Ještě více angličtiny v English Me

Vydáno dne 08.08.2015

Novinky v aplikaci English Me – rejstřík gramatických a lexikálních kategorií s vyhledáváním, testy, cvičení, drily k vybraným kategoriím hezky pohromadě, články o gramatice a slovní zásobě přímo v English Me a další novinky!



Ještě více angličtiny v English Me

V posledních týdnech jsme usilovně pracovali na několika nových funkcích naší aplikace English Me a dnes jsme je zpřístupnili i našim uživatelům. Novinky bychom Vám nyní rádi představili.

V menu na horní liště nyní v nabídce Gramatika a Slovní zásoba najdete novou položku ‘Rejstřík’. Sestavili jsme pro Vás rejstřík gramatických a lexikálních kategorií:

V rejstříku naleznete stromově uspořádané jevy týkající se anglické gramatiky a anglické slovní zásoby. V obou rejstřících můžete dokonce jednoduše vyhledávat:

Do vyhledávacího okénka zapisujete jev, který potřebujete, a počítač již v průběhu zapisování zužuje nabídku. Vyhledává na základě názvů kategorií (v češtině i angličtině) a na základě klíčových slov, která mají všechny kategorie zadaná.

A nyní přijde to zajímavější… vybereme-li si z rejstříku nějakou položku, např. členy, otevře se nám takovéto okno:

Zde vidíte nabídku článků, testů a gramatických drilů. Pokusili jsme se na jedno místo soustředit vše, co se daného jevu týká. Materiály jsou zde označeny barevnou značkou dle úrovně. Zatímco ostatní části English Me zobrazují jen věci určené pro zvolenou úroveň pokročilosti, zde jsme usoudili, že je lepší nabídnout uživateli vše.

Teorie

Poprvé si přímo v English Me můžete číst vysvětlení gramatiky či záludností týkajících se slovní zásoby! K dispozici jsou již stovky článků! Nebudete již muset přeskakovat z English Me na Help for English!

Testy

Každý gramatický jev má přiřazené i ucelené testy, které Vám pomohou si daný jev procvičit. Kromě již hotových testů si můžete nechat test sestavit počítačem z celé databáze testových otázek. Zvlášť je tu možnost vygenerovat nový test z otázek pro nastavenou úroveň pokročilosti i z celkového počtu otázek bez ohledu na obtížnost.

Gramatické drily

Spoustu gramatických jevů si můžete u nás procvičovat i pomocí tzv. gramatických drilů. Ty Vám pomohou dokonale si daný jev zafixovat. Zapomínáte např. na neurčitý člen? V gramatickém drilu zaměřeném na spojení s neurčitým členem, budete do vět neustále doplňovat spojení jako např. A NEW CAR, A CAT, A NICE GIRL, AN INTERESTING MOVIE apod.

Doufáme, že se Vám novinky v English Me budou líbit. Určitě budeme rádi za jakoukoliv zpětnou vazbu. Uvedené funkce určitě budeme ještě vylepšovat a dolaďovat.

Přepis bublinkové nápovědy: