Jste tu poprvé?

Vydáno dne 02.01.2010

Článek pro nově příchozí čtenáře, ve kterém se dozví vše, co je potřeba pro práci se stránkami vědět.



Jste tu poprvé?

Vítejte na internetových stránkách pro studenty angličtiny, Help for English.

V tomto článku bychom Vás chtěli seznámit se základními funkcemi tohoto webu a pomohli Vám, abyste již od začátku mohli stránky používat skutečně naplno.

Zdarma

Stránky Help for English jsou zcela zdarma pro všechny. Ano, je to pravda. Za nic na Help for English nebudete platit. Zdarma takto získáváte přístup k tisícům studijních materiálů pro různé věkové kategorie a všechny úrovně pokročilosti.

Orientace na stránkách

Studijní materiály jsou na stránkách uspořádány do rubrik (gramatika, testy, četba, atd.). Výběr rubriky provádíte buď na hlavní stránce v hlavní nabídce nebo v menu na levé liště.

Nabízíme základní tři typy materiálů:

Materiály jsou ve výpisu vpravo doplněny barevnou ikonkou s označením úrovně, pro kterou je daný článek/test určen. Toto označení je pouze orientační. Jste-li tedy mírně pokročilí (PRE-INTERMEDIATE), je pro vás vhodné učit se z článků ELEMENTARY, PRE-INTERMEDIATE a INTERMEDIATE. Co která úroveň znamená, se dočtete zde.

Materiály nejsou uspořádané podle toho, v jakém pořadí by je student měl procházet. Každý potřebuje něco jiného a v takovém množství článků / testů není možné vytvořit studijní plán, který by vyhovoval každému. Studijní plán nabízíme pouze v kurzu Angličtina pro začátečníky a v kurzu Business English.

Pro snazší vyhledávání můžete použít vyhledávač v horní části levé lišty.

TIP: Pokud nevíte, jak začít, zkuste si např. projít nějaký obecný test (např. elementary či pre-intermediate). Po vyhodnocení zjistíte, ve kterých oblastech máte slabiny a ty si na našich stránkách vyhledejte a prostudujte. Pracujte s různorodými materiály – nesnažte se do sebe nejdříve dostat všechnu gramatiku apod. Prokládejte gramatiku slovní zásobou, vše doplňujte četbou, zábavou apod.

Registrace

Stránky Help for English lze využívat i bez registrace. Registrace je však zdarma a přináší s sebou několik výhod:

Registrace je snadná a k ničemu Vás nezavazuje. Sdělíte nám a ostatním uživatelům pouze ty osobní informace, které uznáte za vhodné.

Důležité prvky

Stránky Help for English nabízí poměrně velký počet zajímavých prvků, které Vám usnadní a zpříjemní učení.

Interaktivní testy s vysvětlením

Všechny naše testy, cvičení a kvízy vyhodnocuje počítač. Po projití každé aktivity se tedy dozvíte, které vaše odpovědi byly správné a které ne. Program dokonce váš výsledek porovná s průměrným výsledkem všech ostatních uživatelů.

ZÁSADNÍ ale je, že naše testy nabízí i VYSVĚTLENÍ SPRÁVNÝCH A ŠPATNÝCH ODPOVĚDÍ. Nezůstaneme tedy u toho, že vám řekneme, která odpověď byla správná a špatná, ale také PROČ je správná odpověď právě tato a proč vaše odpověď byla špatná. Vysvětlení jsou v češtině!

Vysvětlení se u některých testů zobrazí automaticky po vyhodnocení:

U jiných je potřeba ukazatelem myši přejet přes barevnou ikonku, která se po vyhodnocení u každé odpovědi objeví:

Online zkoušení slovíček

Na Help for English můžete využívat jednoduchou funkci online zkoušení slovíček. Program vám bude nejdříve náhodně přihrávat slovíčka z vybraného okruhu slovní zásoby a vaším úkolem je podle českého překladu, obrázku a výkladu slova napsat správné anglické slovo. Slova, ve kterých chybujete si program pamatuje a do zkoušení je vrací, zatímco ta, na které odpovídáte správně, vyřazuje.

Slovníček

Součástí stránek je i náš vlastní slovníček, který nyní obsahuje již více než 18000 slovíček. Obsahuje překlady slovíček, jejich definici v angličtině, přepis výslovnosti, a v některých případech i zvukovou nahrávku a obrázek. Ve slovníčku můžete vyhledávat třemi způsoby:

Slovníček se neustále upravuje a rozšiřuje.

Skrytý překlad

Příkladové věty v článcích o gramatice, slovní zásobě apod. jsou opatřeny tzv. skrytým překladem. Najdete-li vedle věty žlutou ikonku žárovičky, přejeďte přes ni ukazatelem myši a přečtěte si překlad věty. Vyzkoušejte si příklad:

Welcome to Help for English. TTT *1

Pokud si stránku, kde takový prvek je, chcete vytisknout, vyberte si ‘verze pro tisk’ – program tyto skryté překlady očísluje a umístí je na konec článku jako poznámku pod čarou.

Slovíčko dne

Na úvodní stránce naleznete každý den nové slovíčko dne, tedy Word of the Day. Po kliknutí se vám otevře krátký článek, kde se o slovíčku či frázi dočtete více. Tato slovíčka by jistě neměla ujít vaší pozornosti, protože jde často o výrazy, ve kterých studenti často chybují, nebo jde o slova a vazby, které patří do každodenní angličtiny, ale v učebnicích se jim nevěnuje prostor.

Toto slovíčko a s ním spojený článek se však každý den mění. Vždy o půlnoci ho vystřídá další. Pokud chcete slovíčky listovat, tuto možnost máte v naší aplikaci English Me (viz níže).

Angličtina pro začátečníky

Poměrně jedinečný je i náš kurz angličtiny pro úplné začátečníky. Od naprostých začátků, postupně krok po kroku se seznámíte s angličtinou. Všechny příkladové věty, fráze apod. jsou zde namluveny. Nechybí interaktivní aktivity a testy. Kurz je, jako vše na našich stránkách, zcela zdarma. Více informací zde.

Business English

Druhým důležitým kurzem je kurz obchodní angličtiny BUSINESS ENGLISH. Naleznete zde prezentaci různých okruhů formou příběhu, analýzu slovní zásoby a důležitých frází, testy, cvičení a mnoho dalšího. Více informací naleznete zde: BUSINESS ENGLISH – Course Map.

English Me!

S Help for English je propojená výuková aplikace pro počítače a mobilní zařízení English Me, která je placená. Ta nabízí mnoho unikátních prvků k učení a procvičování angličtiny kdekoliv, doma či na cestách. Naleznete v ní propracovaný trénink slovní zásoby, interaktivní testy, gramatické drily, cvičení na doplňování vět a procvičování překladu.

Zde na Help for English mohou uživatelé aplikace English Me využívat nadstandardní prvky, jako např. nastavení preferované varianty angličtiny (britská/americká), zobrazení příkladových vět ve slovníčku, zkoušení okruhů slovní zásoby z Help for English přímo v English Me, přidávání slovíček z Help for English do vlastního slovníčku atd. Bližší popis aplikace English Me naleznete v článku Aplikace English Me! (podrobný popis).

Sedmidenní zkušební doba English Me je k dispozici zdarma! Stačí se přihlásit na stránce www.englishme.cz pomocí přihlašovacích údajů, které máte zde na Help for English.

Dotazy a komentáře

Pokud se chcete při studiu na cokoliv zeptat, můžete k tomu použít jednu ze tří metod:

Neočekávejte, že my autoři nebo jiní uživatelé za vás budou vypracovávat domácí úkoly, překládat vám dlouhé texty apod., za které byste v agentuře zaplatili stovky korun apod. Možná tu někoho takového najdete, nezahlcujte ale prosím podobnými prosbami fórum. Potřebujete-li pomoci s domácím úkolem, napište např. jednu či dvě věty sami a potom na fóru poproste o vysvětlení, kontrolu chyb apod.

Při psaní komentářů dodržujte pravidla slušnosti a respektujte ostatní uživatele. Provozovatel stránek neručí za obsah komentářů a soukromých zpráv.

Objevili jste chybu / překlep?

V našich článcích se tu a tam objeví chybička či překlep. Na to prosím upozorněte autora článku pomocí SOUKROMÉ ZPRÁVY, nikoliv prostřednictvím komentáře. Překlep okamžitě odstraníme, komentář však pod článkem zůstává navždy – po opravě chyby už ztrácí smysl.

Další informace

Doporučujeme přečíst si i tyto informační články:

Ještě jednou vítejte na našich stránkách. Ať se Vám u nás líbí a angličtina s Help for English Vás baví!

Provozovatelem stránek Help for English je firma Vitware s.r.o. (IČ 28815858). Chod stránek zajišťují Petr Hudík po technické a programové stránce a Mgr. Marek Vít a Roman Svozílek po stránce obsahové. Články na Help for English píší i další externí přispěvovatelé.

Překlad:
  1. Vítejte na Help for English.
Přepis bublinkové nápovědy: