SIGNS and NOTICES 2 (50 photos)

Vydáno dne 19.01.2014

Dnes nabízíme ke stažení dalších 50 fotografií různých nápisů a cedulí z Velké Británie, které byly použity v našich foto kvízech č. 6–10. Ke stažení jsou i jednotlivé testy s podrobnými klíči.



Na našich stránkách se snažíme věnovat i britských reáliím a to netradičně prostřednictvím různých foto kvízů. Máme již několik sérií (SIGNS and NOTICES, LABELS and PACKAGING, RECEIPTS and TICKETS, BRANDS and LOGOS).

Kvízi jsou určeny hlavně pro práci online, ale postupně je nabízíme také učitelům jako pomůcku do hodin angličtiny. Zatím jsme dali k dispozici dva balíky po 50 fotografiích v originálním formátu TTT *1, které si můžete nechat vyvolat a pak použít v hodinách.

Zatím je tedy k dispozici 100 fotografií:

SIGNS and NOTICES (photos 1–50)
LABELS and PACKAGING (photos 1–50)

A jelikož jsme nedávno vydali desátý kvíz ze série “nápisy”, dáváme nyní k dispozici další padesátku fotografií v originální velikosti (viz náhled výše).

Nejprve jsou zde odkazy na online kvízy:

SIGNS and NOTICES (photo quiz 6)
SIGNS and NOTICES (photo quiz 7)
SIGNS and NOTICES (photo quiz 8)
SIGNS and NOTICES (photo quiz 9)
SIGNS and NOTICES (photo quiz 10)

Kvalita fotografií je však mizerná, protože byly zmenšeny pro potřeby internetu. Fotografie v původní velikosti jsme zabalili do souborů zip.

Všechny fotografie si můžete stáhnout zde:

fotografie 51 – 60 (36MB)
fotografie 61 – 70 (33MB)
fotografie 71 – 80 (31MB)
fotografie 81 – 90 (39MB)
fotografie 91 – 100 (21MB)

Jak si pořídit papírové fotografie

Jak fotky nejlépe převést z digitální podoby do papírové? Určitě si je můžete doma vytisknout sami, doporučuji pak fotografický papír.

Někteří to však neumí a pro některé to může být záležitost docela nákladná, proto není špatné obrátit se na některé foto studio. Můžete použít například firmu Fotolab, kde velice jednoduše nahrajete své fotografie, vyberete požadovanou velikost a oni vám je pak pošlou domů, nebo si je vyzvednete na některé z mnoha poboček Fotolabu po celé republice.

Pokud zvolíte papír kvality “standard” a velikost 10 × 15 cm, vyjde vás balíček 50 fotek přibližně na 200,– Kč (při vyzvednutí v některé z jejich provozoven).

Testy ke stažení

Fotografie se tedy zpracovávají a vy si nyní můžete vytisknout všech pět testů:

photo quiz 6 (otázky 51–60)
photo quiz 7 (otázky 61–70)
photo quiz 8 (otázky 71–80)
photo quiz 9 (otázky 81–90)
photo quiz 10 (otázky 91–100)

Každý test je na jedné straně A4 ve formátu PDF.

Klíč

Pro vaše pohodlí zde také nabízíme ke stažení klíče. Tyto klíče obsahují nejen správné odpovědi, ale také komentář, který k jednotlivým otázkám najdete v našich online testech.

photo quiz 6 key (otázky 51–60)
photo quiz 7 key (otázky 61–70)
photo quiz 8 key (otázky 71–80)
photo quiz 9 key (otázky 81–90)
photo quiz 10 key (otázky 91–100)

Každý klíč je na dvou stranách ve formátu PDF.

Jak s testy pracovat

Jako první je určitě dobré projít si fotografie a na zadní straně si je očíslovat podle otázek (51–100).

Řekněme, že již máte všechny fotografie i testy připraveny. Možností, jak s nimi pracovat, je pochopitelně mnoho. Můžete je prostě vždy po deseti otázkách rozdat studentům. Můžete je však také rozdělit a jednoduše si udělat v jedné hodině vždy pouze jednu fotografii.

Další možností je pak práce s fotografiemi samotnými. Můžete rozdělit studenty do skupin a každé přidělit jinou fotografii. Pak studenti mohou vytvářet otázky a ‘záludné’ odpovědi sami.

Pokud chcete studentům práci značně ztížit, ukažte jim vždy jednu fotografii na určitou dobu a pak si ji vezměte zpět a teprve potom jim řekněte otázku.

U každé z padesáti fotek je pouze jedna otázka. Otázek se však často dá vymyslet celá řada. To už necháváme na vás.

Překlad:
  1. fotografie, které najdete v online verzi nejsou totiž vhodné k vytištění
Přepis bublinkové nápovědy: