Help for English

SIGNS and NOTICES (50 photos)

ALL LEVELS Vydáno dne 20.01.2011

Dnes nabízíme ke stažení 50 fotografií různých nápisů a cedulí z Velké Británie, které byly použity v našich prvních pěti online testech. Ke stažení jsou i jednotlivé testy s podrobnými klíči.



SIGNS and NOTICES (50 photos)

Nedávno jste na našich stránkách mohli najít sérii netradičních foto kvízů s fotografiemi různých nápisů a cedulí z Velké Británie. Jelikož nás oslovili někteří učitelé s tím, že by rádi tyto testy ukázali i studentům v hodinách angličtiny, rozhodli jsme se tyto fotografie nabídnout ke stažení.

Pokud vám tento seriál kvízů utekl, můžete si ji připomenout:

Tyto testy jsou vhodné pro online studium, ne však k vytištění. Kvalita fotografií na běžném papíru není často dostačující. Pokud však budete mít k dispozici fotografie ve větším rozlišení, můžete si je nechat vytisknout v jakémkoli fotografickém studiu. Stačí si je vytisknout pouze jednou a pak je studentům během hodin půjčovat.

Fotografie ke stažení

Proto tedy dnes nabízíme všech 50 fotografií ve větším rozlišení ke stažení. Testů je celkem 5 (vždy po deseti fotografiích). Jednotlivé JPG soubory jsou také očíslovány 1–50.

  • všechny fotografie si můžete stáhnout zde

Pozn.: Fotografie jsou zabaleny do jednoho souboru WinRAR (aktuální verzi tohoto programu si můžete stáhnout zde)

Jak si pořídit papírové foto

Jak fotky nejlépe převést z digitální podoby do papírové? Určitě si je můžete doma vytisknout sami, doporučuji pak fotografický papír. Někteří to však neumí a pro některé to může být záležitost docela nákladná, proto není špatné obrátit se na některé foto studio, například Fotolab.

Na jejich stránkách zadáte vlevo nahoře objednat foto, pak objednávka foto online a pak už velice jednoduše nahrajete své fotografie do jejich systému. Následně si je můžete nechat zaslat domů, nebo si je můžete vyzvednout na některé z mnoha poboček Fotolab po celé republice.

Testy ke stažení

Fotografie se tedy zpracovávají a vy si nyní můžete vytisknout všech pět testů:

Každý test je na jedné straně A4 ve formátu PDF.

Klíč

Pro vaše pohodlí zde také nabízíme ke stažení klíče. Tyto klíče obsahují nejen správné odpovědi, ale také komentář, který k jednotlivým otázkám najdete v našich online testech.

Každý klíč je na dvou stranách ve formátu PDF.

Jak s testy pracovat

Jako první je určitě dobré projít si fotografie a na zadní straně si je očíslovat podle otázek (1–50). Řekněme, že již máte všechny fotografie i testy připraveny. Možností, jak s nimi pracovat, je pochopitelně mnoho. Můžete je prostě vždy po deseti otázkách rozdat studentům. Můžete je však také rozdělit a jednoduše si udělat v jedné hodině vždy pouze jednu fotografii.

Další možností je pak práce s fotografiemi samotnými. Můžete rozdělit studenty do skupin a každé přidělit jinou fotografii. Pak studenti mohou vytvářet otázky a ‘záludné’ odpovědi sami. Pokud chcete studentům práci značně stížit, ukažte jim vždy jednu fotografii na určitou dobu a pak si ji vezměte zpět a teprve potom jim řekněte otázku.

U každé z padesáti fotek je pouze jedna otázka. Otázek se však často dá vymyslet celá řada. To už necháváme na vás.



Online angličtina od autorů Help for English!

Bezkonkurenční online angličtina za 169 Kč měsíčně.
Přečtěte si více informací nebo si ji hned zdarma vyzkoušejte.

Pokračovat můžete zde:

ALL LEVELS

SIGNS and NOTICES 2 (50 photos)

Dnes nabízíme ke stažení dalších 50 fotografií různých nápisů a cedulí z Velké Británie, které byly použity v našich foto kvízech č. 6–10. Ke stažení jsou i jednotlivé testy s podrobnými klíči.

ALL LEVELS

LABELS and PACKAGING (50 photos)

Dnes nabízíme ke stažení 50 fotografií různých štítků a popisků britských produktů, které byly použity v našich prvních pěti online testech této série. Ke stažení jsou i jednotlivé testy s podrobnými klíči.
PRE-INTERMEDIATE

SIGNS and NOTICES (photo quiz 11)

Další desítka fotografií z Velké Británie, na kterých si můžete otestovat, jak rozumíte různým nápisům a cedulím.

Komentáře k článku
Téma Přísp. Přečteno Poslední příspěvek
Nepřečteno SIGNS and NOTICES (50 photos) 6 18682 Od Roman Svozílek poslední příspěvek
před 12 lety