Help for English

Three Men in a Boat (Black Cat Publishing)

ALL LEVELS Vydáno dne 18.08.2016

Mírně pokročilí studenti (PET B1.2), hledáte zábavný příběh, ale chcete se u toho i aktivně učit? Kniha Tři muži ve člunu od britského autora Jerome K. Jerome ve zjednodušené verzi je přesně pro vás.



Verdikt: 100%

produkt Three Men in a Boat To Say Nothing of the Dog!
popis zjednodušená četba s poslechem a cvičeními, 112 stran, barevný tisk, formát 148×209 mm, vazba lepená, paperback
úroveň CEF B1.2
nakladatelství Black Cat Publishing, 2002
cena 270 Kč

Three Men in a Boat od britského autora Jerome Klapky Jeroma jsem již před lety četla česky a nesmírně jsem se u toho bavila. Proto když jsem tuto knihu objevila mezi zjednodušenou četbou, ani na chvíli jsem neváhala a koupila ji, aniž bych ji podrobněji zkoumala. K mému překvapení jsem si pořídila poklad, na který nedám dopustit a který patří mezi perly mé učitelské knihovničky. Díky čemu si zaslouží 100%?

Uspořádání knihy

Už z obsahu vyplývá, že tady nemusíte jen číst. Před každou z deseti kapitol je část Before you read – v nejrůznějších podobách (jako poslechové cvičení, námět na diskuzi, yes/no questions, multiple choice atd.).

Za každou kapitolou jsou připravena cvičení, která se nesou v duchu přípravy na zkoušku PET (všechny druhy multiple choice, gap fill, listening Part 4).

Slovníček pod textem
Pokud je v kapitole slovo nebo název, který čtenář na úrovni B1.2 zřejmě nebude znát, je vysvětleno v dolní části pod textem, někdy i s doprovodným obrázkem.

Poslech
Poslech je hudbou pro ty, kteří milují britskou angličtinu – ostatně, posoudit můžete sami. Herci bravurně vystihli atmosféru knihy a skvěle podtrhli grotesku celého příběhu. Hlavním vypravěčem je J, ale občas uslyšíme i ostatní protagonisty. Pokud je zařazeno poslechové cvičení, je začátek i konec ukázky, která se poutá ke cvičení, v textu označen. Je sice pravda, že ne vždy to odpovídá, ale to je droboulinký detail, se kterým si učitel hravě poradí.

Internet Project

Součástí pěti kapitol je i Internet Project, který slouží jako zdroj dalšího čtení a následné konverzace. Na internetových stránkách vydavatelství Black Cat Publishing zadáte do vyhledávání název knihy a v seznamu najdete “Project Links”. Odkazy vás dovedou k zajímavým článkům na témata, o kterých čtete v příběhu tří mužů na člunu. Pokud se zaregistrujete (čímž se k ničemu nezavazujete), získáte i další bonusy v části Teacher Download(s) – v případě této knihy je to klíč ke cvičením.

Dossiers

O co se jedná? Dossier (z franc. dossier = spis, akta) je obecně souhrn informací o osobě, události nebo věci. Zde se jedná o poutavé informace o osobách, místech, událostech atd., které se týkají příběhu – dozvíte se tak o královně Alžbětě I., Magna Chartě, foxteriérech, konzervovaném jídle… Dokonce i k těmto dossiers jsou vytvořena cvičení na porozumění.

Výslovnost tohoto slova: /'dɑsieɪ/; v AmE i /'dɔsieɪ/

Závěr

Na první pohled se to možná nezdá, ale tahle útlá knížečka toho nabízí opravdu hodně – včetně EXIT TEST! Příběh je vtipný, s klasickým britským suchým humorem, k němuž máme my, Češi, blízko – a jakmile začnete chápat suché vtipy v angličtině, jste na správné cestě. Three Men in a Boat (To Say Nothing of the Dog!) vám k tomu dá příležitost. S touto knihou nemůžete šlápnout vedle.

Externí Odkazy:
Englishbooks.cz – V tomto e-shopu zakoupíte Three Men in a Boat s 15% slevou.



Online angličtina od autorů Help for English!

Bezkonkurenční online angličtina za 169 Kč měsíčně.
Přečtěte si více informací nebo si ji hned zdarma vyzkoušejte.

Pokračovat můžete zde:

ALL LEVELS

Black Cat Readers

Recenze titulů zjednodušené četby nakladatelství BLACK CAT PUBLISHING.
UPPER-INTERMEDIATE

Beowulf

Recenze převyprávěné verze nejstaršího germánského hrdinského eposu Beowulf. Součástí je i úryvek včetně zvukové nahrávky!
ALL LEVELS

Zjednodušená četba

Co je to „zjednodušená četba“ a jaký má přínos pro studium angličtiny?
Komentáře k článku
Téma Přísp. Přečteno Poslední příspěvek
Nepřečteno Three Men in a Boat (Black Cat Publishing) 2 4775 Od Gera poslední příspěvek
před 8 lety