English Me pro učitele a jejich studenty

Vydáno dne 18.11.2015

Díky nové funkci je naše aplikace English Me ještě lepší pomůckou pro učitele a jejich studenty!



Toto je článek ke starší verzi naší aplikace, která již není aktuální. Podrobnosti o nové verzi najdete v článku Aplikace English Me! (podrobný popis).

English Me pro učitele a jejich studenty

Naše aplikace English Me je na trhu již téměř tři roky a oblíbily si ji stovky studentů a učitelů. Svým pojetím byla ale vhodnější pro jednotlivce než pro školní skupiny či jazykové kurzy. Nová funkce aplikace se ale zaměřuje právě na učitele, kteří by rádi s English Me pracovali v rámci svých kurzů.

Spustili jsme funkci “zadávání úkolů”

Již delší dobu si mohou učitelé v English Me vytvářet tzv. uživatelské skupiny a to např. podle tříd, které učí apod. Jeden učitel může spravovat neomezený počet skupin, např. ve škole třídu 6.A, 8.A a 9.B, skupinu soukromého večerního kurzu apod. V těchto vytvořených skupinách si potom může prohlížet statistiky svých žáků a studentů, sledovat jaká si dělají cvičení a s jakým výsledkem.

Nyní tu pro ně máme ale jedno zásadní vylepšení! Učitel nyní může studentům ve zvolené skupině zadat úkol a potom sledovat, kdo úkol s jakým výsledkem splnil. Úkol může mít podobu okruhu slovní zásoby (buď vybraného na English Me nebo vytvořeného samotným učitelem) nebo jakékoliv jiné aktivity, která se v English Me dá udělat – test, doplňovačka, gramatický dril, trénink diktátu, trénink překladu atd.

Jak si vytvořit skupinu

Skupinu uživatelů si vytvoříme jednoduše buď přímo z objednávky předplatného – všichni studenti, kteří využijí předplacené kódy z objednávky potom budou v dané skupině, nebo založíme novou skupinu a do té se jednotliví studenti přihlásí ručně pomocí hesla.

Skupiny uživatelů naleznete kliknutím vpravo nahoře na ikonku ozubeného kolečka a výběrem odpovídající položky v menu:

Novou skupinu založíte potom zde:

Aby se jednalo o skupinu řízenou učitelem (nebo rodičem či jiným správcem) zvolte typ skupiny “uzavřená”:

Jak zadat domácí úkol

Úkol lze zadat z jakékoliv aktivity, kterou si učitel sám v English Me udělá. Po dokončení aktivity se zobrazí stránka s hodnocením a přehledem. Učitelé (správci uživatelských skupin) zde mají možnost “vytvořit domácí úkol”:

Potom si vybere uživatelskou skupinu, pro kterou je úloha určena a je hotovo. Studenti zadaný úkol naleznou na stránce své uživatelské skupiny. Učitel potom může sledovat, kdo úkol již splnil a s jakým výsledkem a kdo úkol nesplnil.

Takto můžete zadat jako úkol jakoukoliv aktivitu, kterou jste si sami prošli:

Výhodou je také to, že víte, přesně jaké věty v aktivitě jsou obsaženy, jaká slovíčka apod. Pokud cvičení z jakéhokoliv důvodu nevyhovuje, vygenerujte si nebo vyberte jiné. K jakékoliv již dokončené aktivitě se učitel může dostat nejen ihned po dokončení aktivity, ale kdykoliv potom přes své statistiky (v kalendáři naleznete všechny dokončené aktivity).

Pokud chcete zadat okruh slovní zásoby ke zkoušení, aniž byste si ho nejprve prošli sami, můžete tak udělat přímo z detailu okruhu slovní zásoby:

Druhá možnost je zadat okruh slovní zásoby nebo gramatický test přímo z detailu uživatelské skupiny:

English Me a objednávky pro školy

Pokud Vás tato nová funkcionalita zaujala, ale English Me Vy nebo Vaši studenti ještě nepoužíváte, nezapomeňte na cenově zvýhodněné nabídky na hromadné objednávky. Předplatné pro jednotlivce stojí 790 Kč na rok, ale již od dvou předplatných objednaných zároveň dochází k výraznému snížení ceny. Při objednávce např. tří ročních předplatných se dostáváme na 460 Kč za jednu licenci a při objednávce 60 kusů dokonce na 190 Kč na studenta.

Zde je několik příkladů ceny na jednoho studenta dle počtu objednaných předplatných:

1 licence: 790 Kč  
2 licence: 490 Kč (sleva 38%)
3 licence: 460 Kč (sleva 42%)
4 licence: 430 Kč (sleva 45%)
5 licencí: 390 Kč (sleva 50%)
15 licencí: 290 Kč (sleva 64%)
30 licencí: 240 Kč (sleva 70%)
60 licencí: 190 Kč (sleva 76%)

Navíc za každých 15 předplatných dostáváte jednu licenci navíc zdarma pro učitele.

Případné dotazy zodpovíme na info@vitware.cz.

Přepis bublinkové nápovědy: