Zpátky do školy s Help for English a English Me

Vydáno dne 04.09.2017

Naše stránky jsou tu pro všechny školáky, studenty i učitele i ve školním roce 2017/2018.



Back to School

Tak je to opět tady, prázdniny skončily a je tu nový školní rok. Všem, koho se to týká, tedy žákům, studentům a jejich učitelům bychom rádi popřáli, aby těch nadcházejících deset měsíců prožili a přežili v co největší pohodě. Vždyť v pohodě se lépe pracuje i studuje.

Rádi bychom vám připomněli, že i ve školním roce 2017/2018 tu pro vás budou naše stránky Help for English a aplikace English Me, skrze které jsme odhodláni vám pomáhat překonávat všechna úskalí angličtiny. Narazíte-li v angličtině na něco, čemu nerozumíte, jsme tu pro vás. Budete-li si potřebovat něco procvičit, pomůžeme vám. Budete-li se na něco potřebovat zeptat? Na našem diskusním fóru se dočkáte odpovědi. Moc těžký domácí úkol? Neuděláme ho za vás, to ne, ale ochotně poradíme.

Help for English je, bylo a vždycky bude zcela zdarma pro všechny, kdo potřebují pomoc s učením nebo jako učitelé hledají nějaké tipy to svých hodin angličtiny. Aplikaci English Me pro vás nyní (do 10. září) máme s 25% slevou, tak neváhejte, a pokud jste o ní ještě neslyšeli, vyzkoušejte si 7 dní zdarma na www.englishme.cz.

S čím bychom Vám mohli i letos být nápomocni?

Slovíčka

Na Help for English naleznete množství článků zaměřených na slovní zásoby, význam slov, rozdíly mezi slovíčky, upozornění na časté chyby v používání slov apod. Také zde pro Vás máme stovky okruhů slovní zásoby (tématických, podle učebnic či knih apod.), ze kterých se u nás můžete nechat zkoušet. Slovíčka jsou doplněna českým překladem, definicí, přepisem výslovnosti a nahrávkou (a to jak v britské, tak v americké angličtině) a v mnoha případech také obrázkem.

+ English Me: V aplikaci English Me si můžete navíc vytvářet vlastní okruhy slovíček (např. ze sešitu či učebnice) a z těch se nechat zkoušet. U slovíček naleznete navíc i příkladové věty, které jsou často i namluvené rodilými mluvčími. Zkoušet se ze slov můžete nechat mnoha různými způsoby, tedy nejen překladem do angličtiny, ale i obráceně. Navíc je zde např. zkoušení podle definic, zkoušení výběrem z obrázků, doplňování slov do vět, diktát slov či dokonce slovní hra šibenice. Slovíčka si můžete tisknout a to i ve formě kartiček. English Me si navíc pamatuje, jaké jste dělali chyby a vy si tak můžete problematická slovíčka kdykoliv opakovat. Články o slovní zásobě, okruhy slovíček a testy jsou navíc seřazené do tématických kategorií, takže budete mít např. vždy pohromadě materiály např. k tématu rodina, domov, příroda apod.

Učení slovíček v English Me je skvělým pomocníkem pro všechny věkové kategorie a všechny úrovně angličtiny.

Ideální je i pro dyslektiky, protože uplatňuje některé ze základních principů práce s nimi (multisenzoriální přístup, sekvenční přístup, strukturovaný přístup, opakování a automatizace, respektování individuality dítěte). Více o výuce dětí se specifickými poruchami učení naleznete např. zde: http://clanky.rvp.cz/…jazyky.html/

Gramatika

Již více než 10 let naše stránky nabízí vysvětlení nejrůznějších gramatických jevů. Naši uživatelé si především chválí tu skutečnost, že články jsou snadno srozumitelné a psané výhradně v češtině. Zaměřujeme se na klasické problémy českých studentů a upozorňujeme také na ty nejčastější chyby, kterých se Češi v gramatice dopouští. V našich materiálech používáme množství příkladových vět, které jsou doplněny překladem v bublince (takže si každý může zkusit větě porozumět nejprve bez překladu). Kromě stovek článků o gramatice také nabízíme tisíce testových otázek, u kterých jsou česky okomentované a vysvětlené odpovědi, nejen ty správné, ale i ty špatné.

+ English Me: V aplikaci English Me jsou gramatické články, testy a cvičení zařazené do kategorií. Nebudete muset zdlouhavě hledat k článku cvičení apod., protože vše naleznete na jednom místě. Všechny testové otázky, které naleznete i na Help for English, jsou také do těchto kategorií zařazeny. Kromě námi připravených testů si tak v English Me můžete test nechat vytvořit test “na míru” např. pouze z minulého času. Nebude-li stačit jeden, počítač vám vygeneruje nový. Komentáře k odpovědím dostáváte průběžně po každé odpovědi (ne až na konci celého testu jako na Help for English), učení je tak ještě efektivnější. Věty v testech v English Me jsou navíc doplněny českým překladem a nahrávkou rodilého mluvčího. English Me také nabízí poměrně unikátní procvičování gramatiky formou gramatických drilů. Např. naučit se tvoření otázek v přítomném čase zde bude hračkou.

A mnoho dalšího…

To samozřejmě není vše, co pro vás máme na našich stránkách připravené. Naleznete zde články o reáliích, povídky, písničky a mnoho dalšího. V English Me vás čeká např. procvičování spellingu, diktáty vět, doplňování vět, učení nepravidelných sloves, slovíčko dne a další prvky.

Na Help for English se téměř každý druhý den můžete těšit na nový obsah. Navíc u nás vychází každý den miničlánek o jednom zajímavém anglickém slovíčku, tzv. WORD OF THE DAY. Tento článek je vždy po půlnoci nahrazen novým. Předplatitelé English Me si ale mohou zpětně procházet, číst a dokonce tisknout všechna již vydaná Slovíčka dne.

Pro školy

Víme, že k nám na Help for English denně zavítá i množství žáků a studentů v rámci školního vyučování. V aplikaci English Me jsme tedy mysleli i na učitele a připravili jsme pro ně způsob, jak zadávat svým žákům práci přímo v English Me, sledovat jejich výsledky a postup, zadávat práci na doma apod.

Více informací o tom, co nabízí Help for English najdete zde: Jste tu poprvé?

English Me se dočtete v článku zde: Výuková aplikace English Me!

Přejeme úspěšný školní rok 2017/18!

Přepis bublinkové nápovědy: