ČASY … (Roman Svozílek, Helpforenglish.cz)

Možná kolem sebe neustále slyšíte, jak je anglická gramatika složitá. Má tak moc větných časů? Kolik jich vlastně je? A víte, že to není zase až tak důležité? Jejich základní principy se v podstatě stále opakují. V tomto semináři si posvítíme na základy a propojení časů přítomných, minulých i budoucích.

Jazyk: angličtina / čeština
Úroveň: mírně pokročilí

PŘÍPRAVA NA ZKOUŠKU Z ANGLICKÉHO JAZYKA (Zuzana Lebedová, City & Guilds)

Workshop bude věnovaný tomu, jak se rychle a efektivně připravit na mezinárodní zkoušku z angličtiny. Seznámíme se s typickým formátem těchto zkoušek a přiblížíme si, jakým způsobem je obvykle hodnoceno mluvení a psaní a jakých chyb se kandidáti nejčastěji dopouštějí. Dále představíme materiály, které jsou vhodné k přípravě na zkoušku, a ukážeme si, jakou podporu vám může poskytnout internet. V závěru workshopu budete mít možnost vyzkoušet si zajímavou přípravnou aktivitu a posoudit, jak si s ústní zkouškou poradí kandidáti ve videoukázkách.

Jazyk: anglicky
Úroveň: neomezeno

TITULKOVÁNÍ PRO PROFESIONÁLY I AMATÉRY (Miroslav Pošta)

Jak se tvoří kvalitní titulky k audiovizuálním pořadům a jaké nástroje jsou k tomu potřeba? Na přednášce Miroslava Pošty se seznámíte se základy titulkování, disciplíny, kterou stále častěji vyhledávají i „amatérští“ titulkáři (či přesněji fansubbers). Dozvíte se, jak se člověk může stát profesionálním titulkářem, ale také jak může využít titulky a titulkování při studiu jazyka.

Jazyk: česky
Úroveň: neomezeno

COLLOQUIAL ENGLISH (Marek Vít, Helpforenglish.cz)

Years ago, the process of learning English took place solely within the confines of the classroom walls. Students were exposed only to the language presented in their textbooks and hardly ever read or heard anything remotely informal or colloquial. Today, however, things have changed. Students learn as many things outside the classroom (if not more) as they do under the teachers’ supervision. Of course they will encounter colloquial English, of course they will like it, of course they will want to learn it. Should we try to prevent this influence or should we encourage it? Should colloquial English be taught and learned?

Jazyk: anglicky
Úroveň: středně pokročilí, učitelé

CHRISTMAS IN BRITAIN (Roman Svozílek, Helpforenglish.cz)

Znáte britské vánoční tradice? Asi víte, kdy si dávají dárky, ale znáte vánoční menu? A kdy se vlastně podává? A kdy mají v kalendáři zapsán „Christmas Day“? A co je to pak „Christmas Eve“? Na tyto a další otázky najdete odpovědi v našem vánočním semináři.

Jazyk: angličtina / čeština Úroveň: neomezeno

INTERACTIVE LEARNING, FUN WITH LEAPFROG BOOKS (William Marak, GoKids, Central European Distributors for Leapfrog products)

Children learn best when they’re having fun, especially when they don’t know that they are learning. An interactive book has been sweeping English speaking countries as the newest form of fun learning and can be found in almost every household in North America and Britain. Here we would like to present these Leapfrog books and demonstrate that even the most stubborn child will participate in reading, games and activities that these books offer. For Czech children, it offers the proper pronunciation of English words at the child’s own pace.

Jazyk: anglicky Úroveň: neomezeno

‘SHAKEN, NOT STIRRED’ SHORT FILM COCTAIL RECIPE (Lenka Kroupová, Masarykova univerzita Brno)

Video can be undoubtedly a powerful tool for meaningful learning. And since time flies, short films are the most convenient option. In this workshop, we will focus on using short films in the classroom and ways of maximizing the learning opportunities they offer. At the same time, we will explore ways of bringing into play also students' critical thinking skills, empathy and creativity through the content of the film and motivating them to become active viewers.

Jazyk: anglicky
Úroveň: učitelé

EXAM SPEAKING ACTIVITIES: B1+, B2 EXAMS, MATURITA, GENERAL COMMUNICATION (Pavla Milerski, Macmillan)

This session will offer a variety of practical activities that you will experience and get the feel for which areas to work on and how. Useful strategies and practical tips will help you not only pass your exams with flying colours but also become a better communicator at work or your study team.

Jazyk: anglicky
Úroveň: středně pokročilí studenti + učitelé

PLETEME SI … (PLETETE SI TAKY?) (Roman Svozílek, Helpforenglish.cz)

Každému studentovi se plete při učení mnoho slovíček. Často jde o dvojice či trojice slov, které si ne a ne zapamatovat. Každá úroveň má svoje „strašáky“. Začátečníkům se třeba plete „than“ a „then“ či „borrow“ a „lend“. Pokročilým například „self-confident“ a „self-conscious“. V tomto semináři se podíváme na ty nejčastější chyby, kterých se dopouštějí mírně a středně pokročilí studenti.

Jazyk: angličtina / čeština
Úroveň: mírně/středně pokročilí

EDOO.EU – NOVÁ METODA VÝUKY ANGLIČTINY (Petra Šustáčková, Edoo)

Bojíte se mluvit anglicky? Máte blok? Nebo se jen potřebujete rozmluvit a zároveň si upevnit gramatiku a naučit se nová slovíčka? Chcete mít individuální hodinu každý den? Kdekoliv a kdykoliv? Jednodušší už to být nemůže – výuka angličtiny pomocí telefonu. Potřebujete jen telefon a 5 minut času denně.

V rámci semináře se dozvíte vše o této nové výukové metodě.

Jazyk: česky
Úroveň: věční začátečníci – středně pokročilí

HOW DO I SAY THIS? (Tomáš Holý, JŠ Threshold)

Improve your pronunciation through rhyming words and homophones by using what you already know to help you with the pronunciation and spelling of new words.

Jazyk: anglicky
Úroveň: učitelé

Z LOŇSKÉHO ROČNÍKU OPAKUJEME TYTO SEMINÁŘE:

JAK OŽIVIT HODINY ANGLIČTINY (Roman Svozílek, Helpforenglish.cz)

Hodina jakékoli výuky by rozhodně neměla být nudná, natožpak výuka jazyků. V tomto semináři se s vámi podělím o užitečné rady ke zpestření výuky, které se mi za roky praxe nejvíce osvědčily. Na konci semináře bude prostor pro diskuzi.

Jazyk: čeština / angličtina
Úroveň: učitelé angličtiny + zvídaví studenti

ACCENT ON ENGLISH (Ryan Scott)

Wondering about the differences between English accents? From Australian to British to American – everyone sounds different! Listen to some examples from films of different English accents and see if you can discover the difference between someone from Northern England and the American South.

Jazyk: anglicky
Úroveň: pokročilí studenti, učitelé

ENGLISH WITH MUSIC (Marek Vít, Helpforenglish.cz)

It's been pointed out that English is like music. Did you know we can use music to learn English? A practical seminar that will focus on the different aspects of English that can be practised through listening to music and singing.

Jazyk: anglicky
Úroveň: neomezena, učitelé

SPEAKING AND SELF-RECORDING (Marek Vít, Helpforenglish.cz)

Speaking tends to be the most difficult of the four language skills. You can easily practise the other three (reading, writing and listening) on your own. But speaking? Not so much. “I have no one to talk to,” I hear students say all the time. However, there is a way to improve your speaking skills even if you really have no one to talk to. It’s fairly inexpensive and very effective.

Jazyk: anglicky
Úroveň: středně pokročilí studenti, učitelé


Přednášející

Mgr. MAREK VÍT je učitelem praktického anglického jazyka na Filozofické fakultě Univerzity Pardubice. Je držitelem certifikátu CPE a ocenění Evropský učitel jazyků 2008. Má dlouholeté zkušenosti jako středoškolský učitel, soukromý lektor a překladatel. V posledních letech se věnuje vývoji výukového software a tvorbě stránek Helpforenglish.cz .

ROMAN SVOZÍLEK je učitel angličtiny zaměřující se převážně na firemní výuku. Jednotlivce i skupiny různých úrovní vyučuje přes 15 let. Je také spolušéfredaktorem stránek www.helpforenglish.cz, kde má nyní více než 500 článků.

Mgr. FRANTIŠEK BARTÁK, držitel certifikátu CPE, je soukromý učitel jazyků s dlouholetou praxí, přičemž se zaměřuje především na individuální výuku angličtiny. Přispívá také na webové stránky www.helpforenglish.cz.

PAVLA MILERSKI has over 10 years’ teaching experience, mainly in the Czech Republic and England, where she has worked as an EFL teacher, Director of Studies, teacher trainer and a Centre Manager at junior summer centers in London. Pavla has a special interest in teacher training and spreading quality ELT methodology in the Czech Republic.

Mgr. MIROSLAV POŠTA je překladatel (angličtina a švédština), redaktor a koordinátor překladatelských projektů. Je absolventem oboru překladatelství-tlumočnictví na FF UK v Praze a autorem první české knihy o titulkování Titulkujeme profesionálně. Ve svém nakladatelství Apostrof vydává především knihy s překladatelskou tematikou.

RYAN SCOTT is a teacher and writer from Australia. His articles have appeared in a number of journals and websites. He has been an ESL teacher at various levels in various institutions for 15 years.

ZUZANA LEBEDOVÁ během své téměř dvacetileté praxe ve školství již vyučovala studenty snad všech věkových kategorií, schopností a zájmů. Zjistila, že ačkoliv se každý z nás učí jazyk trochu jiným způsobem, všichni k úspěchu potřebujeme silnou motivaci a jasný cíl. Proto se jako členka Asociace metodiků a jako trenérka učitelských kurzů ve svých seminářích nejraději zaměřuje na aktivity, které jsou dynamické, efektivní, jasně zacílené a hlavně zábavné. Ráda učitelům pomáhá zažít co nejčastěji ten úžasný pocit, kdy si studenti jejich hodiny angličtiny užívají a zároveň dosahují svých cílů.

EMIL WALDHAUSER is an English teacher at Gymnázium Zikmunda Wintra in Rakovník. He has collaborated with OUP as a Teacher Trainer. Along with teaching English, he has been deeply involved in technology implementation as a SMART Exemplary Educator. Working as an Education Consultant at AV MEDIA,a.s. he also advocates the new teaching methods and supports meaningful use of technology in schools.

JAN JÁSEK was studying in the USA from 1994 to 1997. Since he came back to the Czech Republic he has been teaching general and business English and translating specialized texts and books. Since 2005, he has been working as an ELT Consultant and Teacher Trainer.

Mgr. et Mgr. LENKA KROUPOVÁ is an English teacher based in Brno, currently teaching English for the deaf and hard of hearing at Masaryk University. Her areas of interest range from learner autonomy, professional development, bringing motivation into the classroom, and task based solutions. She is always happy to connect via Facebook with other teachers and share ideas.

PhDr. TOMÁŠ HOLÝ má dlouholeté metodické a lektorské zkušenosti s výukou anglického jazyka v rámci firemních kurzů angličtiny. Jako metodik výuky pro jazykovou školu Threshold Training Associates zajišťoval metodický dohled nad kvalitou výuky a podílel se na tvorbě sylabů, přípravě a vedení metodických seminářů pro učitele. Je certifikovaným zkoušejícím mezinárodních zkoušek City and Guilds.

Mgr. PETRA ŠUSTÁČKOVÁ vystudovala angličtinu a ruštinu na Univerzitě Hradec Králové. Od absolvování univerzity se věnuje jazykovému vzdělávání. V angličtině dosáhla nejvyšší možné certifikace jazykových znalostí (CPE) a také absolvovala studium právnické angličtiny na Právnické fakultě Karlovy univerzity v Praze. Spoluzaložila a jako Director of Studies deset let vedla jazykovou školu. Nyní se plně věnuje Edoo. Má na starost celou jazykovou sekci, kterou vede a odborně zaštiťuje.

WILLIAM MARAK born Canadian, residing in the Czech Republic since 1998. Civil Engineering and International Project Development.


Přepis bublinkové nápovědy: