Help for English

záludné dotazy

 

takže na přání zakládám nové téma. jaký je rozdíl mezi bloom a blossom, prosím o vysvětlení. a ještě by mě zajímalo, čí je to rekord v té hře whats in a word, jak se tam píše občas, když se mi sečte výsledek, „blahopřejeme k pokoření rekordu“, teĎ se mi to objevilo u skóre 5 u slova stepped. a jindy nestačí třeba ani 12 a tak. to je mi divné :-D díky za uspokojení mé zvědavosti. :-D

  1. BLOOM a BLOSSOM

    Rozdíl je malý. BLOOM je obecně květ, ale většinou se květu říká stejně jen ‚flower‘.

    BLOSSOM je pojmenování květů většinou na ovocných stromech, nebo těch, kterých je na rostlině hodně.

    Dále spojení IN BLOOM = v rozkvětu (přeneseně)

    Obě slova můžou fungovat i jako slovesa. Rozdíl je pořád stejný, BLOSSOM je hlavně u ovocných stromů.

Lenocko: Ne, obě slova mají fci jak podstatného jména, tak slovesa.

  1. Ke hře WHAT's IN A WORD – počítač počítá nejlepší skóre. U některých slov jsem skóre už nějaké zadal předem. Jinde ne. Obecně program používáme ve škole, a tam samozřejmě studenti svá skóre navzájem překonávají… nebo se o to snaží.

Je fakt, to my učitelé nemáme moc rádi. :-) Škoda jen, že se sami nepodíváme častěji do slovníku, než něco řekneme… ušetřili bysme si hodně trapasů.

děkuji moc :-D
ke hře: když tam to skóre není od vás zadané předem, tak se to počítá, kolik z toho stejného slova utvořím nových slov já? tj. pokud tam není zadáno předem, tak vždy když takové slovo hraju poprvé, tak by mi to mělo psát rekord?

Myslím, že to REKORD píše jen když překonáte skóre, kterého jste dosáhla vy, nebo někdo jiný před vámi.

ale kdo jiný? u většiny slov mi to ty rekordy nepíše a nikdo jiný na mém pc nehraje.takže to znamená, že je to lepší než vámi zadané předpokládané maximální skóre?

Marku, trochu si nevím rady s přítomným průběhovým časem slovesa have ovšem ve 3.os.j.č. – Ona právě (v tuto chvíli, v tento moment) snídá. Nebo použít přítomný prostý? Díky..

Pokud právě snídá, znamená to, že právě provozuje nějakou činnost, musí tam tedy být průběhový čas:
He is having breakfast.
(ale He usually has breakfast at 6 o'clock.)

No myslel jsem si to, ale zmátla mě ta třetí os. j.č. – my začátečníci… ;o) Díky.

Á, postdata, pardon.. Jinak díky za tyto stránky. Hezká práce, srozumitelné.. Možná jsem konečně pochopil užití předpřítomného času :-)

Dobrý večer, nevíte, jak je vhodné přeložit slovo „připomínkovat“?Dí­ky.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.