Help for English

Vstupní test FI MUNI

 

Zdravím všechny. V polovině září nastupuji na fakultu informatiky, kde po několika dnech studia proběhne vstupní test z angličtiny, který má za cíl rozřadit žáky do skupin. Je ale také možné, že získám tak málo bodů, že budu odmítnut a testu se opět podrobím až za rok (tzn. rok studia fi muni bez angličtiny). Na stránkách je k dispozici ukázkový vstupní test z minulého roku: http://www.fimuni.org/…06-pdf-1088/ Chtěl bych vás poprosit, jestli byste někdo byl tak hodný a vložil sem správné odpovědi. Chci si to zkontrolovat a doučit se látku, kde dělám chyby. Samozřejmě si opakuju průběžně, ale toto by mi opravdu moc pomohlo.

Předem děkuji, Jirka.

Jirko, v otázce číslo 22 .....

" Don't tell anybody, – – – -.
a) – do you
b) – don't you
c) – won't you
d) – will you "

..... ANI JEDEN výběr z toho a,b,c,d není, podle mne, korektní. ..... Chceš se vsadit?
:?

Správně je WILL YOU.

Stejně jako SHUT UP, WILL YOU?
I v záporných větách se používá WILL YOU, v jakýchkoliv rozkazech. Podobně v češtině používáme např. ‚buď tak hodnej‘.
Zavři hubu, buď tak hodnej.
Nedělej to, buď tak hodnej.

apod.

Díky, tuto otázku jsem měl zrovna dobře ;) Ale ještě jich zbývá 49, jestli můžu někoho poprosit… :?

Proč si radši neuděláte např. deset testů tady u nás na webu? V obtížnosti jsou srovnatelné a navíc se vám všechny otázky samy vyhodnotí a vše je také vysvětlené v češtině.

OK, Mark, you win! However, I'm sure that you will agree that it is a low class, slangy English we are talking about here. .......... What are you preparing your students for? Trips to sled dog races up north in America? Or how to comunicate with the English lager louts? … That would explain it. :-D

No, pokud vím, tak tohle je perfektně spisovná angličtina…

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.