Dobrý večer, článek jsem četla, ale chci se jen ujistit – pro vyjádření národnosti používáme i v množném čísle radši přídavné jméno, takže např. “They're Czech / English / German / French”? Díky.
Komentáře k článku: Národnosti a příslušníci národů
Dobrý večer, článek jsem četla, ale chci se jen ujistit – pro vyjádření národnosti používáme i v množném čísle radši přídavné jméno, takže např. “They're Czech / English / German / French”? Díky.
Ano, přesně tak.
Ahoj,
přečetl jsem si článek a chtěl bych se v něčem ujistit; jaký je významový rozdíl mezi větami (pokud tedy nějaký je):
Czechs are a bit cold and reserved.
The Czech are a bit cold and reserved.
The Czechs are a bit cold and reserved.
Děkuji za případnou odpověď.
Ahoj,
přečetl jsem si článek a chtěl bych se v něčem ujistit; jaký je významový rozdíl mezi větami (pokud tedy nějaký je):
Czechs are a bit cold and reserved.
The Czech are a bit cold and reserved.
The Czechs are a bit cold and reserved.
Děkuji za případnou odpověď.
THE CZECH určitě ne. Toto se používá jen u národů, kde slovo končí na sykavku, jak je v článku uvedeno.
THE CZECHS – Češi jako národ
CZECHS – Češi jako jednotliví lidé
THE CZECH určitě ne. Toto se používá jen u národů, kde slovo končí na sykavku, jak je v článku uvedeno.
THE CZECHS – Češi jako národ
CZECHS – Češi jako jednotliví lidé
Děkuji! A jaký pak by byl rozdíl mezi:
The English are said to have a strange sense of humour.
The Englishmen are said to have a strange sense of humour.
Englishmen are said to have a strange sense of humour.
Takže neplatí, že:
Nouns: (the) Italians, (the) Romanians, (the) Brits – zde si mohu vybrat zde dám určitý člen či nikoliv
Adjectives: the Irish, the Spanish, the English
Budu rád za potvrzení či vyvrácení tohoto (mého) zažítého nesmyslu (?).
Takže neplatí, že:
Nouns: (the) Italians, (the) Romanians, (the) Brits – zde si mohu vybrat zde dám určitý člen či nikoliv
Adjectives: the Irish, the Spanish, the English
Budu rád za potvrzení či vyvrácení tohoto (mého) zažítého nesmyslu (?).
Asi Vám nerozumím – z čeho vyvozujete, že toto neplatí?
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit nebo se můžete přihlásit účtem na Facebooku.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.