Help for English

HFE v novém

ALL LEVELS Vydáno dne 25.08.2012

Informace o změnách na HFE v souvislosti s přechodem na nový systém.



Proč vznikla nová verze?

Když jsme před 7 lety začínali tvořit stránky HelpForEnglish neměli jsme tušení, kam se stránky budou vyvíjet a nevěděli jsme, zda bude někdo vůbec číst. Rozhodně jsme nečekali, že stránky bude používat tolik uživatelů a že budou obsahovat tolik materiálů. Samozřejmě jsme za to velice rádi a doufám, že tomu bude i nadále.

Aby bylo možné vyhovět měnícím se požadavkům na systém, bylo nutné vyvíjet stále větší úsilí na jeho údržbu. Až jsme dospěli k bodu, kdy bylo výhodnější systém přepsat úplně celý, protože začlenit některé změny by bylo už příliš náročné. Proto více než půl roku pracujeme na nové verzi, která nám umožní větší flexibilitu právě pro naše velice specifické požadavky.

Co přináši nová verze?

Naším cílem bylo připravit novou verzi v co nejkratší době, abychom mohli včas reagovat na Vaše podněty. Bohužel spousta skvělých funkcí se do této první verze nevešla, ale aby bylo možné spustit novou verzi v dohledné době. To nás samozřejmě mrzí, ale bohužel to v současné době nešlo vyřešit jinak.

Mezi nejvýznamější změny patří:

Nové zkoušení slovíček

Zkoušení slovíček bylo kompletně přepracováno, nyní je daleko rychlejší. Více informací naleznete v samostatném článku: Zkoušení slovíček online.

Lepší rozhraní pro autory

Jedna ze změn, která je nejméně vidět a přitom má zásadní vliv na fungování webu, je zavedení nového rozhraní pro autory. S novou verzí jsme připravili sadu nástrojů, které jim usnadní psaní článků.

Sjednocení komentářů a diskuzního fóra

Nově se komentáře k článkům vkládají do vláken v diskuzním fóru. Tato funkce přináší mnoho výhod, velice zjednodušší práci našim moderátorům diskuze. Uživatelé budou mít lepší přehled o všech komentářích a včetně komentářům ke starším článkům. Zároveň můžete i v diskuzním fóru reagovat na konkrétní příspěvek, což pomůže k lepší orientaci v delší diskuzi. Možná Vám bude chvíli trvat sžít se s novou podobnou, ale věříme, že se Vám v ní bude dobře diskutovat.

Nově mohou moderátoři také přesunout vlákna založené ve špatných kategoriích.

Sjednocením komentářů pod články a diskuzního fóra dochází k tomu, že bude nutná registrace na našich stránkách i pro psaní komentářů. K tomuto kroku nás vedlo to, že registrace je bezplatná a k ničemu nezavazuje, navíc bude pro moderátory lehčí řešit případné konflikty.

Sjednocení formátování pomocí Texy!

Ať už budete psát soukromou zprávu, příspěvek na fórum / komentář k článku nebo celý článek, téměř všude využijte nové formátování pomocí Texy!. Více o způsobu formátování v texy si můžete přečíst na stránce: http://texy.info/cs/syntax.

Nové vyhledávání

Zásadních změn se dočkalo i vyhledávání. Nyní je možné vyhledávat i v diskuzním fóru. Do výsledků vyhledávání se řadí i vyhledávání ve slovníku.

Možné problémy

Přechod na nový systém a převod všech dat do nového formátu se pravděpodobně neobejde bez komplikací. Prosíme Vás o trpělivost.

V případě, že naleznete jakýkoliv problém, prosím projděte komentáře k tomuto článku, zda ho nenahlásil již někdo jiný, a případně prosím problém popište do Knihy přání a stížností v diskuzním fóru.

Poděkování

Rád bych touto cestou poděkoval uživateli Pilda, který naprogramoval velkou část diskuzního fóra, a všem testerům, kteří se podíleli na testování tohoto systému. Děkuji.



Online angličtina od autorů Help for English!

Bezkonkurenční online angličtina za 169 Kč měsíčně.
Přečtěte si více informací nebo si ji hned zdarma vyzkoušejte.

Pokračovat můžete zde:

STARTER

HFE - V kolik hodin

Slovíčka z článku ‚V kolik hodin?‘
STARTER

HFE - Dny v týdnu

Slovíčka z lekce na Help for English
ALL LEVELS

Uživatelské profily v novém

Informace o nové podobě uživatelských profilů na našich stránkách.
Komentáře k článku
Téma Přísp. Přečteno Poslední příspěvek
Nepřečteno HFE v novém 71 23910 Od nanulik poslední příspěvek
před 11 lety