Angličtina pro začátečníky - Informace o kurzu

Vydáno dne 17.08.2007

Úvodní informace o našem online kurzu angličtiny pro začátečníky.



Online kurz angličtiny pro začátečníky zdarma

PRACOVNÍ VERZE

Úvodní informace | Mapa kurzu | Ohlasy a komentáře

Informace o kurzu

Poptávka po učebnicích anglického jazyka pro začátečníky samouky je obrovská, a přitom na našem trhu je učebnic s tímto zaměřením velice málo. Proto jsme se rozhodli nabídnout vám online kurz, ve kterém se naučíte všechny základy anglického jazyka a dostanete se na úroveň Elementary (A1 dle společného evropského rámce) a snad i výš. Používat k tomu budeme již osvědčenou technologii, kterou využívají celé stránky Help for English. A stejně jako celé stránky, i tento kurz je zcela zdarma.

Důležité upozornění

Zatím se jedná o víceméně zkušební verzi kurzu, kterou průběžně vytvářím, upravuji, doplňuji. Nerad píšu něco 'do šuplíku', aby se to k lidem dostalo za několik měsíců. Raději mám okamžitou zpětnou vazbu. I proto jsem se rozhodl kurz takto postupně vydávat v dosti syrové podobě. Postupně budu hledat nejvhodnější podobu kurzu, organizaci jednotlivých článků, způsob odkazů apod.

Zvukové nahrávky nejsou zatím nahrávány rodilými mluvčími, a to z toho stejného důvodu. Jedná se o pracovní verzi. Ve finální podobě by všechny nahrávky měly být pořízeny rodilými Brity a Američany.

Nejdůležitější je, abyste kurz používali a abych od Vás měl co nejvíce zpětné vazby: co se Vám líbí, co se nelíbí, co Vám vyhovuje, co ne, co byste uvítali, co byste změnili apod. Využívat k tomu můžete moji e-mailovou adresu [email protected].

Pro koho je kurz určen?

Kurz je především určen pro naprosté začátečníky. Pro opakování a procvičování se ale bude jistě hodit i mírně pokročilým začátečníkům a tzv. 'falešným' začátečníkům. Využívat ho mohou i žáci základních škol, popř. jejich rodiče, kteří anglicky moc neumí.

Narozdíl od mnohých moderních kurzů, které se snaží nepoužívat češtinu, nic nepřekládat, apod., v tomto kurzu najdete vše česky a jednoduše vysvětleno. Jde mi o to, aby lekce mohl používat skutečně každý. Aby např. žák, který ve škole nepochopil jak se používá sloveso HAVE, mohl přijít na naše stránky, najít si příslušný článek, přečíst si polopatické vysvětlení, prostudovat příkladové věty, a vyzkoušet si několik interaktivních cvičení. Aby rodiče, jejichž dítě se 'topí' v angličtině, mu dokázali najít příslušný článek a popř. mu danou látku sami podle nás vysvětlili. Naším cílem je, aby tyto stránky byly co nejvíce 'student-friendly', tedy aby vycházely stoprocentně vstříc tomu, co student potřebuje.

Jak se podle těchto stránek učit?

Gramatika
Články čtěte pozorně, snažte se pochopit jak vysvětlení daného jevu, tak příkladové věty. Pokuste se vytvořit si jiné příkladové věty, které budou Vám blízké, budou se týkat vás, budou o věcech okolo vás. Jevy si vždy procvičujte v aktivitách, na které článek odkazuje. Nespěchejte zbytečně rychle vpřed.

Slovíčka
Slovíčka jsou jednou z nejdůležitějších součástí každého jazyka. Proto se je pravidelně učte. Zapisujte si nová slova do sešitu i s příklady použití. Pro dokonalé naučení nových slovíček doporučuji svůj výukový program LANGUAGE LAB, který si můžete za poměrně nízkou cenu zakoupit na stránkách www.vitware.cz.

Slovíčka se učte jak správně psát, tak správně číst. V programu Language Lab je několik metod učení, díky kterým si slovíčka daleko lépe zapamatujete. Zkoušejte i procvičování pomocí obrázků, diktát slov, atd.

Nová slova se můžete učit i pomocí našeho online zkoušení slovíček. To má však oproti Language Labu mnoho omezení.

Výslovnost
Na angličtině je poměrně obtížná výslovnost. Nová slova si vždy čtěte nahlas podle přepisu výslovnosti či podle zvukových nahrávek.

Důležité prvky kurzu

Testy a cvičení s vysvětlením
Všechny naše testy a cvičení obsahují vysvětlení správných a často i špatných odpovědí. Test vám tedy neřekne pouze kde jste udělali chybu a jak to má být správně. Řekne vám také, proč to tak mělo být, a proč vaše odpověď byla chybná. Po vyhodnocení se vysvětlení buď samo objeví, nebo si ho můžete přečíst v bublině, která se zobrazí, když přejedete ukazatelem myši přes zelenou či červenou ikonku.

Rychlovyhledávání ve slovníčku
Narazíte-li ve cvičení či v článku na anglické slovíčko, které neznáte, dvakrát na něj klikněte myší, a počítač vám ho sám vyhledá ve slovníčku. Tato funkce ovšem nefunguje v prohlížeči Opera.

Skrytý překlad
Příkladové věty, které v článcích používáme, jsou přeložené do češtiny. Překlad je však ukrytý, a vy se tak můžete pokusit větu přeložit nejprve sami a potom svůj překlad porovnat s naším. Tento překlad zobrazíte tak, že ukazatelem myši přejedete přes malou ikonku žárovičky vedle věty.

Zkoušení slovíček
Zdarma nabízíme funkci zkoušení slovíček online. Ta spočívá v tom, že počítač nejprve náhodně vybírá slovíčka ze zvoleného okruhu a vy na klávesnici píšete, jak se dané slovo řekne anglicky. Počítač si pamatuje Vaše chyby, a problematická slova znovu a znovu zařazuje do zkoušení.

Dotazy a komentáře
Ke každému článku, lekci, cvičení apod. můžete dole vkládat komentáře a dotazy. Na dotazy obvykle odpovídám ještě tentýž den. Snažte se však, abyste si nejdříve důkladně přečetli vysvětlení v článcích, abych neodpovídal na něco, co je jen o trochu výš na stránce již napsáno. Pro dotazy, které se netýkají přímo daného článku, můžete využívat diskusní fórum.

Statistika
Jste-li zaregistrovaní, náš web zapisuje všechny vaše výsledky v testech a cvičeních. Ty si můžete prohlédnout ve svém profilu.

Nahrávky výslovnosti
Kurz pro začátečníky se neobejde bez zvukových nahrávek. Ty si můžete vždy jednoduše přehrát kliknutím na ikonku reproduktoru.

Požadavky

Naše stránky nemají mnoho specifických požadavků. Abyste všam mohli plně využívat všechny naše prvky, je důležité, aby Váš prohlížeč měl nainstalovaný ADOBE FLASH PLAYER. Aby fungovalo rychlovyhledávání ve slovníčku, je nutné, abyste měli internetový prohlížeč jiný, než OPERA, tedy např. Internet Explorer, Mozilla, Firefox apod. Pokud používáte Operu, nic Vám nebrání si zdarma stáhnout a nainstalovat ještě např. Firefox apod. Věřím, že se to vyplatí.

Jak začít?

Začít můžete hned prvním článkem:
Sloveso být #1

Nebo si vyberte vhodnou lekci zde:
Mapa kurzu

Přepis bublinkové nápovědy: