English Me: Angličtina v kontextu

Vydáno dne 25.02.2023

Souvislé texty s nahrávkami rodilých mluvčích a škálou různých cvičení. Jen v English Me!



Angličtina v kontextu

V naší online aplikaci englishme.cz jsme právě spustili zbrusu novou funkci, sekci Angličtina v kontextu.

Tato nová sekce obsahuje souvislé anglické texty na různých úrovních s nahrávkou rodilých mluvčích (v britské, americké, nebo např. i kanadské angličtině). Texty jsou vždy krátkého rozsahu, cca 100–250 slov, aby s nimi nebylo časově náročné pracovat. Nahrávky obvykle trvají okolo minuty či minuty a půl.

K dispozici jsou články nejrůznějšího druhu, od zpráv, rozhovorů, faktických článků, až po povídky či dokonce básně.

V článcích samozřejmě funguje náš kontextový slovníček, takže doporučujeme i při četbě označovat slova, která student nezná, a nechat si zobrazit jejich překlad, definici, výslovnost apod. Slova, která se chce naučit, si může přidávat do oblíbených a dále se je v englishme učit.

Povídky, které jsou delší, jsme na tento formát adaptovali tak, že jsou rozdělené na několik po sobě jdoucích částí. Je to vlastně potom taková četba na pokračování, samozřejmě s možností pustit si povídku jako celek.

To ale není určitě vše. Každý text je doplněn minimálně čtyřmi aktivitami.

Nejčastěji jsou to:

Pro ještě lepší upevnění doporučujeme po dokončení aktivit si celý článek přečíst a poslechnout znovu, případně se k němu po čase vrátit.

V tuto chvíli je k dispozici 50 článků, ale určitě budou přibývat další.

Kde najdete Angličtinu v kontextu

Po vstupu do English Me přejděte na stránku Samostudium a sjeďte dolů do části Obecné.

Englishme si můžete zdarma vyzkoušet

Používání naší online angličtiny English Me není zdarma. Měsíční předplatné stojí 169 Kč, případně i méně při zakoupení delšího období nebo využití studentské slevy. Nemusíte ale kupovat “zajíce v pytli”. Zkušební období v délce jednoho týdne je zcela zdarma a bez závazků. Můžete jít rovnou na to na englishme.cz.

Přepis bublinkové nápovědy: