Recept: Tradiční vánoční pudink

Vydáno dne 01.12.2006

Český překlad receptu na přípravu tradičního vánočního pudinku.



Tradiční vánoční pudink

Tento článek je určen těm, pro které je původní recept v angličtině Recipe: Traditional Christmas Pudding příliš obtížný, nebo se chtějí ujistit, že popis přípravy správně pochopili. Před přípravou se ale asi budete muset vydat na lov přísad, ne všechny dostanete na pultech běžných obchodů. A pokud se vám přeci jenom podaří připravit něco tmavého, nevábného vzhledu, a ještě nevábnější vůně a chuti, gratulujeme. Vánoční pudink se povedl.

Přísady:

230 g rozinky (malé)
110 g rozinky (sultánky)
110 g rozinky
110 g nasekaná kandovaná ovocná kůra
30 g oloupané nasekané mandle
110 g celozrnná mouka
1/2 lžičky sůl
1/2 lžičky strouhaný muškátový oříšek
1/2 lžičky mletý zázvor
1 1/2 lžičky pudinkové koření (směs skořice, muškát. oříšku, nové koření)
230 g hnědý cukr
110 g celozrnná strouhanka
230 g rostlinný tuk
1 citrón, šťáva i kůra
1 lžíce melasa
5 lžic voda s rumem

Pozn.: V původním receptu jsou uvedeny tři druhy rozinek (currants, sultanas a raisins).

Příprava:


Tento recept v angličtině si můžete přečíst na odkazu Recipe: Traditional Christmas Pudding.

Přepis bublinkové nápovědy: