Help for English

MUCH, MANY, A LOT

Komentáře k článku: MUCH, MANY, A LOT

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Marek Vít vložený před 11 lety

MUCH GOOD se v hovor. angličtině používá poměrně běžně. není to ale pravidlo MUCH + příd jméno ale spíše taková fráze.

Tak to je pro mě novinka, nikdy jsem se s tím nesetkala. It wouldn't do much good. ano, tady to ale není přídavné jméno – nebo jste myslel tuhle frázi?

Ne, je to i např. ve věte I'm not much good at sth. ALe je to rozhodně ‘nespisovné’.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Marek Vít vložený před 11 lety

Ne, je to i např. ve věte I'm not much good at sth. ALe je to rozhodně ‘nespisovné’.

A jo, tak s touhle větou jsem už měla to potěšení. Díky. :-)

Marek, mohol by si vysvetliť ako je to s použitím “a lot of” v otázkach? Ďakujem

Odkaz na příspěvek Příspěvek od zoetic vložený před 10 lety

Marek, mohol by si vysvetliť ako je to s použitím “a lot of” v otázkach? Ďakujem

Moc nerozumím otázce. Co je na použití A LOT OF v otázkách jiného?

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Marek Vít vložený před 10 lety

Moc nerozumím otázce. Co je na použití A LOT OF v otázkách jiného?

…V článku sa nepíše či môžeme a lot of použiť aj v otázkach napr. či sa môžem spýtať : Do you have a lot of work today? ALEBO či sa musím spýtať: Do you have much work today?

Nic nebrání, aby A LOT bylo v otázkách.

Mňa by zaujímalo či tieto výrazy : loads of, bags of, heaps of sa používajú pre počítateľné/ne­počítateľné alebo oboje ? Ďakujem za odpoveď.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Mycroft vložený před 10 lety

Mňa by zaujímalo či tieto výrazy : loads of, bags of, heaps of sa používajú pre počítateľné/ne­počítateľné alebo oboje ? Ďakujem za odpoveď.

pro obojí.

Zdravím. <br/> Setkal jsem se s větami typu: “After having a lot of difficulty doing sth.” nebo I have a lot of trouble doing sth." Zajímá mě, proč nejsou slova difficulty a trouble v množném čísle, když následují po “a lot of” 8-O <br/> Předem děkuji za odpověď.

protože to jsou nepočitatelná podstatná jména. Měl jsem potíže/problém. Ne jeden problém, izolovaný, ale prostě bylo to problematické, těž­ké.

Viz články o počitatelnosti podstatných jmen.

Dobré odpoledne,
dnes mě zarazila jedna naprosto základní věc. Je věta “There is a lot of landmarks in Prague” dobře, nebo ne?

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Daniel Müller vložený před 9 lety

Dobré odpoledne,
dnes mě zarazila jedna naprosto základní věc. Je věta “There is a lot of landmarks in Prague” dobře, nebo ne?

Landmarks je množné číslo, proto i sloveso bude v množném, tedy There are a lot of landmarks in Prague.

Nebo se jedná o celkem běžné, ale ne stoprocentně spisovné IS i pro množné číslo.

Můžu říci-
There is a lot of luggage. There is lots of luggage. Je to to samé?

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.